Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 21:26

Σύσκεψη στο Μοσχάτο για τον Προαστιακό

logoartc_f
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, Αθανάσιο Κοτταρά, στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ. Το παρών στη συνάντηση έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Θανάσης Ντερέκας, και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Μανώλης Αντωνάκος ενώ παραβρέθηκε ο Κοινοτικός Σύμβουλος Μοσχάτου και εργαζόμενος στον ΟΣΕ, Γιάννης Φεστερίδης.
 
Είχε προηγηθεί η προ ημερών ανάλογη σύσκεψη του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστο Βίνη.
 
Το θέμα της συζήτησης ήταν η απομάκρυνση των μεταλλικών ηχοπετασμάτων από τις γραμμές του Προαστιακού στην Κοινότητα Ταύρου και η τοποθέτηση νέων, καλαίσθητων, διάφανων ηχοπετασμάτων, με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου-Ταύρου και της Διαπαραταξιακής Επιτροπής που είχε συσταθεί για το θέμα, κατά την περασμένη δημοτική περίοδο.
 
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου ζήτησε την αναβάθμιση των υπαρχουσών πεζοδιαβάσεων για την ασφαλέστερη διέλευση των πεζών, την εφαρμογή ορίου για τη διέλευση βαρέων οχημάτων, καθώς και τον καθαρισμό της γραμμής, ενώ επανέλαβε το πάγιο αίτημα του Δήμου της υπογειοποίησης των γραμμών του Προαστιακού στον Ταύρο, που αποτελεί τη μόνη βέλτιστη λύση για το φυσικό, οικιστικό και ανθρωπογενές περιβάλλον του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας.
 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, κ. Αθανάσιος Κοτταράς, διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου και την αντιπροσωπεία για την θετική του βούληση να διευθετηθεί το ζήτημα των ηχοπετασμάτων, λέγοντας μάλιστα ότι θα επισκεφθεί ο ίδιος το σημείο και ότι θα δώσει στη συνέχεια σχετικές κατευθύνσεις στις υπηρεσίες του ΟΣΕ.
 
Μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Διατυπώσαμε τις θέσεις του Δήμου και εκφράζω την ικανοποίησή μου για την άμεση ανταπόκριση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ, ο οποίος εκδήλωσε την πρόθεσή του να επισκεφθεί το σημείο στην Κοινότητα Ταύρου. Αυτό δείχνει την θετική διάθεσή του να λυθεί το θέμα της απομάκρυνσης των μεταλλικών ηχοπετασμάτων, το οποίο εκκρεμεί δύο και πλέον χρόνια. Επίσης επαναλάβαμε το πάγιο αίτημα του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου για την υπογειοποίηση των γραμμών του Προαστιακού στον Ταύρο. Τέλος, ζητήσαμε την αναβάθμιση των υπαρχουσών πεζοδιαβάσεων προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε την ασφάλεια των πολιτών».
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

 «Ποιους ενοχλεί ο Πολυχώρος
Λιπασμάτων …»
 
Συνάντηση Γ. Μώραλη
με τον Λιμενάρχη Πειραιά

«Μια ακόμη χαμένη ευκαιρία
για τη δημόσια υγεία;»

Παράσημο
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Τιμητική διάκριση της
Celestyal Cruises στα
MedCruise Awards 2020

Πληθυσμιακές Εξάρσεις
Μεδουσών 

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

29 Σεπτεμβρίου 2020, 00.00
Συμφωνία των Πρεσπών: Από «εθνική ήττα» σε «ιστορική» συμφωνία
Μετά το σάλο που ξέσπασε από το...
27 Σεπτεμβρίου 2020, 01.57
«Νέα δόξα για την πέτσινη δημοσιογραφία»
Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων –...

Πειραιάς

28 Σεπτεμβρίου 2020, 23.12
 Νέος Πρόεδρος στον Εμπορικό Σύλλογο ο Θ. Καπράλος
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο...
28 Σεπτεμβρίου 2020, 15.36
Επιχείρηση «σκούπα» στο κυριακάτικο παζάρι
Συντονισμένη επιχείρηση-«σκούπα» του...
28 Σεπτεμβρίου 2020, 00.00
 Δ. Γκερλές: Τραγέλαφος η υπόθεση του Δικαστικού Μεγάρου στον Πειραιά
Για τη νέα πρόταση όσον αφορά στην...