Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 24 Μάρτίου 2020 22:26

«Μέτρα για την προστασία της ζωής μας»

logoartc_f
Ο Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων στα νοσοκομεία αλλά και όσων είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης αυτή τη στιγμή. Στηρίζουμε τα αιτήματα τους και καλούμε την κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο φορέα, να τα υλοποιήσει ΕΔΩ & ΤΩΡΑ! Να τους δώσει όπλα για να βγούμε όλοι εμείς, οι λαϊκές οικογένειες, νικητές σε αυτόν τον πόλεμο! 
 
«Φτάνει πια με την υποκρισία! Όπως και με τους πυροσβέστες κάθε καλοκαίρι, έτσι και τώρα με τους γιατρούς. Όταν βλέπουν τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία στους δρόμους να διεκδικούν προσλήψεις, τους λένε χαραμοφάηδες γιατί «κλείνουν τους δρόμους». Όταν το μέχρι στιγμής ποσοστό των κρουσμάτων του κορονοϊού είναι 10% υγειονομικοί, μας λένε, με παρακίνηση της «πρώτης κυρίας» ότι αυτό που χρειάζονται είναι να βγουν να τους χειροκροτούν στα μπαλκόνια! 
 
Ο πραγματικός κίνδυνος από την επιδημία του κορονοϊού προέρχεται από τις τραγικές ελλείψεις του συστήματος υγείας, αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής, που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, με βάση και τις κατευθύνσεις της ΕΕ. 
 
Την ίδια στιγμή που παίρνονται αυστηρά μέτρα για τις μετακινήσεις, μεγάλοι χώροι δουλειάς λειτουργούν χωρίς μέσα προστασίας και ο ΕΟΔΥ δίνει απαράδεκτες οδηγίες προς τους υγειονομικούς. Είναι εγκληματική ενέργεια κάθε υπονόμευση στην υγεία! 
 
Το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας είναι από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής και ο Σύλλογος μας έχει επανειλημμένα αναδείξει τα προβλήματα και τις ελλείψεις του. Καλύπτει μία τεράστια περιοχή, οπότε δέχεται στην εφημερία εκατοντάδες ασθενείς.
 
Αρκετοί από αυτούς εισέρχονται με συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού και πρέπει να εξεταστούν ανάλογα. 
 
Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις εργαζόμενες του Κρατικού και μας ξεκαθάρισαν: Το βασικό ζήτημα είναι ότι με βάση την εξέλιξη της επιδημίας σε λίγο καιρό το πρόβλημα θα είναι τεράστιο. Η όποια προετοιμασία θα πρέπει να γίνει με βάση το τι προβλέπεται να συμβεί. Και κάθε άλλο παρά έτοιμο είναι το νοσοκομείο για αυτό το ενδεχόμενο. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μεταφέρθηκαν από τα «Επείγοντα» 7 μόνιμοι γιατροί, για να λειτουργήσει το Λοιμωδών της Αγ.Βαρβάρας. Καλύπτουν δηλαδή ένα κενό, δημιουργώντας ένα άλλο! 
 
Επιπλέον, εξίσου σοβαρότατο πρόβλημα είναι το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Η τεράστια αυτή έλλειψη δεν επιτρέπει να γίνει στην κοινότητα μαζικός έλεγχος και επιτήρηση, να ληφθούν μέτρα περιορισμού της διασποράς του ιού. 
 
Οι δομές του ΠΕΔΥ (1 στη Νίκαια) και των ΤΟΜΥ (1 στο Ρέντη), είναι μέχρι το απόγευμα και δεν μπορούν να γίνουν βασικές εξετάσεις, καθώς δεν υπάρχουν εργαστήρια. 
Αλήθεια, πόσες από μας έχουν οικογενειακό γιατρό; Αν ψάξει κανείς στην πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ για συμβεβλημένους οικογενειακούς γιατρούς στην περιοχή μας θα βρει για τον δήμο μας περίπου 10 και μιλάμε για πληθυσμό άνω των 100 χιλιάδων ανθρώπων! 
 
Απαιτούμε Επειγόντως τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ για τη Δημόσια Υγεία: 
 
• Πρέπει να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στο προσωπικό του νοσοκομείου και να εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα υλικά. Προφυλάξεις πρέπει να λαμβάνουν και οι ασθενείς που εισάγονται στο νοσοκομείο για οποιονδήποτε άλλο λόγο καθώς και οι συνοδοί τους, ή όσοι παραμένουν στα Επείγοντα. 
 
