Τρίτη, 07 Ιουλίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 15:24

Απάντηση Νίκου Παρασκευά στον Θοδωρή Δρίτσα

logoartc_f
Στην επιστολή-απάντηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα στην ιστοσελίδα kanaliena.gr για τη σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά, απάντησε ο Νίκος Παρασκευάς:
 
Κατ’ αρχάς ευχαριστώ τον κ. Δρίτσα για τα καλά του λόγια και να είναι σίγουρος ότι θα τα περιλάβω στο βιογραφικό μου.
 
Κατά δεύτερον όμως, το λογίδριο του συμπαθούς του κατά τα άλλα βουλευτή, το ύφος και η λογική του αποκαλύπτουν και εξηγούν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει με τα ποσοστά που είχε πριν το 2000.
 
Διότι ενώ εγώ αφιέρωσα σαράντα πέντε λέξεις όλες και όλες για όσα είπε ο βουλευτής στην σύσκεψη που συγκάλεσε η κα. Αντωνάκου, εκείνος απάντησε με 800 περίπου, χωρίς να πει τίποτα περισσότερο επί της ουσίας πέρα από το να επιβεβαιώσει αυτό που του αποδώσαμε!
 
Φρόντισε όμως στους τίτλους να μας κατηγορήσει για «παραπλάνηση» και για «στημένη προβοκάτσια», την κλασική δηλαδή συνταγή του ΣΥΡΙΖΑ, που λέει ότι αν θέλεις να παρουσιάσεις το άσπρο μαύρο, γράφεις ένα μεγάλο κουραστικό κείμενο για να μην το διαβάσει κανένας και στον τίτλο βάζει αυτό που σε βολεύει για να μείνουν οι εντυπώσεις. Αυτό αποτελεί τη βασική αρχή του γκαιμπελισμού και φαίνεται την έχει ασπαστεί ολοκληρωτικά ο κ. Δρίτσας.
 
Επί του θέματος τώρα, ο κ. βουλευτής απλά επιβεβαιώνει αυτό που γράψαμε. Αναφέρει ότι είπε πως σε όλα τα μεγάλα λιμάνια του κόσμου υπάρχει εργοστάσιο επεξεργασίας των αποβλήτων των πλοίων. Όταν όμως οι κάτοικοι που αγωνιούν και επί πέντε χρόνια απαιτούν να φύγει το συγκεκριμένο εργοστάσιο από την περιοχή τους, γιατί «τους πνίγει», τι αντιλαμβάνονται ; ότι προφανώς ο κ. Δρίτσας ψάχνει δικαιολογίες για να μην φύγει το εργοστάσιο.
 
Αυτό ακριβώς αναφέρθηκε και στην ιστοσελίδα μας με την διαφορά ότι απορρέει και συμπεραίνεται από την τοποθέτηση του κ. Δρίτσα και δεν το είπε ο ίδιος. Αυτό όμως που έχει πει, όπως ομολογεί ο ίδιος, ότι σε όλα τα μεγάλα λιμάνια του κόσμου υπάρχουν τέτοια εργοστάσια τι μπορεί να σημαίνει και τι μπορεί να υποθέσει κανείς όταν το ακούει; Παίζουμε με τις λέξεις;
 
Και κάτι ακόμα. Ο κ. Δρίτσας όταν η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Λαμπροπούλου – Αβραμίδου εξανέστη, όπως και όλος ο κόσμος που άκουγε, για αυτήν ακριβώς την τοποθέτηση, και του ζήτησε διευκρινήσεις ο κ. Δρίτσας το ξαναείπε! Τον ρώτησε συγκεκριμένα:
Κατάλαβα καλά; Είπατε τέτοια εργοστάσια είναι αναγκαίο να λειτουργούν στα λιμάνια; Και απάντησε ο κ. Δρίτσας, ευθαρσώς όπως αναφέρει ο ίδιος, ότι είναι αναγκαίο αλλά χωρίς να ρυπαίνουν κλπ, κλπ.
 
Δηλαδή ο κ. Δρίτσας πιστεύει ότι πρέπει να λειτουργούν τέτοια εργοστάσια, δηλαδή και το συγκεκριμένο υπό προϋποθέσεις βέβαια. Ο κόσμος όμως, ο Δήμος και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απαιτούν να φύγει το εργοστάσιο από την περιοχή. Γι’ αυτό υποχρεώθηκε μετά να διευκρινήσει ότι την οριστική απόφαση επί του θέματος θα την πάρει συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακριβώς γιατί διαπιστώθηκε ή διεφάνη ότι έχει διαφορετική άποψη.
 
Αυτή είναι η αλήθεια και την ομολογεί όσο μπορεί ο κ. Δρίτσας στην απάντησή του με την οποία επιχειρεί περισσότερο να δικαιολογηθεί στο ακροατήριό του και τους συναδέλφους του, παρά να απαντήσει σε μας.
 
Κατανοούμε τη δύσκολη θέση που έχει περιέλθει, αλλά τους χαρακτηρισμούς τους επιστρέφουμε γιατί εμείς εδώ, στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ, ούτε παραπλανούμε, ούτε προβοκάρουμε, ούτε στήνουμε καταστάσεις. Αν κρίνει εξ ιδιών τα αλλότρια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι δικαίωμά του. Αυτές τις τακτικές όμως ας τις αναζητήσει αλλού και ενδεχομένως στους κύκλους του, πάντως όχι σε μας. Γιατί τουλάχιστον θα πρέπει να γνωρίζει ότι κάποιοι στον Πειραιά … δεν λιάζονται !
 
ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

 «Όπισθεν ολοταχώς στις
μνημονιακές εποχές…»
 
Η απάντηση του Γ. Σγουρού
για τη μαρίνα Βουλιαγμένης 

«Διαδικτυακή έρευνα για την
μετακίνηση στον Πειραιά»

«Οι σκουριές του Πειραιά» 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

"Το ομορφότερο γκολ
ήταν μια πάσα"

Ο πύργος του Πειραιά:
«πράσινο φως» για το
κτήριο φάντασματων
45 χρόνων!

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

06 Ιουλίου 2020, 23.05
«Λίστα Πέτσα»: Σκάνδαλο ακόμη και αν δεν είναι «μαγειρεμένη»!
Η δίμηνη καθυστέρηση της κυβέρνησης να...
06 Ιουλίου 2020, 20.16
«Όπισθεν ολοταχώς στις μνημονιακές εποχές…»
Δήλωση του Τομεάρχη Ναυτιλίας και...
06 Ιουλίου 2020, 10.39
«Η ενημέρωση στην εποχή της προπαγάνδας»
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά-ΣΥΡΙΖΑ...

Ναυτιλία

06 Ιουλίου 2020, 10.32
«SOS στο Ναυάγιο του Σαμίνα»
Το ζήτημα της πρόσφατης διαρροής...
30 Ιουνίου 2020, 20.21
SEAJETS: Έναρξη δρομολογίων 3 Ιουλίου
Τα ταχύπλοα πλοία της SEAJETS επιστρέφουν...

Πειραιάς

06 Ιουλίου 2020, 19.59
Με ελλιπή στοιχεία και ενημέρωση η παραχώρηση του Πύργου
Ανακοίνωση της «Δημοτικής Κίνησης...
06 Ιουλίου 2020, 19.48
Υπογραφή σύμβασης αξιοποίησης του Πύργου
Ιστορική είναι η σημερινή ημέρα για τον...