Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 00:00

«ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2020» Σκυταλοδρομία κολύμβησης

Με το σύνθημα «Κολυμπάμε για τη ζωή» ο Δήμος Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνουν, στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2020», σκυταλοδρομία κολύμβησης με σκοπό την υποστήριξη του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ.
 
Η σκυταλοδρομία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά «Ανδρέας Γαρύφαλλος» στα Βοτσαλάκια.
Πρεσβευτής της εκδήλωσης είναι ο Σπύρος Γιαννιώτης, Ολυμπιονίκης της κολύμβησης, ο οποίος και θα κολυμπήσει, παίρνοντας μέρος στη σκυταλοδρομία, έτσι ώστε να συμπληρωθούν δεκάδες χιλιόμετρα αγάπης και προσφοράς.
 
Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε ηλεκτρονικά, στο site του Ο.Π.Α.Ν. www.opanpireas.gr έως και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, πόσα μέτρα επιθυμείτε να κολυμπήσετε. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα έχετε τη δυνατότητα να συνεισφέρετε με όποιο ποσό επιθυμείτε, στο έργο του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ.
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: 
 
«Με την ξεχωριστή αυτή σκυταλοδρομία κολύμβησης, την οποία εντάξαμε στις Ημέρες Θάλασσας, στόχο έχουμε να συμβάλλουμε στην ευαισθητοποίηση και στην ενημέρωση της κοινής γνώμης πάνω σε μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με τον καρκίνο, μια ασθένεια που μας αφορά όλους και δεν κάνει διακρίσεις. Το ΑγκαλιάΖΩ είναι ένα ιστορικό σωματείο για την πόλη του Πειραιά. Με 44 χρόνια δράσης και προσφοράς, στηρίζει έμπρακτα τους ασθενείς με καρκίνο, αλλά και τους οικείους τους, γι αυτό και επιλέξαμε με αυτή τη δράση να στηρίξουμε το έργο του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Ολυμπιονίκη μας Σπύρο Γιαννιώτη, για τη  συμμετοχή του στη σκυταλοδρομία, αλλά και τη διάθεσή του να συμβάλει σε έναν τόσο σημαντικό σκοπό. Καλώ τον κόσμο να δηλώσει τη συμμετοχή του, να έρθει να κολυμπήσει όσα μέτρα επιθυμεί, ώστε όλοι μαζί, να φτιάξουμε μια μεγάλη αλυσίδα αγάπης και προσφοράς στον Πειραιά».
 
Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ. Ιωσήφ Βουράκης, δήλωσε: 
«Σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθεί στο κολυμβητήριό μας  η σκυταλοδρομία κολύμβησης για τη στήριξη του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου “ΑγκαλιάΖΩ”. Πρόκειται για μία αθλητική δράση μέσα στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας του Δήμου Πειραιά που δίνει σε όλους εμάς την ευκαιρία να σχηματίσουμε μια μεγάλη αγκαλιά για όσους μας έχουν ανάγκη. Αγάπη για τον αθλητισμό σημαίνει και αγάπη για τον συνάνθρωπο.
 
Η αλήθεια όμως είναι ότι για εμένα αυτή η διοργάνωση είναι κάτι βαθύτερο! είναι μια ιδέα που γεννήθηκε μέσα από ένα προσωπικό βίωμα ενός ανθρώπου που δεν μπορώ να πω ότι τον ξέρω πάρα πολύ καλά, αλλά σίγουρα τον ξέρω τόσο ώστε να τον εμπιστεύομαι σε αυτά που λέει! Ενός ανθρώπου που λατρεύει το νερό αλλά πάνω από όλα, λατρεύει την ζωή και την οικογένεια του !
 
Αν δεν ήταν ο Βασίλης Τοκάκης  κανένας από εμάς δεν θα σκεφτόταν να κάνουμε κάτι  τόσο "μεγάλο"  για τους ανθρώπους που δίνουν την προσωπική τους μάχη με τον καρκίνο και τις οικογένειες τους!
 
