Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 02 Αυγούστου 2020 17:39

«Αναθεώρηση του κυκλοφοριακού χάρτη στον Πειραιά»

logoartc_f
Δήλωση του Νίκου Μπελαβίλα για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Δήμου Πειραιά 
 
Με αφορμή την ολοκλήρωση της πρώτης διαβούλευσης στο πλαίσιο της Α’ φάσης εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Δήμου Πειραιά, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για όλους», Νίκος Μπελαβίλας, δήλωσε:
 
«Καθώς ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαβούλευσης για το ΣΒΑΚ Πειραιά μπορούμε να δούμε τα καλά, τα κακά και να αρχίσουμε να σκεπτόμαστε το κυκλοφοριακό μέλλον της πόλης. Η διαβούλευση εξελίχθηκε με θετικό τρόπο, με μεγάλη συμμετοχή φορέων και σχεδόν όλων των «παικτών» που έχουν ή πρέπει να έχουν γνώμη. Το κοινωνικό ερωτηματολόγιο είναι επίσης ένα σημαντικό εργαλείο που θα εμφανίσει ενδιαφέροντα αποτελέσματα αν έχει υψηλή συμμετοχή. Η επιστημονική ομάδα που εκπονεί τη μελέτη είναι αξιόλογη και τα πρώτα δείγματα γραφής δείχνουν επάρκεια. Αυτά είναι τα θετικά.
 
Τα πρώτα συμπεράσματα και οι στόχοι που φαίνονται στον ορίζοντα καλύπτουν τα περισσότερα από τα μεγάλα προβλήματα της κυκλοφορίας και των μεταφορών στον Πειραιά.
 
Επιλέξαμε να προτρέψουμε τα μέλη και τους φίλους του «Πειραιάς για Όλους» να συμμετέχουν στον διάλογο, να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο, να εμπλουτίσουν τις προτάσεις με θετικές ιδέες. Είχα προσωπικά την ευκαιρία να λάβω μέρος σε μία πολύ καλή σύσκεψη με τους μελετητές από την οποία βγήκαν ενδιαφέροντα στοιχεία.
 
Τα έχουμε ήδη αναφέρει πολλές φορές. Θα τα ξαναπούμε: Είναι η ανάγκη μείωσης της χρήσης του ΙΧ, η συνδυασμένη ανάπτυξη του Μετρό με τις δύο πλέον γραμμές, του Προαστιακού και του Τραμ, με άμεσες επεκτάσεις στα νοσοκομεία της Πειραϊκής αλλά και στο Κερατσίνι-Πέραμα, το πρόβλημα της μετεπιβίβασης και στάθμευσης στους σταθμούς Μετρό, η ανάπτυξη της κίνησης των πεζών και των ποδηλάτων κατά μήκος της ακτής (Πειραϊκή, Καστέλλα, Μικρολίμανο) καθώς και στις γειτονιές, η οδική ασφάλεια και το πρόβλημα των υψηλών θανατηφόρων -για τους πεζούς- ταχυτήτων των οχημάτων. Είναι ακόμη η ανάγκη αναθεώρησης του άστοχου κυκλοφοριακού χάρτη του Πειραιά και σοβαρής πολιτικής στάθμευσης για τους κάτοικους. Αυτά έπρεπε να έχουν διορθωθεί από πολύ καιρό καθώς η πόλη υποφέρει.
 
Τελευταία θέματα αλλά εξ ίσου επιβαρυντικά, η μεγάλη επιβάρυνση από τη διαμπερή κίνηση των λεωφορείων κρουαζιέρας, το κυκλοφοριακό χάος του Νέου Φαλήρου το οποίο οφείλεται στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, αλλά και στη λειτουργία ενός ιδιωτικού νοσοκομείου που δημιουργήθηκε χωρίς κυκλοφοριακές προδιαγραφές.
 
Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας θα πρέπει να αποτελέσει το σκαλί για την άμεση αναθεώρηση της κυκλοφοριακής πολιτικής του Δήμου Πειραιά. Δεν μπορεί να μείνει και αυτό ένα ευχολόγιο χωρίς αντίκρισμα. Να προχωρήσει με προτεραιότητα στο τεράστιο τμήμα των Πειραιωτών –είναι ο μισός πληθυσμός– που δεν διαθέτει ή δεν θέλει να χρησιμοποιεί ιδιωτικό αυτοκίνητο και τις υποβαθμισμένες περιοχές των βόρειων συνοικιών. Αυτοί όλοι σήμερα «τιμωρούνται» σε αναξιόπιστα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και δρόμους ακατάλληλους ή άλλους που ασφυκτιούν από την παράνομη στάθμευση. Με προτεραιότητα πρώτα από όλα στην οδική ασφάλεια και την κινητική δημοκρατία για ΑΜΕΑ, ηλικιωμένους, ποδηλάτες, πεζούς.» 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

 «Το Υπουργείο Ναυτιλίας
δεν αντιλαμβάνεται τις
ανάγκες της ακτοπλοΐας
και της Νησιωτικότητας»
 
Συνάντηση Γ. Μώραλη
με τον Λιμενάρχη Πειραιά

«Μια ακόμη χαμένη ευκαιρία
για τη δημόσια υγεία;»

Παράσημο
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Τιμητική διάκριση της
Celestyal Cruises στα
MedCruise Awards 2020

Πληθυσμιακές Εξάρσεις
Μεδουσών 

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

24 Σεπτεμβρίου 2020, 23.23
Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Κρατικό της Νίκαιας
Επίσκεψη στο Γενικό Κρατικό...
24 Σεπτεμβρίου 2020, 20.44
 «Ποιος ευθύνεται για τις καταστροφές στη Θεσσαλία; Ο Λιμενάρχης της Καβάλας;»
Τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης...
24 Σεπτεμβρίου 2020, 00.34
Παράσημο
Μπορεί το κράτος να αποδείχτηκε για...

Ναυτιλία

24 Σεπτεμβρίου 2020, 00.00
Η ανάδειξη της ελληνικής ναυπηγικής παράδοσης και της ναυτικής ιστορίας
  To έργο ΝΑΥΣ ξεκίνησε τον Ιούνιο...
24 Σεπτεμβρίου 2020, 00.00
Το νέο κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Experience» ξεκινά το Μάρτιο τoυ 2021
  H Celestyal Cruises, η βραβευμένη και...
23 Σεπτεμβρίου 2020, 23.10
Το Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής
Για πρώτη φορά, συνεδρίασε σήμερα υπό την...

Πειραιάς

24 Σεπτεμβρίου 2020, 20.39
 Τα αποτελέσματα των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά
Από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς,...
24 Σεπτεμβρίου 2020, 20.33
Τραμπουκισμός κατά πολιτών της Πειραϊκής
Καταγγελία των «Ενεργών Πολιτών της Α...
24 Σεπτεμβρίου 2020, 00.17
Συνάντηση Γ. Μώραλη με τον Λιμενάρχη Πειραιά
Εθιμοτυπική συνάντηση είχε στο...