Τρίτη, 07 Ιουλίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 01:25

«Όνειρο» στις φυλακές Κορυδαλλού

logoartc_f
Το 2ο ΔΙΕΚ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Γραφιστικής – Σκίτσου (Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι) έχει την τιμή να φιλοξενεί στο χώρο του την ομαδική έκθεση με θέμα το «Όνειρο». Συνάντηση 9 εικαστικών ( ομάδα 13ο Φ) και σπουδαστών του ΔΙΕΚ - Στην αίθουσα Σιδηρουργείο στο Κ.Κ.Κορυδαλλού, από τις 26 μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2020, 14.30 – 19.30
 
26-30 Ιουνίου 2020
Στο 2ο ΔΙΕΚ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ …
Μια έκθεση αλλιώτικη από τις άλλες
 
Το 2ο ΔΙΕΚ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Γραφιστικής – Σκίτσου (Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι)  έχει την τιμή να φιλοξενεί στο χώρο του την ομαδική έκθεση με θέμα το «Όνειρο». Πρόκειται για τη συνάντηση 9 εικαστικών ( ομάδα 13ο Φ)  και σπουδαστών του 2ου ΔΙΕΚ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ και το ξεκίνημα ενός διαλόγου για την τέχνη και την ελευθερία.
 
Για το 2ο ΔΙΕΚ Κορυδαλλού η εκπαίδευση στις φυλακές συνιστά ένα πεδίο που καλλιεργεί τόσο τις επαγγελματικές δεξιότητες των σπουδαστών όσο και την αισθητική τους αντίληψη. Η καλλιτεχνική παιδεία πρέπει να είναι ένας από τους βασικούς στόχους ενός σχολείου που έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο. Η πρόσβαση στην εκπαίδευση και η επαφή με την τέχνη αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα όλων.
 
Η έκθεση παρουσιάζεται στην αίθουσα Σιδηρουργείο στο Κ.Κ.Κορυδαλλού, από τις 26  μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2020, τις ώρες λειτουργίας του 2ου ΔΙΕΚ ( 14.30 – 19.30)
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης και των εγκαινίων τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο.
 
Συντελεστές
Αβραμοπούλου Ιφιγένεια
Κηπουρός Δήμος
Κόντογλη Τίνα
Κούρτης Κωνσταντίνος
Μακινατζής Θωμάς
Μικαγιελιάν Λιάνα
Μίχα Αναστασία
Πολυχρονάκης Ζαχαρίας
Προβατά  Έλενα
 
Σ.Δ.
Επιμέλεια της Έκθεσης: Μίχα Αναστασία
Επιμέλεια Εντύπου: Σιδηρά Μαρία
 
Έγραψαν:
«Η εκπαίδευση στις φυλακές είναι ένα χώρος που οφείλει να καλλιεργήσει τόσο τις επαγγελματικές δεξιότητες των εκπαιδευομένων όσο και την αισθητική τους αντίληψη. Η καλλιτεχνική παιδεία πρέπει είναι ένας από τους βασικούς στόχους ενός σχολείου που έχει ως κέντρο τον άνθρωπο. Η πρόσβαση στην εκπαίδευση και η επαφή με την τέχνη αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα όλων. Στα πλαίσια αυτά, οργανώσαμε την έκθεση με θέμα το «Όνειρο», θέλοντας να ξεκινήσουμε ένα δημιουργικό διάλογο, μεταξύ καλλιτεχνών και εκπαιδευόμενων. Για το σκοπό αυτό, καλωσορίζουμε αυτή την εκδήλωση και ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει έναυσμα για αντίστοιχες δράσεις στο μέλλον. θα ήθελα, τέλος, να ευχαριστήσω τους καλλιτέχνες που δέχτηκαν να πλαισιώσουν με την δουλειά τους, αυτό το εγχείρημα καθώς και όλους και όλες που βοήθησαν στην πραγματοποίησή του.» - Δημήτρης Στεφανής Διευθυντής 2ου ΔΙΕΚ Κορυδαλλού (των φυλακών)
 
«Με μεγάλη χαρά το 2ο ΔΙΕΚ Κορυδαλλού φιλοξενεί την έκθεση «Όνειρο» στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού. Η συνάντηση σπουδαίων νέων καλλιτεχνών από διάφορα μέρη της Ελλάδας στη φυλακή, μας συγκινεί γιατί μέσα από όσα μας δείχνουν οι καλλιτέχνες/καλλιτέχνιδες αναγνωρίζουμε τη δική μας ιστορία. Η αναζήτηση αυτή ξεκινά από την είσοδο έργων τέχνης σ’ ένα περιχαρακωμένο περιβάλλον, συνεχίζει με αυτό που γίνεται μέσα από την όραση και την ανάγνωση των έργων τέχνης και καταλήγει στη θέση του βλέποντος. Η έκθεση των ονείρων γίνεται η αφήγηση του κόσμου, μία αναπαράσταση όπου όλοι κι όλες συμμετέχουμε. Η φυλακή «ξεκλειδώνει» και οι πίνακες γίνονται μία θεατρική σκηνή όπου εκτυλίσσεται η ιστορία του καθένα και της καθεμίας, φυλακισμένου μέσα και έξω. Έτσι, όλα τα όνειρα μαζί δημιουργούν το περιβάλλον όπου στεγάζονται οι σκέψεις, τα χρώματα, οι μνήμες, οι επιθυμίες, οι φόβοι, η προσμονή, με σκοπό την ενεργοποίηση και την αρχή ενός διαλόγου και μίας σχέσης. Είμαστε όλα τα όνειρα, τα χρώματα μαζί!» - Καλλιόπη Ορφανάκη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Καταστημάτων Κορυδαλλού
 

Πρόσωπα

 

 «Όπισθεν ολοταχώς στις
μνημονιακές εποχές…»
 
Η απάντηση του Γ. Σγουρού
για τη μαρίνα Βουλιαγμένης 

«Διαδικτυακή έρευνα για την
μετακίνηση στον Πειραιά»

«Οι σκουριές του Πειραιά» 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

"Το ομορφότερο γκολ
ήταν μια πάσα"

Ο πύργος του Πειραιά:
«πράσινο φως» για το
κτήριο φάντασματων
45 χρόνων!

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

06 Ιουλίου 2020, 23.05
«Λίστα Πέτσα»: Σκάνδαλο ακόμη και αν δεν είναι «μαγειρεμένη»!
Η δίμηνη καθυστέρηση της κυβέρνησης να...
06 Ιουλίου 2020, 20.16
«Όπισθεν ολοταχώς στις μνημονιακές εποχές…»
Δήλωση του Τομεάρχη Ναυτιλίας και...
06 Ιουλίου 2020, 10.39
«Η ενημέρωση στην εποχή της προπαγάνδας»
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά-ΣΥΡΙΖΑ...

Ναυτιλία

06 Ιουλίου 2020, 10.32
«SOS στο Ναυάγιο του Σαμίνα»
Το ζήτημα της πρόσφατης διαρροής...
30 Ιουνίου 2020, 20.21
SEAJETS: Έναρξη δρομολογίων 3 Ιουλίου
Τα ταχύπλοα πλοία της SEAJETS επιστρέφουν...

Πειραιάς

06 Ιουλίου 2020, 19.59
Με ελλιπή στοιχεία και ενημέρωση η παραχώρηση του Πύργου
Ανακοίνωση της «Δημοτικής Κίνησης...
06 Ιουλίου 2020, 19.48
Υπογραφή σύμβασης αξιοποίησης του Πύργου
Ιστορική είναι η σημερινή ημέρα για τον...