• Να προσληφθεί το αναγκαίο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για να λειτουργήσει το σύνολο των κλειστών κρεβατιών ΜΕΘ. 
 
• Να εξασφαλιστεί επάρκεια σε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό του υγειονομικού προσωπικού (μάσκες, πλαστικά γυαλιά χειρουργείου μιας χρήσης, αδιάβροχες φόρμες μιας χρήσης κ.λπ.). 
 
• Να χορηγούνται οι άδειες ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους τις δικαιούνται. Μέτρα προστασίας για τους υγειονομικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος έκθεσής τους στον κορονοϊό. 
 
• Επίταξη τώρα των ιδιωτικών κλινικών, των κλινών τους, των κρεβατιών ΜΕΘ ώστε να ενταχθούν στο σχεδιασμό του κράτους για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Το ίδιο και τα διαγνωστικά κέντρα, με πιστοποιημένα, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες, εργαστήρια για τεστ για τον SARS-CoV2». 
 
Η πρόληψη δεν μπορεί να περιορίζεται, όπως προβάλλει η κυβέρνηση, στην ατομική ευθύνη και την απομόνωση, που είναι αναγκαία για τη μη διασπορά του ιού. 
 
Τα αναγκαία μέτρα ατομικής προστασίας που πρέπει ο καθένας να λάβει δεν μπορούν να κρύψουν τις ελλείψεις στο σύστημα υγείας τόσο σε προσωπικό, όσο και σε αναλώσιμα, τις ελλείψεις σε είδη ατομικής προστασίας των εργαζομένων. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που ακολουθούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ. 
 
Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που θυσιάζει το δικαίωμα των οικογενειών μας στη δημόσια και δωρεάν Υγεία στο θεό της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης, της στήριξης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, της διασφάλισης των ματωμένων πλεονασμάτων. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που μας υποχρεώνει να ψάχνουμε μόνοι μας να βρούμε μάσκες και αντισηπτικά, να τα πληρώνουμε αδρά για να φουσκώνουν οι τσέπες των βιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων. 
 
Ταυτόχρονα, καλούμε τις γυναίκες και τον εργατόκοσμο της πόλης μας να παλέψει ώστε να μην φορτωθούν στην πλάτη των εργαζομένων οι συνέπειες της επιδημίας, την ίδια ώρα που οι μεγαλέμποροι κι οι βιομήχανοι θα διευκολύνονται. Έχουμε ήδη πληρώσει τα πάντα με εισφορές, φόρους και όχι μόνο! 
 
Το δέλεαρ της εξ αποστάσεως εργασίας είναι μεγάλο για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Η επιδημία του κορονοϊού γίνεται αφορμή για τη γενικευμένη εφαρμογή μιας ακόμα μορφής ευελιξίας, όχι ως προσαρμογή σε έκτακτες ανάγκες, όπως παρουσιάζεται, αλλά με στόχο τη μονιμοποίησή της. 
 
Ούτε σκέψη για κατάργηση του ωραρίου στα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ της πόλης! Θα μας βρουν μπροστά τους! Δεν ανεχόμαστε να πληρώσουμε εμείς κι οι οικογένειες μας την επιδημία! 
 
Απαιτούμε τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ: 
 
1. Τακτή απολύμανση όλων των σχολείων για την προστασία των εκπαιδευτικών που θα κάνουν 
χρήση τους για την τηλεκπαίδευση 
 
2. Να παγώσουν όλες οι πληρωμές στα τροφεία των Παιδικών Σταθμών όσο παραμένουν κλειστοί 
 
3. Να παγώσουν όλες οι πληρωμές στα προγράμματα αθλητισμού και πολιτισμού του Δήμου 
 
4. Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, πλήρους και 
αποκλειστικής απασχόλησης, προκειμένου να στελεχωθούν πλήρως όλα τα δημόσια Κέντρα 
Υγείας, τα νοσοκομεία, εργαστήρια και το ΕΚΑΒ. 
 
5. Να παρέχονται δωρεάν από το κράτος σε όλες και σε όλους είδης προφύλαξης και απολύμανσης. 
 
