Σάββατο, 06 Ιουνίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 24 Μάρτίου 2020 11:25

Ο Δήμος της Σαγκάης στο πλευρό του Δήμου Πειραιά

damanaki ixthok1
Συνέντευξη παραχώρησε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στην έκτακτη εκπομπή του Νίκου Παρασκευά στο «Κανάλι Ένα  90,4», ειδικά για τον κορωνοϊό, με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΔΗ.ΡΑ.Π., μαιευτήρα-χειρουργού γυναικολόγου Αλέξανδρου Τζεφεράκου και την τηλεφωνική επικοινωνία και άλλων εξειδικευμένων επιστημόνων. 
 
 
Ο κ. Μώραλης ανέφερε πως ο Δήμος Σαγκάης προσφέρθηκε να στείλει μάσκες και φαρμακευτικό υλικό και οτιδήποτε μπορεί  να βοηθήσει στον αγώνα κατά της εξάπλωσης του  κορωνοϊού.  Ο Δήμαρχος Πειραιά επεσήμανε πως έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Δήμο της  Σαγκάης ο οποίος έδειξε διάθεση να σταθεί δίπλα στον Πειραιά, προσθέτοντας : «Πρόκειται  για απόλυτη επιβεβαίωση και ανάδειξη του θεσμού της αδελφοποίησης πόλεων που υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά».   
 
Όπως είπε ο κ. Μώραλης, όταν ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού στη Κίνα, είχε επικοινωνήσει με τον Δήμαρχο της Σαγκάης, τον οποίο άλλωστε είχε συναντήσει τρεις φορές τον τελευταίο χρόνο με την ευκαιρία της αδελφοποίησης των δύο μεγάλων λιμανιών της Ελλάδας και της Κίνας και του είχε εκφράσει την ειλικρινή συμπαράσταση του Πειραϊκού λαού και τη διάθεσή του να βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο.   Ο Δήμος  της Σαγκάης, συνέχισε ο κ. Μώραλης, με τη σειρά του ήρθε τώρα να επιβεβαιώσει  το άριστο επίπεδο σχέσεων που έχουμε με την πόλη αυτή, αλλά και να αποδείξει πόσο πολύτιμη μπορεί να αποβεί η αδελφοποίηση δυο πόλεων,  εφόσον δεν μείνει στα χαρτιά, αλλά προχωράει  σε διάφορες φάσεις υλοποίησης.
 
Αναφερόμενος στα αντανακλαστικά του Δήμου, είπε ότι πιστεύει ότι λειτούργησαν σωστά και τα μέτρα που ελήφθησαν σε κάθε επίπεδο εναρμονίζονται με τις γενικές οδηγίες του Κράτους,  αλλά και με την ευθύνη που έχει ο Δήμος απέναντι στους εργαζόμενούς του αλλά και απέναντι στους δημότες του, σημειώνοντας: «Ήδη στις υπηρεσίες του Δήμου εφαρμόζουμε  τα προβλεπόμενα  σε  ό, τι αφορά το προσωπικό με την εκ περιτροπής εργασία, τις άδειες ειδικού σκοπού και σταδιακά την τηλε-εργασία, ενώ προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και τους δημότες μας μέσω της αρμόδιας Δημοτικής Επιχείρησης, της ΚΟ.Δ.Ε.Π.   Δημιουργούμε  ομάδες οι οποίες θα επισκέπτονται συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι μοναχικοί ή δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα και θα τους πηγαίνουμε στο σπίτι τα φάρμακά τους και από εβδομάδα ελπίζω και τα βασικά είδη διαβίωσης και διατροφής. Επίσης, έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο για την ψυχολογική υποστήριξη των ατόμων αυτών, ενώ τις επόμενες ημέρες θα καθιερώσουμε να διανέμονται δύο γεύματα ημερησίως δωρεάν σε κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη και δεν μπορεί να πάει να τα προμηθευτεί ο ίδιος. 
 
Ο κ. Μώραλης  επεσήμανε  ότι με ψυχραιμία, ηρεμία και απόλυτη τήρηση των κανόνων του ΕΟΔΥ θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία.  Τόνισε δε, ότι μόλις ξεπεραστεί αυτή η πολύ δύσκολη κατάσταση θα έχουν αλλάξει πολλά στην κοινωνία και κυρίως στον τρόπο λειτουργίας της.  Είπε χαρακτηριστικά ότι μαθαίνουμε ήδη, εξαιτίας της ανάγκης που υπάρχει, να δουλεύουμε από απόσταση, να μην χρειάζεται η φυσική μας παρουσία για να διεκπεραιώνουμε διάφορες υποχρεώσεις μας προς το Δημόσιο, τους φορείς, τις τράπεζες κλπ, ενώ ακόμα και στα σχολεία, η εκπαίδευση που παρέχεται στους μαθητές θα μπορεί να γίνεται μέσω υπολογιστή από απόσταση .
 
Όλα αυτά, κατέληξε ο Δήμαρχος Πειραιά, θα τα δούμε στη συνέχεια γιατί εκείνο που προέχει είναι να είμαστε όλοι εδώ για να την ζήσουμε.
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Η ΕΣΗΕΑ για την κλήση
της Γιάννας Παπαδάκου
 
«Στο ίδιο έργο θεατές» 

«Ολα είναι κβάντα ανθρώπινου
μόχθου για ένωση» 

Δράσεις της Περιφέρειας
Αττικής στην Αίγινα
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Υψηλές διακρίσεις για
τη Celestyal Cruises

Ο πύργος του Πειραιά:
«πράσινο φως» για το
κτήριο φάντασματων
45 χρόνων!

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

05 Ιουνίου 2020, 19.04
«Οι οσμές στην Δραπετσώνα μόλις τώρα έφτασαν στο Μαξίμου …»
Τα προβλήματα έντονης δυσοσμίας στο...
04 Ιουνίου 2020, 18.56
ΣΥΡΙΖΑ: Στο πλευρό των Περιπτερούχων Πειραιά
Οι Βουλευτές Α΄και Β’ Πειραιά...
03 Ιουνίου 2020, 18.54
Η ΕΣΗΕΑ για την κλήση της Γιάννας Παπαδάκου
Η ΕΣΗΕΑ για την κλήση της Γιάννας...

Ναυτιλία

04 Ιουνίου 2020, 19.01
Υψηλές διακρίσεις για τη Celestyal Cruises
Τρία βραβεία, ένα πλατινένιο, ένα χρυσό και...
03 Ιουνίου 2020, 18.51
Αυξάνεται το πρωτόκολλο στην ακτοπλοΐα
Δήλωση ΥΝΑΝΠ Γιάννη Πλακιωτάκη   Η...
02 Ιουνίου 2020, 22.18
ΟΛΠ: Δωρεά υγειονομικού υλικού στο πρόγραμμα “ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ”
Η ΟΛΠ Α.Ε. στο πλαίσιο των ενεργειών...

Πειραιάς

04 Ιουνίου 2020, 18.40
Συνεργασία ΠΕΣΥΔΑΠ - ΣΕΦ για την «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος»
Την υλοποίηση από κοινού παρέμβασης για...
03 Ιουνίου 2020, 19.35
Αναβάλλεται η έκθεση βιβλίου στο Πασαλιμάνι
Μέτα από 31 χρόνια αναβάλλεται για πρώτη φορά...