Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 18:23

«Απάντηση Βρεττάκου στους ψευδείς ισχυρισμούς Κατσικάρη και Αβραμίδου»

logoartc_f
Απάντηση του Δήμαρχου Κερατσινίου - Δραπετσώνας  Χρήστου Βρεττάκου στους περιφερειακούς σύμβουλους της παράταξης Σγουρού, Ανδριανής, Λαμπροπούλου Αβραμίδου και Δημήτρη Κατσικάρη. 
 
Μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 9/9/2020, από τη σελίδα του Δήμου, μπορεί κανείς να ανατρέξει στο βίντεο για να διαπιστώσει τι πραγματικά ειπώθηκε κατά τη διάρκειά του.
 
Έτσι, με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση δύο περιφερειακών συμβούλων της παράταξης του κ. Σγουρού, της κ. Ανδριανής Λαμπροπούλου – Αβραμίδου και του κ. Δημήτρη Κατσικάρη, που για να δικαιολογήσουν (!) τη στάση τους στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το σημαντικό θέμα που αφορά τους κατοίκους  του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας για τη μετεγκατάσταση των βιομηχανιών μέσα από τον οικιστικό ιστό της πόλης, με θράσος υποστηρίζουν ότι : «Επειδή ο Δήμαρχος κ. Βρεττάκος -τον οποίο στηρίξαμε και στηρίζουμε στον αγώνα του και στην αγωγή που δέχθηκε- υποστήριξε, επί λέξει, το… πιο απίστευτο, ότι η καταγγελλόμενη εταιρεία «προσφέρει εξαιρετικές περιβαλλοντικές υπηρεσίες»!- αναφορά που από μόνη της ΑΝΑΙΡΕΙ όλη την απόφαση και τα επιχειρήματα του Δημοτικού Συμβουλίου, που την ίδια ώρα ήθελε να στηρίξουμε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου!»
 
Η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει. Ο καθένας μπορεί να ανατρέξει στο σχετικό απόσπασμα από την ομιλία μου (συγκεκριμένα στο 42.02’ έως το 44.11, αλλά και από το 1.20’.16’’ έως το 1.21’.15’’ https://www.youtube.com/watch?v=_pUGIszNKJE&feature=youtu.be ) για να δει και να ακούσει όσα συγκεκριμένα αναφέρω και είναι τα εξής: 
 
«Τι λέμε εμείς λοιπόν και τι ζητάμε από το περιφερειακό συμβούλιο. Μία ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης να την αποδεχθεί. Και να την καλύψει πολιτικά. Αυτό ζητάμε, ένα ναι ή ένα όχι στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου…
 
Εξαιρετική η δουλειά που κάνει η συγκεκριμένη εταιρεία. Όποιος το αμφισβητήσει είναι βαθιά νυχτωμένος. Πολύτιμη. Αλήθεια σας λέω, θα έπρεπε να υπάρχει; Πολλά χρόνια πριν. Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟ». 
 
Επίσης στο δεύτερο σημείο αναφέρω:
 
«Βάζει ο Κατσικάρης (ένα θέμα) και έχει δίκιο: “Να πάνε αυτές οι δραστηριότητες που;” Οι οποίες να συμφωνήσουμε όλοι ότι είναι σημαντικές αυτές οι δραστηριότητες; Η απάντηση είναι πολύ απλή: ΈΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ. Σε όλες τις προηγμένες χώρες –και εξαιτίας του Σεβέζο- είναι έξω από τον οικιστικό ιστό. Μπορεί να υπάρξει λιμάνι χωρίς τέτοια βιομηχανική επεξεργασία; ΒΕΒΑΙΩΣ. Όλα τα λιμάνια της χώρας, εκτός από του Πειραιά, δεν έχουν τέτοια βιομηχανική δραστηριότητα. Από όλα τα λιμάνια της χώρας λοιπόν έχουν επιλεγεί η Δραπετσώνα και το Κερατσίνι να γίνεται αυτή η δουλειά. Εύκολα λοιπόν σας απαντώ να βρούμε κοντά στη θάλασσα, σε ένα λιμάνι , το οποίο δεν είναι μέσα στον οικιστικό ιστό και έχει χώρο να πάμε να κάνουμε μια δραστηριότητα που είναι σημαντική και είναι πολύτιμη».
 
Μετά και από αυτό, αν οι δύο «καλοπροαίρετοι» περιφερειακοί σύμβουλοι δεν επανορθώσουν με δημόσια δήλωσή τους για το ζήτημα, θα πούμε κι άλλα… 
 
Χρήστος Βρεττάκος,
Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Γιατί ο Λιγνάδης "κέρδισε"
15 μέρες από την ολιγωρία
Μενδώνη;»
 
Απίστευτη παραδοχή
Γεραπετρίτη

«Ανεπαρκής η διοίκηση
Πατούλη στη διαχείριση των
απορριμμάτων»

«Ποια θα είναι η
"Μεγάλη Δευτέρα"
της αγοράς»
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Ο ΟΛΠ στηρίζει τα
Αθλητικά Σωματεία στο
Δήμο Κερατσινίου-
Δραπετσώνας

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Δημήτρης Φάκος, Άκης
Τουρκογιώργης: Η συνεργασία
 της χρονιάς
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

25 Φεβρουαρίου 2021, 21.32
«Ανεπαρκής η διοίκηση Πατούλη στη διαχείριση των απορριμμάτων»
Σφοδρή κριτική στη διοίκηση Πατούλη για...
24 Φεβρουαρίου 2021, 00.00
Παρέμβαση 900 νομικών: «Το κράτος δικαίου δεν είναι a la carte»
Κείμενο με τις υπογραφές 900 νομικών,...

Ναυτιλία

26 Φεβρουαρίου 2021, 21.37
Σύγκληση Συμβουλίου Χρηστών Λιμένος Πειραιά
Μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε...
24 Φεβρουαρίου 2021, 23.11
Η απεργία των Ναυτεργατών συνεχίζεται
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για τη νέα 24ωρη...

Πειραιάς

26 Φεβρουαρίου 2021, 21.47
Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου Πειραιά
Ιδρύεται o Αναπτυξιακός Οργανισμός...
25 Φεβρουαρίου 2021, 21.48
«Ποια θα είναι η
Δήλωση προέδρου Ε.Β.Ε.Π. & Π.Ε.Σ. Αττικής,...
24 Φεβρουαρίου 2021, 22.47
Χωρίς Διοίκηση το Κρατικό Νίκαιας
Αναφορά των Βουλευτών του ΚΚΕ...