Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020 21:40

Μάσκες σε εκπαιδευτικούς και μαθητές στον Πειραιά

logoartc_f
Ο Δήμος Πειραιά παρέλαβε από την Κ.Ε.Δ.Ε. 27.100 μάσκες, τις οποίες ήδη διανέμει σε όλες τις σχολικές μονάδες του Πειραιά για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου. 
 
Στο Γυμνάσιο Καμινίων, κατά την παραλαβή των μασκών, παρευρέθηκαν σήμερα ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη, η Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά κα Δέσποινα Αρβανίτου και μέλη της Σχολικής Επιτροπής. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί η παραλαβή των υπόλοιπων μασκών που αντιστοιχούν στον Δήμο Πειραιά.
 
Σημειώνεται πως, ο Δήμος Πειραιά, προχώρησε σε όλες τις αναγκαίες προμήθειες υγειονομικού υλικού και εξοπλισμού, προκειμένου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ασφαλείς στο πλαίσιο της προστασίας της υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19.
 
Συγκεκριμένα, όλες οι σχολικές αίθουσες και οι κοινόχρηστοι χώροι έχουν εξοπλιστεί με αντισηπτικά, καθώς και οι τουαλέτες με σταθερές θήκες με απολυμαντικό υγρό, κρεμοσάπουνα και πετσέτες χειρός, έτσι ώστε το υγειονομικό υλικό να είναι ανά πάσα  στιγμή προσβάσιμο προς χρήση των μαθητών  και των εκπαιδευτικών. 
 
Επίσης, χορηγούνται στους εκπαιδευτικούς ασπίδες προστασίας προσώπου ως επιπρόσθετο μέτρο προστασίας, κατασκευασμένες στο Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη  του Δήμου Πειραιά «Blue Lab». Επιπλέον, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, ο Δήμος ήδη έχει προμηθεύσει τα Δημοτικά σχολεία με παγούρια για τους μαθητές, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ήδη προχώρησαν σε εργασίες καθαρισμού και περιποίησης του πρασίνου σε όλα τα σχολεία της πόλης. 
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: 
 
«Παραλάβαμε σήμερα μάσκες από την Κ.Ε.Δ.Ε.  και ξεκινήσαμε τη διανομή σε όλα τα σχολεία της πόλης μας. Η δύσκολη αποστολή που ανέλαβε η Κ.Ε.Δ.Ε. να διενεργήσει τον διαγωνισμό φαίνεται να βαίνει θετικά και ομαλά και τις επόμενες ημέρες θα παραλάβουμε τις υπόλοιπες μάσκες. Ως Δήμος προχωρήσαμε σε συντονισμένες ενέργειες όλο αυτό το διάστημα και έχουμε κάνει όλα όσα χρειάζονται σε επίπεδο υγειονομικού υλικού για την προστασία της υγείας και την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών από τον COVID-19. Όλο το προηγούμενο διάστημα υλοποιήσαμε εργασίες καθαρισμού και καλλωπισμού για να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση οι σχολικές μας μονάδες με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ειδικά φέτος που τα παιδιά θα βιώσουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση, ενώ σε όλα τα σχολεία έχουν έρθει καθαρίστριες. Δοκιμαζόμαστε σε νέες καταστάσεις, αλλά πιστεύω πως έχουμε πάει αρκετά καλά και ως Δήμος Πειραιά και ως αυτοδιοίκηση. Οφείλουμε όλοι να ακολουθούμε τις οδηγίες της ιατρικής και επιστημονικής κοινότητας και θέλω να πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά». 
 
Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Ασπασία Αλιγιζάκη, σε δήλωσή της, σημείωσε ότι ο Δήμος Πειραιά είναι έτοιμος για την έναρξη της νέας  σχολικής χρονιάς, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, έχοντας ήδη προμηθεύσει  τα σχολεία με  όλο το αναγκαίο υγειονομικό υλικό. Στη συνέχεια τόνισε: «Έχουμε δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες για την υγεία και ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών κα Αρβανίτου και κ. Μακρή, καθώς και όλα τα μέλη τους που συμβάλουν ουσιαστικά στη διανομή των μασκών».  
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

«Οι καταλήψεις είναι μέσο
αυτοπροστασίας των μαθητών»
 
Η Κομισιόν «αδειάζει»
την Κεραμέως για τη
διαγωγή στα απολυτήρια

«Σταμάτα να αποποιείσαι τις
ευθύνες σου για τον
ΧΥΤΑ Φυλής…»

«Θυσία η υγεία
Επιβατών-Ναυτεργατών…» 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

11 ιστορίες + 1 
από τον Steven Coombes

Πληθυσμιακές Εξάρσεις
Μεδουσών 

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

30 Σεπτεμβρίου 2020, 18.27
«Οι καταλήψεις είναι μέσο αυτοπροστασίας των μαθητών»
Τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού...
29 Σεπτεμβρίου 2020, 21.40
Η Κομισιόν «αδειάζει» την Κεραμέως για τη διαγωγή στα απολυτήρια
Δεύτερο «χαστούκι» αναφορικά με την...
29 Σεπτεμβρίου 2020, 00.00
Συμφωνία των Πρεσπών: Από «εθνική ήττα» σε «ιστορική» συμφωνία
Μετά το σάλο που ξέσπασε από το...

Ναυτιλία

29 Σεπτεμβρίου 2020, 21.36
«Θυσία η υγεία Επιβατών – Ναυτεργατών…»
Δήλωση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ Αντώνη...
29 Σεπτεμβρίου 2020, 20.34
ΟΛΠ: Τα Οικονομικά Αποτελέσματα Α΄ Εξαμήνου 2020
Το Δ.Σ. της ΟΛΠ Α.Ε. ενέκρινε τις...
28 Σεπτεμβρίου 2020, 15.39
Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο: Εντοπίστηκαν 12 κρούσματα κορονοϊού
Το κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff 6 είχε την...

Πειραιάς

30 Σεπτεμβρίου 2020, 20.53
 «ΝΑΙ στην εργασία ΟΧΙ στην ανεργία»
του Γιώργου Αλεβιζόπουλου*   Με...
29 Σεπτεμβρίου 2020, 20.29
«Πειραιάς για όλους»: αλληλεγγύη στους πληγέντες της Καρδίτσας
Ο «Πειραιάς για όλους», δείχνοντας...
29 Σεπτεμβρίου 2020, 00.00
Εικόνες και στιγμιότυπα από τις μπακαλοταβέρνες της Π. Κοκκινιάς
Εικόνες και στιγμιότυπα μίας άλλης...