Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 17:27

Πρόγραμμα συλλογής βιοαποβλήτων στον Πειραιά

logoartc_f
Επεκτείνεται σε ολοένα και περισσότερες τοπικές επιχειρήσεις και φορείς στον Δήμο Πειραιά, το πρόγραμμα ανακύκλωσης  για τη συλλογή βιοαποβλήτων,  με στόχο τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στον ΧΥΤΑ και την αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή.
 
Ήδη έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των 600 καφέ κάδων ανακύκλωσης σε καίρια σημεία των πέντε δημοτικών κοινοτήτων, όπως σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της πόλης, σε επιχειρήσεις εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε  ξενοδοχεία, super market  κ.α.
 
Οι καφέ κάδοι είναι κλειδωμένοι για την αποφυγή ανάμειξης με άλλα απορρίμματα. Για τον λόγο αυτό, όποιος συμμετέχει στο πρόγραμμα έχει το δικό του κλειδί, ενώ τα ειδικά διαμορφωμένα απορριμματοφόρα συλλέγουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα βιοαπόβλητα και πλένουν τους κάδους.
 
Μάλιστα χθες και σήμερα πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Ρέππα, ενημέρωση για τη σωστή λειτουργία του προγράμματος στις νέες επιχειρήσεις και σε φορείς που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα σε γειτονιές της Γ΄,  Δ΄ και Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας, ενώ παράλληλα έγινε και συλλογή βιοαποβλήτων.    Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα παρών ήταν και ο Πρόεδρος της Κοινότητας  κ. Αναστάσιος Πούλος.
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι το πρόγραμμα ανακύκλωσης είναι μια σημαντική περιβαλλοντική ενέργεια της Δημοτικής Αρχής, η οποία έχει ως στόχο να εντάξει στην καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων και των φορέων την ανακύκλωση. 
 
Ο κ. Μώραλης υπογράμμισε ότι η επιτυχία του προγράμματος κρίνεται σε μεγάλο βαθμό από τη συνεργασία του Δήμου Πειραιά με τα καταστήματα και τους φορείς, λέγοντας πως ήδη τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, αφού όλο και περισσότερες επιχειρήσεις της πόλης εντάσσονται στο πρόγραμμα.
 
 «Σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες μορφές ανακύκλωσης που έχουμε αναπτύξει στην πόλη, στοχεύουμε αφενός να εμπεδωθεί η σπουδαιότητα της ανακύκλωσης και αφετέρου να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων του Πειραιά που καταλήγουν στον ΧΥΤΑ.  Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να ακολουθεί σύγχρονα μοντέλα διαχείρισης απορριμμάτων, έτσι ώστε να εξοικονομήσουμε πόρους και ενέργεια και κυρίως, να προστατεύσουμε το περιβάλλον», τόνισε ο κ. Μώραλης. 
 
Κλείνοντας, σημείωσε ότι θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε, ώστε να γίνει η ανακύκλωση μέρος της καθημερινότητάς στην πόλη μας και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής, η οποία διέθεσε τους κάδους και τα ειδικά  απορριμματοφόρα στον Δήμο Πειραιά. 
 
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του, επεσήμανε ότι επεκτείνεται το δίκτυο των κάδων βιοαποβλήτων σε όλες τις  γειτονιές και ότι  λειτουργεί εδώ και τρεις  μήνες στην πόλη. Επεσήμανε ότι ο Δήμος Πειραιά με το πρόγραμμα αυτό εναρμονίζεται με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και ανέφερε στη συνέχεια: «Ενημερώσαμε  επιχειρηματίες και εκπροσώπων φορέων, για τα οφέλη του προγράμματος, όπως είναι η  μείωση των απορριμμάτων που καταλήγουν στον ΧΥΤΑ, η εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας και η  προστασία  του περιβάλλοντος». Τέλος, ο κ. Ρέππας σημείωσε ότι το πρόγραμμα ανακύκλωσης βιοαποβλήτων θα επεκταθεί στη συνέχεια  και στα νοικοκυριά της πόλης.
 
Video από τη δράση του προγράμματος συλλογής βιοαποβλήτων: https://bit.ly/2T0GYLW
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

Τη Δευτέρα η κηδεία του
Γιώργου Δελαστίκ
 
Συνάντηση Δ. Κουτσούμπα
με το «Δίκτυο Μικρών
Νησιών»

Ποιοι ευθύνονται για την
 καθυστέρηση της δίκης
της ΧΑ

 Για να μην ξεχνάμε τη
«Θεωρία των δύο άκρων» … 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

11 ιστορίες + 1 
από τον Steven Coombes

Πληθυσμιακές Εξάρσεις
Μεδουσών 

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

16 Οκτωβρίου 2020, 17.29
Ημέρες και έργα του χρυσαυγίτη πυρηνάρχη στον Πειραιά
«Πειραιάς για όλους»: Ημέρες και έργα...
16 Οκτωβρίου 2020, 17.21
Τιμώντας την μνήμη του Παύλου Φύσσα
Αύριο (Σάββατο 17/10) στις 12. 00 μμ η Νομαρχιακή...

Ναυτιλία

14 Οκτωβρίου 2020, 19.01
Ανεπάρκεια μέτρων στην προστασία των Ναυτεργατών
Τα κρούσματα στο « Διονύσιος Σολωμός»...
14 Οκτωβρίου 2020, 00.00
Ο “ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ” απομακρύνθηκε οριστικά από τον κόλπο της Ελευσίνας
  Ένα ακόμη ναυάγιο, το τρίτο κατά...
13 Οκτωβρίου 2020, 19.45
Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ για την ίδρυση ναυπηγείου στη ζώνη
«Ν. Σαντορινιός: Η Κυβέρνηση πρέπει να...

Πειραιάς

18 Οκτωβρίου 2020, 19.09
Στη γειτονιά του Παύλου Φύσσα ο ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά
Λίγες ημέρες μετα την ιστορική απόφαση...
17 Οκτωβρίου 2020, 17.31
Έξω οι Ναζιστές από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά
Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης...