Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 18:51

Ο "Πειραιάς για όλους" στις γειτονιές του Πειραιά

logoartc_f
Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης "Πειραιάς για όλους": 
 
Συνεχίζουμε να περπατάμε στις γειτονιές του Πειραιά. Την Παρασκευή 9/10/2020 πραγματοποιήσαμε περιοδεία στον Άγιο Δημήτριο (Ε’ Δημοτική Κοινότητα) με τον επικεφαλή της παράταξης Νίκο Μπελαβίλα, τη δημοτική σύμβουλο Βάνα Μελά και τους κοινοτικούς συμβούλους Μαρία Κατσαντώνη και Γιάννη Βαρκαρόλη, τηρώντας όλα τα μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού∙ φοράμε μάσκα, κρατάμε αποστάσεις.   
 
Οι συμπολίτες μας μάς υποδέχθηκαν με έκπληξη αλλά και με ευγένεια περισσή. Ακούσαμε τις ανησυχίες των ηλικιωμένων συμπολιτών μας στην πλατεία της συνοικίας και των καταστηματαρχών. Είχαμε έναν ειλικρινή διάλογο για τις αρνητικές συνέπειες της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης και για τις ελλείψεις της δημοτικής πολιτικής για τις μικρές επιχειρήσεις αλλά και τις βόρειες συνοικίες.
 
Επισκεφθήκαμε το 8ο Λύκειο, συζητήσαμε με τους καθηγητές και συμφωνήσαμε να φέρουμε το σοβαρό κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου.  Έπειτα στην οδό Αγχιάλου βρεθήκαμε μπροστά στο αδιέξοδο της ανυπαρξίας πεζοδρομίων όπου πεζοί, πελάτες των καταστημάτων και μαθητές των σχολείων αναγκάζονται να περπατούν στο οδόστρωμα ενός από τους πιο φορτωμένους και επικίνδυνους δρόμους του Πειραιά.
 
Φύγαμε από την περιοχή και αποχαιρετήσαμε τους κατοίκους της με την υπόσχεση ότι θα είμαστε δίπλα τους για να μην αισθάνονται στο περιθώριο, μόνοι και χωρίς ελπίδα.
 
Την επόμενη μέρα, Σάββατο πρωί 10/10/2020, βρεθήκαμε δίπλα και στους φίλους καταστηματάρχες του κέντρου.
 
Από την πλατεία Κοραή, στη Δραγάτση, στη Βασιλέως Γεωργίου, στην Τσαμαδού, τη Νοταρά και τη Φίλωνος, έπειτα στη Νικήτα, στη Γούναρη και στην Εθνικής Αντιστάσεως ως την Αγορά. Θερμή υποδοχή στα μαγαζιά για την αντιπροσωπεία του «Πειραιάς για Όλους» με επικεφαλής τον Νίκο Μπελαβίλα και τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Γκερλέ.
 
Αγωνία και απόγνωση από την ακραία εγκατάλειψη των κεντρικών σημείων της πόλης. Τα κυκλοφοριακά έργα καρκινοβατούν, τα χρήματα της ΟΧΕ για τις αναπλάσεις στο ιστορικό κέντρο που έχουν εγκριθεί από το 2018 δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη, τα φρεάτια στους δρόμους της αγοράς ακαθάριστα βρωμούν και διώχνουν πελάτες. Η εμπορική κίνηση καταποντισμένη από 40% κάτω στα τρόφιμα έως 70% στην ένδυση και την αναψυχή.
 
Κάποιος πρέπει να κάνει κάτι για όλα αυτά και ο μόνος που μπορεί να το κάνει δεν είναι ούτε η κυβέρνηση που ξέχασε επιδεικτικά μετά τις εκλογές του 2019 τον Πειραιά ούτε οι «επενδυτές» που κοιτούν την κερδοφορία των επενδύσεων τους και τίποτα άλλο.
 
Μόνο ο Δήμος Πειραιά μπορεί και πρέπει να στηρίξει τους μικρούς και τους μεσαίους καταστηματάρχες, το ιστορικό κέντρο και την Αγορά. Δεσμευτήκαμε ότι είμαστε εδώ για αυτό, όπως είμασταν πάντα δίπλα τους, στην πόλη, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο Συμβούλιο της Β’ Δημοτικής Κοινότητας.
 
Τέλος, το μεσημέρι του Σαββάτου επισκεφθήκαμε το κέντρο rapid test που έστησε ο ΕΟΔΥ στο προαύλιο του Δημοτικού Θεάτρου. Και αυτό γιατί στηρίζουμε ό,τι αξίζει και ό,τι ωφελεί την πόλη.
 
Η συντονίστρια του ΕΟΔΥ Λαμπρινή Παπά και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Καρύδης ενημέρωσαν για τα αποτελέσματα και την προσέλευση του κόσμου. Ο επικεφαλής του "Πειραιάς για Όλους" Νίκος Μπελαβίλας, αφού ευχαρίστησε τους υγειονομικούς για την τεράστια προσπάθεια που κάνουν εκθέτοντας τον εαυτό τους στην καρδιά του κινδύνου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για την ενημέρωση, δήλωσε ότι «Θεωρούμε πολύ καλό το ότι δόθηκε η δυνατότητα σε σχεδόν 2.000 Πειραιώτες να κάνουν τεστ. Η εξέλιξη της πανδημίας όμως δεν μας επιτρέπει εφησυχασμό. Από την πλευρά μας επιμένουμε στην ανάγκη εκπόνησης ενός σχεδίου με ευρεία συναίνεση και σοβαρό προγραμματισμό για τα σχολεία, για τους ευάλωτους, για τους μη έχοντες. Θυμίζουμε ότι ο προηγούμενος εφησυχασμός του καλοκαιριού μάς οδήγησε ξανά στο μηδέν, εκεί που ήμασταν τον Μάρτιο.»
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

«Μέτρα για την μείωση του
ανθρακικού αποτυπώματος»
 
Απεβίωσε ο Πέτρος Κουναλάκης

«Αντικατάσταση Αγροτικού
Ιατρού στο Πολυδύναμο
Σπετσών»

 «Ωδή για τους
Τουρκοκύπριους»
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

11 ιστορίες + 1 
από τον Steven Coombes

Πληθυσμιακές Εξάρσεις
Μεδουσών 

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

28 Οκτωβρίου 2020, 00.00
Η Εθνική Αντίσταση και η ιστορική αλήθεια
Όταν η Δεξιά, που πολέμησε με λύσσα την...
26 Οκτωβρίου 2020, 16.55
Συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Κορυδαλλό
Οι ΚΟ Κορυδαλλού του ΚΚΕ,...
25 Οκτωβρίου 2020, 22.03
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει ταφόπλακα στην έρευνα για τη Novartis
"Η ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο...

Ναυτιλία

28 Οκτωβρίου 2020, 21.24
«Μέτρα για την μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος»
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής...
28 Οκτωβρίου 2020, 20.50
Συνελήφθη ο πλοίαρχος του «MAERSK LAUNCHESTON»
Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τη...
28 Οκτωβρίου 2020, 00.46
«Αναμένουμε την άμεση διευκρίνιση των αιτιών της σύγκρουσης»
Δήλωση Τομεάρχη Ναυτιλίας και...

Πειραιάς

28 Οκτωβρίου 2020, 20.39
«Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στα γαλανόλευκα»
Ο Δήμος Πειραιά θέλοντας να τιμήσει την...
28 Οκτωβρίου 2020, 00.48
Πειραιάς: Ετοιμότητα για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα
Εν όψει των επικίνδυνων καιρικών...
27 Οκτωβρίου 2020, 00.00
Ακτινογραφία του Πειραιά από το Πολυτεχνείο
Για να καταλάβεις μια περιοχή, πρέπει να...