Εγώ λοιπόν αυτή τη διοργάνωση την αφιερώνω στον Βασίλη και στη δική του οικογένεια, γιατί πολύ απλά είναι παράδειγμα δύναμης και αξιοπρέπειας ! 
Φίλε  μου Βασίλη, δεν θα γράψω κάποιο διάσημο απόφθευγμα κάποιου διανοούμενου ή κάποιου μεγάλου συγγραφέα! Θα γράψω μόνο αυτό που σου είπα και από κοντά: “έχεις κάνει τον καρκίνο γρίπη! Ξεμπέρδευε γρήγορα με το χειρουργείο, κάνε το 3-0 και γύρνα γρήγορα πίσω γιατί έχεις ακόμα πολλά να κάνεις! Για τον Βασίλη λοιπόν…»
 
Πληροφορίες: Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Πειραιά 210-4137-708, 210-4177-389, 210-4136-355.
 
Μέτρα  COVID-19:
• Θα καταρτιστεί συγκεκριμένο πρόγραμμα με τις ώρες που θα κολυμπήσει ο καθένας, έτσι ώστε να μην υπάρξει συγχρωτισμός.
•  Απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο στην πισίνα είναι η προσκόμιση βεβαίωσης ιατρικού ιστορικού, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε από το site του Ο.Π.Α.Ν. 
•  Η εκδήλωση, σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν για αθλητικούς χώρους, πραγματοποιείται χωρίς την παρουσία θεατών.
•  Δεν επιτρέπεται η παρουσία συνοδών. Εξαιρούνται οι ανήλικοι και τα άτομα με αναπηρία.
 
Σχετικά με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ
 
Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ  ιδρύθηκε το 1976 με έδρα τον Πειραιά. Στα 43 χρόνια δράσης και προσφοράς, ο Όμιλος ΑγκαλιάΖΩ στηρίζει τους ασθενείς με καρκίνο. Ο ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ διοικείται από ενδεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο, τα αιρετά μέλη του οποίου είτε είναι ασθενείς είτε έχουν εμπειρία της νόσου. Επιπλέον, συνεργάζεται με έμπειρους και καταξιωμένους επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων του αντικαρκινικού χώρου, οι οποίοι συνιστούν την Επιστημονική Επιτροπή του Ομίλου. Ο ΟΕΚΚ- ΑγκαλιάΖΩ έχει παράρτημα στο Ηράκλειο Κρήτης από το 2007 για τις ανάγκες των πολιτών της περιφέρειας. Τέλος, φιλοξενεί και στηρίζει τον Πανελλήνιο Σύλλογο Λαρυγγεκτομηθέντων ΠΑΝ.ΣΥ.ΛΑ από το 1989.
 
Δράσεις ΑγκαλιάΖΩ:
 
Προγράμματα Ψυχοκοινωνικής και Οικονομικής Στήριξης.
Προγράμματα Ενημέρωσης για Πρόληψη- Έγκαιρη Διάγνωση.
Ενδονοσοκομειακά Προγράμματα.
Προγράμματα Συνηγορίας και Διεκδίκησης Δικαιωμάτων.
Εκπαιδευτικά προγράμματα ενημέρωσης μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Εθελοντών.
 
 Περισσότερες πληροφορίες για το ΑγκαλιάΖΩ: www.oekk.gr
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

 «Το Υπουργείο Ναυτιλίας
δεν αντιλαμβάνεται τις
ανάγκες της ακτοπλοΐας
και της Νησιωτικότητας»
 
Συνάντηση Γ. Μώραλη
με τον Λιμενάρχη Πειραιά

«Μια ακόμη χαμένη ευκαιρία
για τη δημόσια υγεία;»

Παράσημο
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Τιμητική διάκριση της
Celestyal Cruises στα
MedCruise Awards 2020

Πληθυσμιακές Εξάρσεις
Μεδουσών 

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

27 Σεπτεμβρίου 2020, 01.57
«Νέα δόξα για την πέτσινη δημοσιογραφία»
Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων –...
24 Σεπτεμβρίου 2020, 23.23
Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Κρατικό της Νίκαιας
Επίσκεψη στο Γενικό Κρατικό...

Πειραιάς

28 Σεπτεμβρίου 2020, 15.36
Επιχείρηση «σκούπα» στο κυριακάτικο παζάρι
Συντονισμένη επιχείρηση-«σκούπα» του...
28 Σεπτεμβρίου 2020, 00.00
 Δ. Γκερλές: Τραγέλαφος η υπόθεση του Δικαστικού Μεγάρου στον Πειραιά
Για τη νέα πρόταση όσον αφορά στην...
24 Σεπτεμβρίου 2020, 20.39
 Τα αποτελέσματα των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά
Από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς,...