Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 18:23

«Απάντηση Βρεττάκου στους ψευδείς ισχυρισμούς Κατσικάρη και Αβραμίδου»

logoartc_f
Απάντηση του Δήμαρχου Κερατσινίου - Δραπετσώνας  Χρήστου Βρεττάκου στους περιφερειακούς σύμβουλους της παράταξης Σγουρού, Ανδριανής, Λαμπροπούλου Αβραμίδου και Δημήτρη Κατσικάρη. 
 
Μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 9/9/2020, από τη σελίδα του Δήμου, μπορεί κανείς να ανατρέξει στο βίντεο για να διαπιστώσει τι πραγματικά ειπώθηκε κατά τη διάρκειά του.
 
Έτσι, με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση δύο περιφερειακών συμβούλων της παράταξης του κ. Σγουρού, της κ. Ανδριανής Λαμπροπούλου – Αβραμίδου και του κ. Δημήτρη Κατσικάρη, που για να δικαιολογήσουν (!) τη στάση τους στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το σημαντικό θέμα που αφορά τους κατοίκους  του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας για τη μετεγκατάσταση των βιομηχανιών μέσα από τον οικιστικό ιστό της πόλης, με θράσος υποστηρίζουν ότι : «Επειδή ο Δήμαρχος κ. Βρεττάκος -τον οποίο στηρίξαμε και στηρίζουμε στον αγώνα του και στην αγωγή που δέχθηκε- υποστήριξε, επί λέξει, το… πιο απίστευτο, ότι η καταγγελλόμενη εταιρεία «προσφέρει εξαιρετικές περιβαλλοντικές υπηρεσίες»!- αναφορά που από μόνη της ΑΝΑΙΡΕΙ όλη την απόφαση και τα επιχειρήματα του Δημοτικού Συμβουλίου, που την ίδια ώρα ήθελε να στηρίξουμε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου!»
 
Η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει. Ο καθένας μπορεί να ανατρέξει στο σχετικό απόσπασμα από την ομιλία μου (συγκεκριμένα στο 42.02’ έως το 44.11, αλλά και από το 1.20’.16’’ έως το 1.21’.15’’ https://www.youtube.com/watch?v=_pUGIszNKJE&feature=youtu.be ) για να δει και να ακούσει όσα συγκεκριμένα αναφέρω και είναι τα εξής: 
 
«Τι λέμε εμείς λοιπόν και τι ζητάμε από το περιφερειακό συμβούλιο. Μία ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης να την αποδεχθεί. Και να την καλύψει πολιτικά. Αυτό ζητάμε, ένα ναι ή ένα όχι στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου…
 
Εξαιρετική η δουλειά που κάνει η συγκεκριμένη εταιρεία. Όποιος το αμφισβητήσει είναι βαθιά νυχτωμένος. Πολύτιμη. Αλήθεια σας λέω, θα έπρεπε να υπάρχει; Πολλά χρόνια πριν. Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟ». 
 
Επίσης στο δεύτερο σημείο αναφέρω:
 
«Βάζει ο Κατσικάρης (ένα θέμα) και έχει δίκιο: “Να πάνε αυτές οι δραστηριότητες που;” Οι οποίες να συμφωνήσουμε όλοι ότι είναι σημαντικές αυτές οι δραστηριότητες; Η απάντηση είναι πολύ απλή: ΈΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ. Σε όλες τις προηγμένες χώρες –και εξαιτίας του Σεβέζο- είναι έξω από τον οικιστικό ιστό. Μπορεί να υπάρξει λιμάνι χωρίς τέτοια βιομηχανική επεξεργασία; ΒΕΒΑΙΩΣ. Όλα τα λιμάνια της χώρας, εκτός από του Πειραιά, δεν έχουν τέτοια βιομηχανική δραστηριότητα. Από όλα τα λιμάνια της χώρας λοιπόν έχουν επιλεγεί η Δραπετσώνα και το Κερατσίνι να γίνεται αυτή η δουλειά. Εύκολα λοιπόν σας απαντώ να βρούμε κοντά στη θάλασσα, σε ένα λιμάνι , το οποίο δεν είναι μέσα στον οικιστικό ιστό και έχει χώρο να πάμε να κάνουμε μια δραστηριότητα που είναι σημαντική και είναι πολύτιμη».
 
Μετά και από αυτό, αν οι δύο «καλοπροαίρετοι» περιφερειακοί σύμβουλοι δεν επανορθώσουν με δημόσια δήλωσή τους για το ζήτημα, θα πούμε κι άλλα… 
 
Χρήστος Βρεττάκος,
Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

«Ενίσχυση του Αστυνομικού
Τμήματος Σπετσών 
 
«Εκπαιδευτικοί καλούνται
για κατάθεση στα
αστυνομικά τμήματα»

«Συνάδελφοι Δήμαρχοι
πάρτε θέση»

«Ω τι κόσμος μπαμπά, μαμά
και… υπόλοιποι»

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

«μπλε λουλούδι – αναμνήσεις
από το 2048»

Posidonia Web
Forums Week  

«ΤΑΤΛΙΝ: ΜΝΗΜΕΙΟ
ΣΤΗΝ ΙΙΙη ΔΙΕΘΝΗ»
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

03 Δεκεμβρίου 2020, 19.38
«Η ανταμοιβή της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους ήρωες της πανδημίας;»
Νίνα Κασιμάτη: Άμεση μονιμοποίηση του...
01 Δεκεμβρίου 2020, 23.33
«Πανδημία, Κρίση και Πτωχευτικός Κώδικας»
Η Νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ...
30 Νοεμβρίου 2020, 18.13
«Εκπαιδευτικοί καλούνται για κατάθεση στα αστυνομικά τμήματα»
Ερώτηση της βουλευτή Β Πειραιά και...

Ναυτιλία

03 Δεκεμβρίου 2020, 00.09
Η κρουαζιέρα και η ανάπτυξη αειφόρου τουρισμού
Οι τοπικές Αρχές της Κέρκυρας και του...
01 Δεκεμβρίου 2020, 16.33
Αποκάλυψη σοκ από την ΠΕΝΕΝ
Αποκάλυψη σοκ από την ΠΕΝΕΝ:...

Πειραιάς

04 Δεκεμβρίου 2020, 00.07
Χριστούγεννα στο Δημοτικό Θέατρο
Άρωμα Χριστουγέννων στο  Δημοτικό...
03 Δεκεμβρίου 2020, 19.34
Αυτές τις γιορτές αντί για δώρα δίνουμε αίμα
Με τα περισσότερα νοσοκομεία της...
03 Δεκεμβρίου 2020, 00.22
Συγκέντρωση τροφίμων από το Λιμάνι της Αγωνίας
Οι Αγορές Χωρίς Μεσάζοντες που...