Κυριακή, 16 Μαΐου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 16:34

Ο Εμπορικός Σύλλογος ζητάει μείωση ενοικίου για όλους

logoartc_f
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή την δημοσίευση της απόφασης του Υπ. Οικονομικών, με την οποία προσδιορίζονται οι ΚΑΔ των πληττόμενων επιχειρήσεων που δικαιούνται την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τον μήνα Σεπτέμβριο 2020, απέστειλε στους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα και στον Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη, την ακόλουθη επιστολή:
 
«Με αφορμή  την δημοσίευση της Α.1214/2020 απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία προσδιορίζονται οι ΚΑΔ των πληττόμενων επιχειρήσεων που δικαιούνται την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τον μήνα Σεπτέμβριο 2020, επισημάνουμε τα εξής:
 
Παρά το γεγονός ότι η αγορά έχει παγώσει και τα δεδομένα καταδεικνύουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων στερείται της δυνατότητας να εκπληρώσει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, η απόφαση για την προαιρετική απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τουλάχιστον του 30% του συνολικού μισθώματος για το μήνα Σεπτέμβριο, δεν συμπεριλαμβάνει το σύνολο των ΚΑΔ του εμπορίου, αλλά μόνο επιλεγμένους ΚΑΔ της λιανικής.
 
Τη δεδομένη περίοδο, όπου οι εμπορικές επιχειρήσεις έχουν μεγάλη ανάγκη στήριξης για να μπορέσουν να διαχειριστούν την κρίση και να ανταπεξέλθουν σε πρωτοφανείς δυσκολίες, ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, τώρα περισσότερο από ποτέ η Πολιτεία θα πρέπει να επικεντρωθεί στην ενίσχυση  του συνόλου και όχι μέρους αυτών,
ώστε να  συνεχίσουν να αποτελούν μέρος του επιχειρηματικού χάρτη και να κερδίσουν την πρόκληση της επόμενης μέρας.
 
Επειδή όλα τα δεδομένα καταδεικνύουν ότι θα πρέπει να διορθωθεί η αδικία που έχει συντελεστεί σε βάρος χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ζητούμε να επεκταθεί το μέτρο και να συμπεριληφθούν όλοι οι ΚΑΔ του εμπορίου στην υποχρεωτική μείωση των ενοικίων, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, δεδομένου ότι το ενοίκιο καλύπτει μεγάλο ποσοστό του κόστους  λειτουργίας τους. 
 
Επιπλέον θα πρέπει στη μείωση να συμπεριληφθούν και οι μισθώσεις των ακινήτων που ανήκουν σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, ασφαλιστικά ταμεία, ιδρύματα, κληροδοτήματα κ.λπ.».
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Τα προεκλογικά ψέματα της
ΝΔ…» 
 
« Η κυβέρνηση παραβιάζει 
τους κανόνες κοινοβουλευτικής  
διαφάνειας» 
 
 
«Τα χειροκροτήματα δεν
είναι αρκετά»
 

Τι γίνεται με τα ελαττωματικά
Self Tests;
 
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Να Μου Γελλάς: Το στέκι
που έχεις μαζί σου παντού

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

"Και βγάζω το καπέλο μου…"
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

Ναυτιλία

30 Απριλίου 2021, 00.00
«Πάνω από 230.000 Ναυτεργάτες εγκλωβισμένοι λόγω Covid-19»
Άρθρο του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ Αντώνη...
30 Απριλίου 2021, 00.00
Norwegian Cruise: Επανεκκίνηση  δρομολογίων σε Μεσόγειο και ελληνικά νησιά
Από τις 25 Ιουλίου το Norwegian Jade θα ταξιδεύει...

Πειραιάς

14 Μαΐου 2021, 16.13
Γ. Πλακιωτάκης: Αύξηση πληρότητας των πλοίων από σήμερα
Την αύξηση της πληρότητας των πλοίων από...
13 Μαΐου 2021, 21.35
48ωρη απεργία προτείνει η ΠΕΝΕΝ
Απόφαση του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ Ποιά πρέπει να...