Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 19:47

Κορυδαλλός: Αναβάθμιση στη διαχείριση απορριμμάτων

logoartc_f
Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς παρέλαβε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, ένα νέο υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο καθώς και 120 καφέ κάδους για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων (βιοαπόβλητα) αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τις υπηρεσίες ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων του. Πρόκειται για τη πρώτη παράδοση, μιας και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται ακόμα 150 κάδοι που θα πυκνώσουν σε όλη τη πόλη το δίκτυο περισυλλογής οικιακών βιοαποβλήτων. 
 
Ταυτόχρονα, παρέλαβε 50 ειδικούς κάδους χωριστής συλλογής (μέταλλο – πλαστικό – χαρτί) της εταιρίας Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε δημόσια κτίρια και σχολικές εγκαταστάσεις. 
 
Οι κάδοι βιοαποβλήτων θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου Κορυδαλλού όπου εκτιμάται ότι θα μεγιστοποιηθεί η συλλογή των βιοαποβλήτων που παράγονται από τα νοικοκυριά, τα καταστήματα της πόλης και κυρίως επιχειρήσεις εστίασης αλλά και Λαϊκές αγορές,  σήμερα εναποθέτονται μαζί με τα υπόλοιπα απορρίμματα επιβαρύνοντας, σοβαρά, το περιβάλλον και αυξάνοντας το οικονομικό κόστος για το Δήμο μας.
 
Τα βιοαπόβλητα είναι τα οργανικά απόβλητα κήπων, τα απορρίμματα τροφών και μαγειρείων από σπίτια, εστιατόρια, εγκαταστάσεις ομαδικών χώρων εστίασης και χώρων πωλήσεων λιανικής και τα συναφή απόβλητα από εγκαταστάσεις μεταποίησης τροφίμων (π.χ. μαγειρεμένο φαγητό, φρούτα, φλούδες και λαχανικά).
 
Ο Δήμος Κορυδαλλού μεταφέρει καθημερινά προς το ΧΥΤΑ περίπου60 τόνους σύμμεικτα απορρίμματα από τους πράσινους κάδους,10 τόνους ανακυκλώσιμο υλικό από τους μπλε κάδους, 10 τόνοι μπάζα ξύλα κλπ. Από αυτούς τους τόνους υπολογίζεται ότι το 40% μπορεί, με τη συνεργασία όλων μας, κατοίκων και Δήμου, να μετατραπεί σε εδαφοβελτιωτικό υλικό (λίπασμα) υψηλής ποιότητας , αρκεί απλά να μεταφερθούν σε ξεχωριστή σακούλα τα παραπάνω απορρίμματα στο καφέ κάδο.
 
Κατά την παράδοση του απορριμματοφόρου και των κάδων ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί από σήμερα ο Δήμος εισέρχεται σε μία νέα φάση διαχείρισης των απορριμμάτων, πιο φιλική προς το περιβάλλον. 
 
Συγκεκριμένα δήλωσε: «Η ανακύκλωση ειδικά, αλλά και το σύνολο των δράσεων που εντάσσονται στη κυκλική οικονομία με τα τεράστια οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη είναι το μέλλον στο οποίο με πολύ χαρά εισερχόμαστε σήμερα. Ευχαριστώ, ιδιαίτερα, τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τους Αντιπεριφερειάρχες και το σύνολο των συνεργατών του για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει προς όφελος του Δήμου Κορυδαλλού».
 
Κλείνοντας τόνισε ότι: «Είναι το πρώτο απορριμματοφόρο που ενισχύει το στόλο της καθαριότητας του Δήμου Κορυδαλλού μετά από 13  χρόνια. Χρειάζεται πολλή δουλειά για να φτάσουμε τα επιθυμητά επίπεδα καθαριότητας και συλλογής απορριμμάτων, σήμερα όμως γίνεται μία αρχή, ευελπιστώντας πολύ γρήγορα να αναβαθμίσουμε το σύνολο των μέσων που έχουν στη διάθεσή τους οι υπάλληλοι της καθαριότητας, ώστε να κερδίσουμε και αυτή τη μάχη».
alt
 

Πρόσωπα

 

Ο Μαρινάκης αδειάζει τα
παπαγαλάκια της κυβέρνησης… 
 
Ο Νίκος Ξυδάκης νέος διευθυντής
του «105,5 Στο Κόκκινο» 

Η αξιοποίηση του Πύργου
ανοίγει τον δρόμο για την 
«ΙπποδάμειαΑγορά»

Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

"Το ομορφότερο γκολ
ήταν μια πάσα"

Ο πύργος του Πειραιά:
«πράσινο φως» για το
κτήριο φάντασματων
45 χρόνων!

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

10 Ιουλίου 2020, 00.31
Χημικά και ξύλο στη διαδήλωση στο Σύνταγμα
Επεισόδια ξέσπασαν στο Σύνταγμα με τις...
09 Ιουλίου 2020, 23.58
Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει
Τα Διοικητικά Συμβούλια των...
08 Ιουλίου 2020, 17.50
Ο Νίκος Ξυδάκης νέος διευθυντής του «105,5 Στο Κόκκινο»
Ο έμπειρος δημοσιογράφος Νίκος...

Ναυτιλία

08 Ιουλίου 2020, 09.25
«Αειφορία Λιμένων του Κόσμου 2020»
Βραβείο Διεθνούς Κύρους για το Green C Ports ...
07 Ιουλίου 2020, 23.12
 Σειρήνες στα λιμάνια για τον επαναπατρισμό των ναυτικών
Ανακοίνωση του Ομίλου Εταιρειών...

Πειραιάς

09 Ιουλίου 2020, 18.03
Συναυλία του Σταμάτη Κραουνάκη στο «Αγνάντι»
Ο Σταμάτης Κραουνάκης, η  «Σπείρα»  και...
09 Ιουλίου 2020, 17.43
«Χάι Λάιφ» τέλος για το ΚΚΕ
Με ανακοίνωση της η ΤΕ του ΚΚΕ στον...
09 Ιουλίου 2020, 10.12
Ανάδειξη του Θεμιστόκλειου Τείχους στον Πειραιά
Η δημιουργία ενός οδικού χάρτη για τη...