Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020 22:22

Ο «Πειραιάς για όλους» για τη νέα σχολική χρονιά

logoartc_f
Ανακοίνωση της Δημοτικής κίνησης «Πειραιάς για όλους» με ευχές στους μαθητές και μαθήτριες, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς του Πειραιά:
 
Καλή σχολική χρονιά σ’ εσάς, παιδιά! Στα «πρωτάκια» που ξεκινούν τα χρόνια του σχολείου αλλά και στους «μεγάλους» στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου -στα παιδιά που ετοιμάζεστε για το άλμα στη ζωή. Σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές όλων των τάξεων.
 
Έρχεστε στο σχολείο και θα βρείτε ή θα ξαναβρείτε τους φίλους σας, τους δασκάλους σας, το διάλειμμα, τη γνώση. Τη γνώση που όλοι χρειαζόμαστε για να μάθουμε, να ερευνήσουμε, να αγωνιστούμε, να πάμε παραπέρα σ’ έναν κόσμο όπως εσείς τον φαντάζεστε! Με δρόμους που θα μας οδηγούν στο καινούργιο, γέφυρες που θα μας ενώνουν, σπίτια που θα στεγάσουν όλους.
Και αυτά με σεβασμό στο περιβάλλον, τη φύση, την επιστήμη αλλά και στους συνανθρώπους μας.
Καλή σχολική χρονιά σ’ εσάς, γονείς! Να χαίρεστε και να καμαρώνετε τα παιδιά σας για τις επιλογές τους, τις επιτυχίες τους μα και για τα λάθη τους. Εσείς είστε δίπλα τους για να τα στηρίξετε, να τα εμπνεύσετε και να τα εμψυχώσετε ν’ ανοίξουν τα φτερά τους και να κυνηγήσουν τα δικά τους όνειρα.
 
Καλή σχολική χρονιά και σ’ εσάς τις δασκάλες, τους δασκάλους, τις καθηγήτριες και τους καθηγητές! Εσείς, βάζετε τα θεμέλια για την πνευματική και κοινωνική εξέλιξη των παιδιών και τη συναισθηματική τους ισορροπία. Υποκλινόμαστε στο έργο σας, τις αντοχές σας και το όραμά σας!
 
H δημοτική μας παράταξη «Πειραιάς για όλους» είναι κοντά σας για να διεκδικήσουμε μαζί καλύτερες σχολικές υποδομές και καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης, άθλησης και οργάνωσης του ελεύθερου χρόνου, δίνοντας την ποιότητα που αρμόζει στις ζωές μας με αλληλεγγύη, ανθρωπιά και με μάσκα για όσο χρόνο χρειάζεται.
 
Λυπούμαστε, που σε μια γιορτινή μέρα, μαζί με το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς θα ειπωθούν πράγματα που θα ήταν καλύτερα να μην μας ταλαιπωρούν. 
 
Για την πανδημία αυτού του θανατηφόρου ιού Covid-19 που δυστυχώς είναι ακόμη εδώ. Παντού στον κόσμο και στην πόλη μας η οποία βρίσκεται πολύ ψηλά στον αριθμό κρουσμάτων.
Για αυτό δεν ξεχνάμε τη μάσκα μας και το πλύσιμο των χεριών ακόμη και αν όσοι έχουν ευθύνη δεν φρόντισαν ίσως να προμηθεύσουν όλες και όλους σας. Τις φοράμε και πλένουμε τα χέρια μας για να προστατεύσουμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, τους γονείς και τα αδέλφια μας, εμάς τους ίδιους. Και μακάρι του χρόνου να έχει φύγει πια το κακό από όλο τον κόσμο.
 
Για τις σχεδόν μισές τάξεις των σχολείων του Πειραιά, που έχουν πολύ περισσότερους από όσους μαθητές θα έπρεπε, ή είναι πάρα πολύ μικρές. Θα θέλαμε τάξεις των 15 μαθητών. Όμως δεν υπάρχουν παρά ελάχιστες. Θα υπήρχαν, αν ο Δήμος Πειραιά  είχε φροντίσει να χτίσει σχολεία, μόνο που είκοσι χρόνια δεν το έχει κάνει. Θα υπήρχαν αν είχαμε κι’ άλλους δασκάλους και καθηγητές που τόσο χρειάζονται, όμως η κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει να τους προσλάβει.
 
Ας είναι όμως και ας κοιτάμε με αισιοδοξία μπροστά. Παλεύοντας ταυτόχρονα για να φύγουν από τη μέση αυτά τα προβλήματα που σκοτεινιάζουν τα σχολεία μας.
Σας ευχόμαστε λοιπόν από καρδιάς Καλή Σχολική Χρονιά σε όλους τους Πειραιώτες μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς!
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

«Οι καταλήψεις είναι μέσο
αυτοπροστασίας των μαθητών»
 
Η Κομισιόν «αδειάζει»
την Κεραμέως για τη
διαγωγή στα απολυτήρια

«Σταμάτα να αποποιείσαι τις
ευθύνες σου για τον
ΧΥΤΑ Φυλής…»

«Θυσία η υγεία
Επιβατών-Ναυτεργατών…» 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

11 ιστορίες + 1 
από τον Steven Coombes

Πληθυσμιακές Εξάρσεις
Μεδουσών 

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

30 Σεπτεμβρίου 2020, 18.27
«Οι καταλήψεις είναι μέσο αυτοπροστασίας των μαθητών»
Τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού...
29 Σεπτεμβρίου 2020, 21.40
Η Κομισιόν «αδειάζει» την Κεραμέως για τη διαγωγή στα απολυτήρια
Δεύτερο «χαστούκι» αναφορικά με την...
29 Σεπτεμβρίου 2020, 00.00
Συμφωνία των Πρεσπών: Από «εθνική ήττα» σε «ιστορική» συμφωνία
Μετά το σάλο που ξέσπασε από το...

Ναυτιλία

29 Σεπτεμβρίου 2020, 21.36
«Θυσία η υγεία Επιβατών – Ναυτεργατών…»
Δήλωση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ Αντώνη...
29 Σεπτεμβρίου 2020, 20.34
ΟΛΠ: Τα Οικονομικά Αποτελέσματα Α΄ Εξαμήνου 2020
Το Δ.Σ. της ΟΛΠ Α.Ε. ενέκρινε τις...
28 Σεπτεμβρίου 2020, 15.39
Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο: Εντοπίστηκαν 12 κρούσματα κορονοϊού
Το κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff 6 είχε την...

Πειραιάς

30 Σεπτεμβρίου 2020, 20.53
 «ΝΑΙ στην εργασία ΟΧΙ στην ανεργία»
του Γιώργου Αλεβιζόπουλου*   Με...
29 Σεπτεμβρίου 2020, 20.29
«Πειραιάς για όλους»: αλληλεγγύη στους πληγέντες της Καρδίτσας
Ο «Πειραιάς για όλους», δείχνοντας...
29 Σεπτεμβρίου 2020, 00.00
Εικόνες και στιγμιότυπα από τις μπακαλοταβέρνες της Π. Κοκκινιάς
Εικόνες και στιγμιότυπα μίας άλλης...