Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020 15:16

Ρένα Δούρου: Ανοχύρωτη η Αττική με «ιλουστρασιόν» διοίκηση

damanaki ixthok1
Ανακοίνωση της «Δύναμης Ζωής»:
 
Οι πολίτες της Αττικής, ενώ υφίστανται τη δοκιμασία του κορωναϊού, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ακόμη απειλή: τον ιό του Δυτικού Νείλου και τα σοβαρά λοιμώδη νοσήματα που μεταδίδονται από τα κουνούπια. Απέναντι σε αυτή την απειλή οι πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται απροστάτευτοι ύστερα από τις μη - απαντήσεις της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής στα 10 συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσε με ερώτησή της η Δύναμη Ζωής στις 23 Απριλίου 20.
 
Έτσι, η Διοίκηση της Περιφέρειας επιβεβαίωσε την καθυστέρηση των ψεκασμών στην κρίσιμη περιοχή για τη Δυτική Αττική, του καλαμιώνα της Ψάθας, με το Δελτίο Τύπου της 13ης Μαΐου 20, όπου μεταξύ άλλων γίνεται και αναφορά στη χρήση drones για τους ψεκασμούς. Όμως η, σκληρή για τη Διοίκηση και απειλητική για τους πολίτες, αλήθεια είναι ότι οι καλαμιώνες είναι ακόμη εκεί και αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η κουνουποκτονία καθώς η κοπή των καλαμιών προγραμματίζεται για τον... Ιούνιο, λόγω της ανικανότητας της Διοίκησης να προχωρήσει στην ανάθεση αυτού του έργου.
 
Το γεγονός ωστόσο δεν μπορεί να καλύψει την ολιγωρία στη λήψη όλων των απαραίτητων προληπτικών μέτρων σε επίπεδο Περιφέρειας, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία των πολιτών – πχ καθυστέρηση στην υλοποίηση των νυμφοκτονιών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.
 
Η ανησυχία των πολιτών της Αττικής είναι εύλογη γιατί τα ερωτήματα που έχει καταθέσει η ΔΖ παραμένουν αναπάντητα, παρά την επικοινωνιακή προσπάθεια της Διοίκησης να δικαιολογήσει τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις με εξαγγελίες για... “Παρατηρητήριο Ψεκασμών” και ανακοίνωση συνεργασίας με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, που ήδη είχε ξεκινήσει από τη Διοίκηση της Δύναμης Ζωής από το 2015! Εξαγγελίες που αφορούν στο μέλλον ενώ σήμερα οι πολίτες από την Πεντέλη ως τον Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, καλούνται να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο των ασθενειών που μεταδίδονται από τα κουνούπια.
 
Τα ερωτήματα αφορούσαν, πέρα από το ανοικτό θέμα της Ψάθας, στον προγραμματισμό των ψεκασμών, τα συγκεκριμένα ποσά, τις συγκεκριμένες διαγωνιστικές διαδικασίες, τη χαρτογράφηση όλων των εστιών πολλαπλασιασμού των κουνουπιών, τους ελέγχους αποτελεσματικότητας των προγραμμάτων που εφαρμόζονται, τη λειτουργία τεχνικών κλιμακίων της Περιφέρειας για τον έλεγχο της πορείας των ψεκασμών, με επαναπροσδιορισμό των παραμέτρων, τις ενέργειες για το συντονισμό των Δήμων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους καθώς και την ενημέρωση των πολιτών και τα μέτρα ατομικής προστασίας τους. Από τις μη – απαντήσεις της Διοίκησης επιβεβαιώνεται ότι πλην του προγράμματος της Δύναμης Ζωής, από τη σημερινή Αρχή δεν έχει ληφθεί καμία ουσιαστική και συγκεκριμένη πρόνοια για το παρόν και το μέλλον!
 
“Δυστυχώς γίνεται φανερό ότι η Αττική είναι ανοχύρωτη απέναντι σε αυτή την σοβαρή απειλή της υγείας των πολιτών. Αποδεικνύεται ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας δεν μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και των αναγκών που απαιτεί η προστασία της δημόσιας υγείας. Οι μη – απαντήσεις της Διοίκησης και οι αόριστες εξαγγελίες που παραπέμπουν στο... μέλλον, πόρρω απέχουν από την άσκηση συγκεκριμένης πολιτικής με όρους αποτελεσματικότητας, διαφάνειας, προστασίας του δημοσίου συμφέροντος. Η υγεία των πολιτών δεν είναι άσκηση επί χάρτου, προς επικοινωνιακή χρήση. Είναι δέσμευση ζωής για τους πολίτες. Όπως έπραττε η Δύναμη Ζωής τόσο από τη θέση της Διοίκησης όσο και σήμερα από εκείνη της Αντιπολίτευσης. Ελέγχοντας και προτείνοντας λύσεις.
 
Αναδεικνύοντας με αίσθηση ευθύνης, την αδιαφορία, την αβελτηρία και την αναποτελεσματικότητα μιας 'ιλουστρασιόν' Διοίκησης, μακριά από τους πολίτες και τα προβλήματά τους”, σχολίασε σχετικά η Ρένα Δούρου.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Άμεση επιστροφή της
εκπαιδευτικού στο 10ο
Δημοτικό Σχολείο
Κορυδαλλού»
 
«Εμβόλια για τον λαό
της Παλαιστίνης»

«Πρόχειρες και επικίνδυνες
οι κυβερνητικές ρυθμίσεις
για την πλοηγική υπηρεσία»

«Αστικοί μύθοι και καιρός
να ξυπνήσουμε»
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

«Το ταξίδι της ζωής μας»

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

«ΤΑΤΛΙΝ: ΜΝΗΜΕΙΟ
ΣΤΗΝ ΙΙΙη ΔΙΕΘΝΗ»
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

26 Ιανουαρίου 2021, 21.02
«Απειλή και δίωξη κατά γονέων και μαθητών στην Ιωνίδειο»
Κατάθεση ΑΝΑΦΟΡΑΣ  της επιστολής των...
26 Ιανουαρίου 2021, 10.51
«Εμβόλια για τον λαό της Παλαιστίνης»
Εμβόλια για την Παλαιστίνη ζήτησε ο Π....
24 Ιανουαρίου 2021, 21.36
Επιβολή προστίμων τώρα και στους μαθητές…
Αντιμέτωποι με χρηματικό πρόστιμο θα...

Ναυτιλία

27 Ιανουαρίου 2021, 17.56
ΠΕΝΕΝ: Σε κίνδυνο η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ:    Κυβέρνηση Ν.Δ -...
26 Ιανουαρίου 2021, 00.00
H CelestyalCruises ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με την VersonixSeaware
Νέα, λειτουργική πλατφόρμα κρατήσεων...

Πειραιάς

27 Ιανουαρίου 2021, 17.53
Θερμαινόμενοι χώροι για την προστασία των πολιτών
Ο Δήμος Πειραιά λειτουργεί για την...
27 Ιανουαρίου 2021, 17.43
«Επιτακτική ανάγκη απομάκρυνσης των επικίνδυνων βιομηχανικών εγκαταστάσεων»
Ανακοίνωση – Απόφαση της  Νομαρχιακής...
27 Ιανουαρίου 2021, 17.38
Πειραιάς: Μάσκες προστασίας στα παιδιά των νηπιαγωγείων
Διανεμήθηκαν 1.500 μάσκες προστασίας...