Δευτέρα, 01 Μάρτίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 01:05

«Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020»

logoartc_f
 
Στις εκδηλώσεις του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020» συμμετέχει ο Δήμος Πειραιά, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης στο πλαίσιο συνάντησής του με την Πρόεδρο της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.
 
Ο Δήμος Πειραιά προγραμματίζει να υλοποιήσει μια σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 2.500 χρόνια από την Μάχη των Θερμοπυλών και την Ναυμαχία της Σαλαμίνας.
 
Οι δράσεις αυτές θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με την Εκτελεστική Επιτροπή του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» για το Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020».  Από την πλευρά του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» αρμόδια για τις δράσεις που θα υλοποιηθούν στον Πειραιά θα είναι η Αθανασία Μαρινάκη. 
 
«Το 2020 είναι μια σημαντική χρονιά για την χώρα μας διότι, ανάμεσα σε πολλά άλλα σημαντικά, τιμάμε τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, δύο μαχών που άλλαξαν την ιστορία του κόσμου και προστάτευσαν το δυτικό πολιτισμό. Είναι μία Εθνική υπόθεση και είμαι πολύ χαρούμενος που στην υπόθεση αυτή επικεφαλής είναι η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, με μια αξιόλογη  Τιμητική Κοσμητεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό.  Με τη συμμετοχή τη δική μου και του Δήμου Πειραιά, πρόθεσή μας είναι να στηρίξουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που πραγματοποιείται. Ο Πειραιάς είναι δίπλα στο σημείο που έγινε η Ναυμαχία της Σαλαμίνας γεωγραφικά και δεν μπορεί να μην παίξει κυρίαρχο ρόλο στον εορτασμό. Είμαστε σε άμεση επικοινωνία τόσο με την κυρία Βαρδινογιάννη, όσο και με τα αρμόδια Υπουργεία Πολιτισμού και Εσωτερικών ώστε να βάλουμε τα δυνατά μας με μια σειρά περίπου 10 εκδηλώσεων τις οποίες πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε. Θα συμβάλουμε στην όλη προσπάθεια και εμείς, σαν Οργανισμός Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου, και το Δημοτικό Θέατρό μας,  θα τεθούν στις υπηρεσίες αυτής της Εθνικής προσπάθειας» δήλωσε ο κύριος Μώραλης.
 
Η κα Βαρδινογιάννη από την πλευρά της ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πειραιά για τη στήριξή του στην ανάδειξη της εθνικής επετείου, λέγοντας:  «Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο Πειραιά κύριο Γιάννη Μώραλη, καθώς και ολόκληρο τον Πειραιά, που αγκαλιάζουν τη σπουδαία εθνική Επέτειο των 2.500 χρόνων από την Μάχη των Θερμοπυλών και την Ναυμαχία της Σαλαμίνας.  Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τη σημασία αυτών των μαχών και των αξιών του Δυτικού πολιτισμού σε διεθνές επίπεδο καθώς πρόκειται για δυο γεγονότα ορόσημα για την ιστορία της ανθρωπότητας».
 
Η κα Βαρδινογιάννη αναφέρθηκε επίσης στη σημαντική συμβολή της κυρίας Μαρινάκη στην υλοποίηση αυτών των πρωτοβουλιών: «Ευχαριστώ θερμά την κυρία Μαρινάκη για το σπουδαίο έργο που επιτελεί για την ανάδειξη της εθνικής αυτής Επετείου.   Η συμβολή της στη συνεργασία που ξεκινάμε με τον Δήμο του Πειραιά είναι πολύτιμη», είπε η κυρία Βαρδινογιάννη αναφερόμενη στη συμβολή της κυρίας Μαρινάκη.
 
Η κα Μαρινάκη από την πλευρά της ευχαρίστησε θερμά τον κύριο Μώραλη για τη συμπαράστασή του και τόνισε πως οι συζητήσεις για τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τον Δήμο του Πειραιά έχουν προχωρήσει και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το περιεχόμενό τους.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Ας μην επαναλάβουμε λάθη
του παρελθόντος»
 
 «Ο δικός μας κόσμος δεν
δολοφονεί, δεν μισεί,
δεν εκδικείται»

«Ανεπαρκής η διοίκηση
Πατούλη στη διαχείριση των
απορριμμάτων»

«Ποια θα είναι η
"Μεγάλη Δευτέρα"
της αγοράς»
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Ο ΟΛΠ στηρίζει τα
Αθλητικά Σωματεία στο
Δήμο Κερατσινίου-
Δραπετσώνας

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Δημήτρης Φάκος, Άκης
Τουρκογιώργης: Η συνεργασία
 της χρονιάς
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

27 Φεβρουαρίου 2021, 21.24
 «Ο δικός μας κόσμος δεν δολοφονεί, δεν μισεί, δεν εκδικείται»
Ο Διονύσης Τεμπονέρας ανάρτησε στον...
25 Φεβρουαρίου 2021, 21.32
«Ανεπαρκής η διοίκηση Πατούλη στη διαχείριση των απορριμμάτων»
Σφοδρή κριτική στη διοίκηση Πατούλη για...

Ναυτιλία

26 Φεβρουαρίου 2021, 21.37
Σύγκληση Συμβουλίου Χρηστών Λιμένος Πειραιά
Μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε...
24 Φεβρουαρίου 2021, 23.11
Η απεργία των Ναυτεργατών συνεχίζεται
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για τη νέα 24ωρη...

Πειραιάς

28 Φεβρουαρίου 2021, 20.20
«Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από την τήρηση των Αρχών του Ανθρωπισμού»
Ψήφισμα του «Δικηγορικού Συλλόγου...
28 Φεβρουαρίου 2021, 20.16
Σωφρονισμός χωρίς σεβασμό στα δικαιώματα…
Την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021 και ώρα...
27 Φεβρουαρίου 2021, 22.20
Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πειραιά
Η 3η Συνδιάσκεψη του...