Τρίτη, 07 Ιουλίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 21:26

Σύσκεψη στο Μοσχάτο για τον Προαστιακό

logoartc_f
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, Αθανάσιο Κοτταρά, στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ. Το παρών στη συνάντηση έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Θανάσης Ντερέκας, και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Μανώλης Αντωνάκος ενώ παραβρέθηκε ο Κοινοτικός Σύμβουλος Μοσχάτου και εργαζόμενος στον ΟΣΕ, Γιάννης Φεστερίδης.
 
Είχε προηγηθεί η προ ημερών ανάλογη σύσκεψη του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστο Βίνη.
 
Το θέμα της συζήτησης ήταν η απομάκρυνση των μεταλλικών ηχοπετασμάτων από τις γραμμές του Προαστιακού στην Κοινότητα Ταύρου και η τοποθέτηση νέων, καλαίσθητων, διάφανων ηχοπετασμάτων, με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου-Ταύρου και της Διαπαραταξιακής Επιτροπής που είχε συσταθεί για το θέμα, κατά την περασμένη δημοτική περίοδο.
 
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου ζήτησε την αναβάθμιση των υπαρχουσών πεζοδιαβάσεων για την ασφαλέστερη διέλευση των πεζών, την εφαρμογή ορίου για τη διέλευση βαρέων οχημάτων, καθώς και τον καθαρισμό της γραμμής, ενώ επανέλαβε το πάγιο αίτημα του Δήμου της υπογειοποίησης των γραμμών του Προαστιακού στον Ταύρο, που αποτελεί τη μόνη βέλτιστη λύση για το φυσικό, οικιστικό και ανθρωπογενές περιβάλλον του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας.
 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, κ. Αθανάσιος Κοτταράς, διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου και την αντιπροσωπεία για την θετική του βούληση να διευθετηθεί το ζήτημα των ηχοπετασμάτων, λέγοντας μάλιστα ότι θα επισκεφθεί ο ίδιος το σημείο και ότι θα δώσει στη συνέχεια σχετικές κατευθύνσεις στις υπηρεσίες του ΟΣΕ.
 
Μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Διατυπώσαμε τις θέσεις του Δήμου και εκφράζω την ικανοποίησή μου για την άμεση ανταπόκριση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ, ο οποίος εκδήλωσε την πρόθεσή του να επισκεφθεί το σημείο στην Κοινότητα Ταύρου. Αυτό δείχνει την θετική διάθεσή του να λυθεί το θέμα της απομάκρυνσης των μεταλλικών ηχοπετασμάτων, το οποίο εκκρεμεί δύο και πλέον χρόνια. Επίσης επαναλάβαμε το πάγιο αίτημα του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου για την υπογειοποίηση των γραμμών του Προαστιακού στον Ταύρο. Τέλος, ζητήσαμε την αναβάθμιση των υπαρχουσών πεζοδιαβάσεων προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε την ασφάλεια των πολιτών».
 
 

Πρόσωπα

 

 «Όπισθεν ολοταχώς στις
μνημονιακές εποχές…»
 
Η απάντηση του Γ. Σγουρού
για τη μαρίνα Βουλιαγμένης 

«Διαδικτυακή έρευνα για την
μετακίνηση στον Πειραιά»

«Οι σκουριές του Πειραιά» 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

"Το ομορφότερο γκολ
ήταν μια πάσα"

Ο πύργος του Πειραιά:
«πράσινο φως» για το
κτήριο φάντασματων
45 χρόνων!

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

06 Ιουλίου 2020, 23.05
«Λίστα Πέτσα»: Σκάνδαλο ακόμη και αν δεν είναι «μαγειρεμένη»!
Η δίμηνη καθυστέρηση της κυβέρνησης να...
06 Ιουλίου 2020, 20.16
«Όπισθεν ολοταχώς στις μνημονιακές εποχές…»
Δήλωση του Τομεάρχη Ναυτιλίας και...
06 Ιουλίου 2020, 10.39
«Η ενημέρωση στην εποχή της προπαγάνδας»
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά-ΣΥΡΙΖΑ...

Ναυτιλία

06 Ιουλίου 2020, 10.32
«SOS στο Ναυάγιο του Σαμίνα»
Το ζήτημα της πρόσφατης διαρροής...
30 Ιουνίου 2020, 20.21
SEAJETS: Έναρξη δρομολογίων 3 Ιουλίου
Τα ταχύπλοα πλοία της SEAJETS επιστρέφουν...

Πειραιάς

06 Ιουλίου 2020, 19.59
Με ελλιπή στοιχεία και ενημέρωση η παραχώρηση του Πύργου
Ανακοίνωση της «Δημοτικής Κίνησης...
06 Ιουλίου 2020, 19.48
Υπογραφή σύμβασης αξιοποίησης του Πύργου
Ιστορική είναι η σημερινή ημέρα για τον...