Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 00:00

Δραπετσώνα «μια πόλη χωρίς εργοστάσια είναι εφικτή»

alt
Με βασικό σύνθημα «μια πόλη χωρίς εργοστάσια είναι εφικτή», πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δραπετσώνας, η δράση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα περιβάλλοντος, του σχολείου με τον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος ο οποίος τόνισε «ότι η δική μας παρέα είναι τα παιδιά της πόλης, που έχουν το δικαίωμα να ζουν σε ένα περιβάλλον χωρίς ρύπους και δυσάρεστες οσμές».
 
Σε ένα από τα σχολεία της πόλης μας που έχει πληγεί άμεσα από τη δραστηριότητα των ρυπογόνων βιομηχανιών στην περιοχή, τα παιδιά, με «όπλα» τους τα ζωηρά χρώματα και τα πινέλα τους, τα κολάζ και τον φωτογραφικό φακό τους, αποτύπωσαν με διάφορους τρόπους την πόλη που ονειρεύονται να μεγαλώσουν. Μία πόλη καθαρή, πράσινη και ανθρώπινη. Η αυλή του σχολείου μετατράπηκε σε ένα μεγάλο εργαστήρι ιδεών και δημιουργίας, γεμίζοντας με αισιοδοξία τους συμμετέχοντες.
 
Χρ. Βρεττάκος: Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους
 
Στο πλαίσιο της δράσης, ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι «με έκπληξη διαβάσαμε χθες βράδυ το δελτίο Τύπου μιας εκ των τριών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην πόλη, να εξαπολύει σφοδρή επίθεση στη Δημοτική Αρχή, υποστηρίζοντας ότι συμπλέει με επιχειρηματικά συμφέροντα, καθώς και ότι ο δήμαρχος ανήκει “στην παρέα του Πειραιά” που στοχοποιεί την εταιρεία». Ο Χρ. Βρεττάκος υπογράμμισε ότι «η δική μας παρέα είναι τα παιδιά της πόλης, που έχουν το δικαίωμα να ζουν σε ένα περιβάλλον χωρίς ρύπους και δυσάρεστες οσμές. Αδιαφορώντας για τις αντιθέσεις ανάμεσα στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με τον λαό της πόλης για: 1. Την άμεση μετεγκατάσταση των Oil one και Lafarge, καθώς και για την απομάκρυνση των δεξαμενών των ΕΛΠΕ. 2. Για την απαλλοτρίωση και απόδοση των 640 στρεμμάτων στους κατοίκους για δημιουργία υποδομών παιδείας, υγείας, πολιτισμού, αθλητισμού, αναψυχής και πρασίνου». Ακόμη, ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι «σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, επιλέξαμε σε συνεργασία με ένα σχολείο, που βιώνει αρκετά συχνά την αφόρητη δυσοσμία, που προέρχεται από τη βιομηχανική δραστηριότητα μέσα στον οικιστικό ιστό, να φωνάξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε, μέσα από τις δράσεις των παιδιών, ότι τα κέρδη τους δεν μπορούν να μπαίνουν πάνω από τις ζωές μας. Αυτή η πραγματικά όμορφη και μεγάλη παρέα των Δραπετσωνιτών και Κερατσινιωτών απαιτεί να πάψει πια η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και να προστατευθεί η δημόσια υγεία».
alt
Ο λόγος στους μικρούς δημότες
 
Η σημερινή δράση, εντάσσεται σε μια σειρά από εκδηλώσεις που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια η Δημοτική Αρχή, που αφορούν την υπάρχουσα επιβαρυντική, για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, κατάσταση, δίνοντας τη δυνατότητα στους μικρούς δημότες να δουλεύουν συνεργατικά και αλληλέγγυα για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Παράλληλα, όπως δήλωσε, από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου Στ. Κώστογλου, «ο στόχος της σημερινής δράσης είναι διπλός. Αφενός να γιορτάσουμε με τους μαθητές μας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, αφετέρου να δώσουμε ερεθίσματα στα παιδιά ώστε να πάρουν τον λόγο και με το έργο και τη φαντασία τους να δημιουργήσουν την πόλη που ονειρεύονται».
 
alt
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

Ο Μαρινάκης αδειάζει τα
παπαγαλάκια της κυβέρνησης… 
 
Ο Νίκος Ξυδάκης νέος διευθυντής
του «105,5 Στο Κόκκινο» 

Η αξιοποίηση του Πύργου
ανοίγει τον δρόμο για την 
«ΙπποδάμειαΑγορά»

Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

"Το ομορφότερο γκολ
ήταν μια πάσα"

Ο πύργος του Πειραιά:
«πράσινο φως» για το
κτήριο φάντασματων
45 χρόνων!

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

10 Ιουλίου 2020, 00.31
Χημικά και ξύλο στη διαδήλωση στο Σύνταγμα
Επεισόδια ξέσπασαν στο Σύνταγμα με τις...
09 Ιουλίου 2020, 23.58
Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει
Τα Διοικητικά Συμβούλια των...
08 Ιουλίου 2020, 17.50
Ο Νίκος Ξυδάκης νέος διευθυντής του «105,5 Στο Κόκκινο»
Ο έμπειρος δημοσιογράφος Νίκος...

Ναυτιλία

08 Ιουλίου 2020, 09.25
«Αειφορία Λιμένων του Κόσμου 2020»
Βραβείο Διεθνούς Κύρους για το Green C Ports ...
07 Ιουλίου 2020, 23.12
 Σειρήνες στα λιμάνια για τον επαναπατρισμό των ναυτικών
Ανακοίνωση του Ομίλου Εταιρειών...

Πειραιάς

09 Ιουλίου 2020, 18.03
Συναυλία του Σταμάτη Κραουνάκη στο «Αγνάντι»
Ο Σταμάτης Κραουνάκης, η  «Σπείρα»  και...
09 Ιουλίου 2020, 17.43
«Χάι Λάιφ» τέλος για το ΚΚΕ
Με ανακοίνωση της η ΤΕ του ΚΚΕ στον...
09 Ιουλίου 2020, 10.12
Ανάδειξη του Θεμιστόκλειου Τείχους στον Πειραιά
Η δημιουργία ενός οδικού χάρτη για τη...