Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020 20:59

Εκδήλωση για τον «Λέοντα του Πειραιά» στο «Blue Lab»

logoartc_f
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Εργαστηρίου Κινούμενης Εικόνας του μεταπτυχιακού τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιά: «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, Διαδίκτυο των πραγμάτων και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» – «AnimaSyros», στο Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για την Γαλάζια Ανάπτυξη  του Δήμου Πειραιά (Blue Lab).
 
Το Εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Νοεμβρίου 2019, με θέμα τον Λέοντα του Πειραιώς. Σ’ αυτό  συμμετείχαν φοιτητές του μεταπτυχιακού τμήματος «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, Διαδίκτυο των πραγμάτων και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» και  εκπαιδευτές του «AnimaSyros» με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά, του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη Δήμου Πειραιά (Blue Lab) και  του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (Ο.Λ.Π.).
 
Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές οι οποίοι προέρχονται από διάφορες ειδικότητες χρησιμοποιώντας  τη γλώσσα του animation, έθεσαν στην ουσία το αίτημα της επιστροφής στην πόλη  του πρωτότυπου γλυπτού του Λέοντα του Πειραιά από την Βενετία όπου βρίσκεται και παρουσίασαν στην εκδήλωση τις εμπειρίες που αποκόμισαν από τη δημιουργία του animation.
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης,  στον χαιρετισμό του, τόνισε  μεταξύ άλλων πως ο Πειραιάς πρωτοπορεί στο πεδίο της γαλάζιας ανάπτυξης, καθώς είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που εφαρμόζει ολοκληρωμένη στρατηγική για τη γαλάζια ανάπτυξη, για την οποία έχει αποσπάσει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις. Ο κ. Μώραλης ανέφερε στη συνέχεια πως ο Δήμος Πειραιά, αξιοποιώντας πλήρως την προηγμένη τεχνολογία που διαθέτει το «Blue Lab», δημιούργησε την περίοδο της πανδημίας ασπίδες προστασίας προσώπου, τις οποίες διέθεσε σε νοσοκομεία και ιατρικούς συλλόγους, για όλους όσοι έδιναν μάχη καθημερινά για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εποικοδομητική συνεργασία του Δήμου  με το Πανεπιστήμιο Πειραιά, λέγοντας πως το Πανεπιστήμιο της πόλης αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη του Δήμου.
 
Ο Μώραλης ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα που είχε στόχο την ανάδειξη ψηφιακά, ενός θέματος πολιτισμού της πόλης, του Λέοντα του Πειραιά. Ο Λέων του Πειραιά – συνέχισε - είναι ένα πρώτο βήμα, προσθέτοντας  ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πεδίο πάνω στο οποίο μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω η συνεργασία Δήμου και Πανεπιστημίου. Τέλος, δήλωσε ότι ο Δήμος θα είναι παρών για να  στηρίξει οποιαδήποτε δημιουργική  πρόταση.
 
Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης σε δήλωσή του, τόνισε ότι είναι σημαντικό που το Μεταπτυχιακό Τμήμα Πληροφορικής για τον Ψηφιακό Πολιτισμό του Πανεπιστημίου Πειραιά ασχολήθηκε με ένα θέμα πού απασχολεί όλους τους Πειραιώτες,  δημιουργώντας ένα animation για ένα ισχυρό τοπόσημο της πόλης, πού είναι ο Λέων του Πειραιά.
 
Επεσήμανε ότι  μέσα από μια ευαίσθητη ματιά οι μεταπτυχιακοί φοιτητές μέσα από κινούμενες εικόνες, κινούμενα σχέδια, στα οποία συμμετέχουν και οι ίδιοι, υψώνουν και αυτοί μία φωνή να επιστρέψει στην πόλη μας ο Λέων από τη Βενετία όπου βρίσκεται. Τόνισε ότι η συνεργασία με το  Πανεπιστήμιο Πειραιά προχωρά και σε άλλους τομείς, λέγοντας πως με τη σημερινή Δημοτική Αρχή πλέον ο Δήμος και το Πανεπιστήμιο Πειραιά δεν είναι δυο ξένοι στην ίδια πόλη. Τέλος, υπενθύμισε ότι στις 18 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος και το Πανεπιστήμιο Πειραιά συνδιοργανώνουν  τον διαγωνισμό «Blue Growth» για τη γαλάζια ανάπτυξη.
 
