Πέμπτη, 06 Αυγούστου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020 15:16

Ρένα Δούρου: Ανοχύρωτη η Αττική με «ιλουστρασιόν» διοίκηση

damanaki ixthok1
Ανακοίνωση της «Δύναμης Ζωής»:
 
Οι πολίτες της Αττικής, ενώ υφίστανται τη δοκιμασία του κορωναϊού, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ακόμη απειλή: τον ιό του Δυτικού Νείλου και τα σοβαρά λοιμώδη νοσήματα που μεταδίδονται από τα κουνούπια. Απέναντι σε αυτή την απειλή οι πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται απροστάτευτοι ύστερα από τις μη - απαντήσεις της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής στα 10 συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσε με ερώτησή της η Δύναμη Ζωής στις 23 Απριλίου 20.
 
Έτσι, η Διοίκηση της Περιφέρειας επιβεβαίωσε την καθυστέρηση των ψεκασμών στην κρίσιμη περιοχή για τη Δυτική Αττική, του καλαμιώνα της Ψάθας, με το Δελτίο Τύπου της 13ης Μαΐου 20, όπου μεταξύ άλλων γίνεται και αναφορά στη χρήση drones για τους ψεκασμούς. Όμως η, σκληρή για τη Διοίκηση και απειλητική για τους πολίτες, αλήθεια είναι ότι οι καλαμιώνες είναι ακόμη εκεί και αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η κουνουποκτονία καθώς η κοπή των καλαμιών προγραμματίζεται για τον... Ιούνιο, λόγω της ανικανότητας της Διοίκησης να προχωρήσει στην ανάθεση αυτού του έργου.
 
Το γεγονός ωστόσο δεν μπορεί να καλύψει την ολιγωρία στη λήψη όλων των απαραίτητων προληπτικών μέτρων σε επίπεδο Περιφέρειας, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία των πολιτών – πχ καθυστέρηση στην υλοποίηση των νυμφοκτονιών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.
 
Η ανησυχία των πολιτών της Αττικής είναι εύλογη γιατί τα ερωτήματα που έχει καταθέσει η ΔΖ παραμένουν αναπάντητα, παρά την επικοινωνιακή προσπάθεια της Διοίκησης να δικαιολογήσει τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις με εξαγγελίες για... “Παρατηρητήριο Ψεκασμών” και ανακοίνωση συνεργασίας με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, που ήδη είχε ξεκινήσει από τη Διοίκηση της Δύναμης Ζωής από το 2015! Εξαγγελίες που αφορούν στο μέλλον ενώ σήμερα οι πολίτες από την Πεντέλη ως τον Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, καλούνται να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο των ασθενειών που μεταδίδονται από τα κουνούπια.
 
Τα ερωτήματα αφορούσαν, πέρα από το ανοικτό θέμα της Ψάθας, στον προγραμματισμό των ψεκασμών, τα συγκεκριμένα ποσά, τις συγκεκριμένες διαγωνιστικές διαδικασίες, τη χαρτογράφηση όλων των εστιών πολλαπλασιασμού των κουνουπιών, τους ελέγχους αποτελεσματικότητας των προγραμμάτων που εφαρμόζονται, τη λειτουργία τεχνικών κλιμακίων της Περιφέρειας για τον έλεγχο της πορείας των ψεκασμών, με επαναπροσδιορισμό των παραμέτρων, τις ενέργειες για το συντονισμό των Δήμων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους καθώς και την ενημέρωση των πολιτών και τα μέτρα ατομικής προστασίας τους. Από τις μη – απαντήσεις της Διοίκησης επιβεβαιώνεται ότι πλην του προγράμματος της Δύναμης Ζωής, από τη σημερινή Αρχή δεν έχει ληφθεί καμία ουσιαστική και συγκεκριμένη πρόνοια για το παρόν και το μέλλον!
 
“Δυστυχώς γίνεται φανερό ότι η Αττική είναι ανοχύρωτη απέναντι σε αυτή την σοβαρή απειλή της υγείας των πολιτών. Αποδεικνύεται ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας δεν μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και των αναγκών που απαιτεί η προστασία της δημόσιας υγείας. Οι μη – απαντήσεις της Διοίκησης και οι αόριστες εξαγγελίες που παραπέμπουν στο... μέλλον, πόρρω απέχουν από την άσκηση συγκεκριμένης πολιτικής με όρους αποτελεσματικότητας, διαφάνειας, προστασίας του δημοσίου συμφέροντος. Η υγεία των πολιτών δεν είναι άσκηση επί χάρτου, προς επικοινωνιακή χρήση. Είναι δέσμευση ζωής για τους πολίτες. Όπως έπραττε η Δύναμη Ζωής τόσο από τη θέση της Διοίκησης όσο και σήμερα από εκείνη της Αντιπολίτευσης. Ελέγχοντας και προτείνοντας λύσεις.
 
Αναδεικνύοντας με αίσθηση ευθύνης, την αδιαφορία, την αβελτηρία και την αναποτελεσματικότητα μιας 'ιλουστρασιόν' Διοίκησης, μακριά από τους πολίτες και τα προβλήματά τους”, σχολίασε σχετικά η Ρένα Δούρου.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

Δίκη Χ.Α.: Δικαιοσύνη ή
ατιμωρησία ξανά; 
 
«Οι Έλληνες ναυτεργάτες 
βορρά στην ολιγαρχία»

Σγουρός για Πατούλη:
Τάζει σε όλους, οδηγεί την
Περιφέρεια σε αδιέξοδο …

«Με ένα μάτι και
ΝΟVARTI … κάτι
 δεν πάει καλά»
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

"Το ομορφότερο γκολ
ήταν μια πάσα"

«Γρήγορη επέκταση στις
διεθνείς αγορές...»

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

03 Αυγούστου 2020, 00.00
«Προφητείες» ΜΜΕ και υπουργών για δικαστικές αποφάσεις
Με ανάρτησή του την Πέμπτη, ο  Υπουργός και...
02 Αυγούστου 2020, 17.32
Τιμώντας την μνήμη των θυμάτων Ρομά από τους Ναζί
Κατάθεση στεφάνου από τον...
01 Αυγούστου 2020, 20.50
Δίκη Χ.Α.: Δικαιοσύνη ή ατιμωρησία ξανά;
Του ΚώσταΠαπαδάκη*   Η δίκη της Χρυσής...

Ναυτιλία

05 Αυγούστου 2020, 22.05
Σύσκεψη στην Πάρο για το ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα»
Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε...
02 Αυγούστου 2020, 00.00
Στο 80% η επιτρεπόμενη πληρότητα στα πλοία
Στο 80% από το 60%, που ήταν έως σήμερα,...
01 Αυγούστου 2020, 20.10
Το Υπ. Ναυτιλίας για το Μεταφορικό Ισοδύναμο στα καύσιμα
Από σήμερα, 1η Αυγούστου 2020, δικαιούχοι...

Πειραιάς

03 Αυγούστου 2020, 09.43
«Οι προκλήσεις και οι επιφυλάξεις για το δίκτυο 5G»
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό...
02 Αυγούστου 2020, 17.39
«Αναθεώρηση του κυκλοφοριακού χάρτη στον Πειραιά»
Δήλωση του Νίκου Μπελαβίλα για το...
01 Αυγούστου 2020, 20.04
Αναχωρούν οι αδειούχοι του Αυγούστου
Όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να...