6. Να εξασφαλιστούν πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση: 
 
α) Σε όσες εργαζόμενες νοσούν, προκειμένου να αναρρώσουν. 
 
β) Σε όσες εργαζόμενες αναγκάζονται να απέχουν από την εργασία τους ως έκτακτο μέτρο πρόληψης της διάδοσης του κορονοϊού. 
 
γ) Σε όσες εργαζόμενες καλούνται να αναλάβουν τη φροντίδα άρρωστου παιδιού ή ηλικιωμένου μέλους της οικογένειας. 
 
δ) Σε όσες εργαζόμενες καλούνται να παραμείνουν με τα παιδιά τους στο σπίτι, εξαιτίας του προληπτικού κλεισίματος των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών. 
 
7. Αναστολή πληρωμών προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ για όσους εργαζόμενους 
επηρεάζονται από τις εξελίξεις και τα μέτρα. Αναστολή όλων των πλειστηριασμών, των 
κατασχέσεων, των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφώνου και νερού. 
 
8. Ενίσχυση με έκτακτο επίδομα στις αυτοαπασχολούμενες με εισόδημα έως 12.000 αναλογικό του 
επιδόματος ανεργίας, για όσες μέρες αναγκάζονται να κλείσουν τις μικροεπιχειρήσεις τους, με 
ιδιαίτερη μέριμνα για τις περιπτώσεις εκείνων που το εισόδημά τους είναι το μοναδικό της 
οικογένειας. Ενίσχυση με έκτακτο επίδομα για τις νέες μητέρες. 
 
9. Οι αυτοαπασχολούμενες με ετήσιο εισόδημα ως 12.000 ευρώ: 
 
α) να απαλλαγούν από την καταβολή εισφορών για την ατομική τους ασφάλιση για το επόμενο 4μηνο, χωρίς απώλεια των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων 
 
β) να διαμορφωθεί αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ και να μην καταβληθεί το τέλος επιτηδεύματος, προκειμένου να μπορέσουν οι ίδιοι να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές συνέπειες που ήδη αυξάνονται. 
 
Έρχονται μάχες μη δειλιάσεις, γίνε ο δρόμος να περάσεις 
δεν είναι η σιωπή φωνή, φωνή είναι μόνο η φωνή. 
 
Στίχοι Οδ. Ιωάννου 
 
Το ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Νίκαιας
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

«Μέλημα μας οι ανάγκες της 
πόλης και των ανθρώπων»  
 
Ο Βασίλης Σπανούλης
συνεχίζει στα ερυθρόλευκα 

Η αξιοποίηση του Πύργου
και η Ιπποδάμεια Αγορά

«Γιατί υιοθετεί ο Τζόνσον
«σοσιαλιστικά» μέτρα;»
του Κώστα Δουζίνα

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

"Το ομορφότερο γκολ
ήταν μια πάσα"

Ο πύργος του Πειραιά:
«πράσινο φως» για το
κτήριο φάντασματων
45 χρόνων!

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

12 Ιουλίου 2020, 23.07
«Το απολυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη»
«Δύο απίστευτα σκανδαλώδεις...
12 Ιουλίου 2020, 21.29
«Γιατί υιοθετεί ο Τζόνσον «σοσιαλιστικά» μέτρα;»
του Κώστα Δουζίνα   Την Τετάρτη η...
12 Ιουλίου 2020, 21.19
 Ο επιτυχών στη Νομική ξυλοδαρμένος Κώστας …
Νέες καταγγελίες για το όργιο...

Ναυτιλία

13 Ιουλίου 2020, 17.32
Απάντηση του Λιμενικού Σώματος σε δημοσιεύματα
Με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν...
11 Ιουλίου 2020, 11.02
 «Αντικατάσταση και Επαναπατρισμοί Πληρωμάτων»
O Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής...

Πειραιάς

13 Ιουλίου 2020, 22.27
Ε.Β.Ε.Π: Άρση των εμποδίων στους εφοδιασμούς πλοίων
Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Β. Κορκίδης, με...
13 Ιουλίου 2020, 22.21
Μουσικοί περίπατοι απο την φιλαρμονική στον Πειραιά
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου...
13 Ιουλίου 2020, 08.34
Ο Βασίλης Σπανούλης συνεχίζει στα ερυθρόλευκα
Για ακόμη έναν χρόνο ο Βασίλης Σπανούλης...