Ο Δημήτρης Βέργαδος  καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά και  Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, Διαδίκτυο των Πραγμάτων και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες»,  αφού ευχαρίστησε το Blue Lab για τη φιλοξενία, τον Δήμο Πειραιά και τον ΟΛΠ, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Περιμένουμε στο άμεσο μέλλον ανάλογες δραστηριότητες  όπως με τον Λέοντα του Πειραιά να αναπτυχθούν στον Δήμο μας,  γιατί θέλουμε και εμείς να είμαστε κοντά με την κοινωνία, με τους κατοίκους που ζουν στον Δήμο Πειραιά. Θέλουμε   οι φοιτητές μας να έχουν μία αλληλεπίδραση με την   τοπική κοινωνία». 
 
Ο Βασίλης Καραμητσάνης  Πρόεδρος της «AnimaSyros,  Διεθνούς Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων Σχεδίων και Πρόεδρος της Οργάνωσης ASIFA HELLAS - Ελληνική Ένωση  Κινουμένων Σχεδίων, ανάμεσα στ’ άλλα δήλωσε:
 
«Με όχημα αυτή την ιστορία  της ξενιτεμένης  αρχαιότητας, του Λέοντα του Πειραιά  και της ιστορικής σημασίας του λιμένος του Πειραιά από την αρχαιότητα ως σήμερα,  κάναμε ένα εργαστήριο animation   που,  οι φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών,  είχαν την ευκαιρία με τη γλώσσα του animation  να εκφράσουν τις δικές τους απόψεις για την ιστορία του μνημείου  και για την πόλη του Πειραιά».
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

«Απαράδεκτη η τοποθέτηση
του Υπ. Εθνικής Άμυνας» 
 
Πέθανε ο Νίκος
Μπελογιάννης, γιος του  
αγωνιστή της Αριστεράς 

«Αντικατάσταση Αγροτικού
Ιατρού στο Πολυδύναμο
Σπετσών»

 «Ωδή για τους
Τουρκοκύπριους»
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

11 ιστορίες + 1 
από τον Steven Coombes

Πληθυσμιακές Εξάρσεις
Μεδουσών 

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

25 Οκτωβρίου 2020, 22.03
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει ταφόπλακα στην έρευνα για τη Novartis
"Η ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο...
25 Οκτωβρίου 2020, 21.58
Πρόταση μομφής στην πολιτική της κυβέρνησης
Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του...
25 Οκτωβρίου 2020, 20.20
«Απαράδεκτη η τοποθέτηση του Υπ. Εθνικής Άμυνας»
Η απάντηση του Κοινοβουλευτικού...

Ναυτιλία

23 Οκτωβρίου 2020, 18.05
Παράταση υποβολής των αιτήσεων για «Μεταφορικό Ισοδύναμο»
Παρατείνεται για έναν μήνα η υποβολή των...
22 Οκτωβρίου 2020, 00.00
H Celestyal Cruises παρέχει ταξιδιωτική ασφάλιση χωρίς επιπλέον χρέωση, με κάλυψη και για COVID-19
H Celestyal Cruises, η βραβευμένη και αναγνωρισμένη, ως η...
21 Οκτωβρίου 2020, 18.01
Ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών από τη Λιμενική Αστυνομία
Νέα εποχή ξεκινά στις σχέσεις των...

Πειραιάς

25 Οκτωβρίου 2020, 21.50
Νεκρός στην πύλη Ε8 στο λιμάνι του Πειραιά
Ένας άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του...
25 Οκτωβρίου 2020, 00.00
«Πειραιάς για Όλους»: 700.000 τόνοι μπάζα από τους δρόμους του Πειραιά …!
Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης...
23 Οκτωβρίου 2020, 17.56
Συνάντηση Γ. Μώραλη με την «Αρμενική Εθνική Επιτροπή»
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ...