Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 14:54

Αντιδράσεις και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επέκταση του Λιμανιού

logoartc_f
Φορείς και κάτοικοι της πόλης αντιδρούν στην νέα προβλήτα της κρουαζιέρας με ανακοινώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην τελετή των εγκαινίων:
 
Ο "Πειραιάς για Όλους:
 
Ο "Πειραιάς για Όλους" θα βρίσκεται την Τρίτη στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πειραϊκών συλλογικοτήτων στο Παλατάκι, απέναντι από τα μη αδειοδοτημένα έργα της Νότιας Επέκτασης Κρουαζιέρας τα οποία "εγκαινιάζουν" ο  Μητσοτάκης και ο ΟΛΠ.
 
Καλούμε τα μέλη μας, τους φίλους μας και τους πολίτες της Πειραϊκής την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, στις 11.00 το πρωί, στην πύλη Ε11 έξω από το κεντρικό κτίριο του ΟΛΠ.
 
Ανταρσία στο Λιμάνι:  
 
Την Τρίτη 25/2 η ΚΟΣΚΟ καλεί σε φιέστα εγκαινίων της "Επέκτασης του Σταθμού Κρουαζιέρας", ενός φαραωνικού έργου που θα καταστρέψει ανεπανόρθωτα την περιοχή της Πειραϊκής και ολόκληρο τον Πειραιά. Ενός έργου που ξεκινάει χωρίς την απαιτούμενη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, κατά παράβαση κάθε νομοθεσίας, με τη στήριξη της κυβέρνησης (και όλων των προηγούμενων που ξεπούλησαν τον κερδοφόρο ΟΛΠ στην κινεζική εταιρεία), της δημοτικής αρχής Πειραιά και του Περιφερειάρχη Αττικής. 
 
Το λιμάνι  θα επεκταθεί κατά 150 στρέμματα ώστε να εξυπηρετεί τεράστια κρουαζιερόπλοια, θα ανεγερθούν εμπορικό κέντρο-μολ και σταθμός επιβατών-ξενοδοχείο. Οι συνέπειες στο περιβάλλον, στην υγεία των κατοίκων, στη ζωή της πόλης θα είναι ανυπολόγιστες, όπως αναφέρουν εμπεριστατωμένα όλες οι σχετικές μελέτες, τόσο στη διάρκεια κατασκευής του έργου όσο και κατά τη λειτουργία του. Ούτε δουλειές, ούτε ανάπτυξη, ούτε καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους του Πειραιά. Ο μόνος που θα ωφεληθεί από αυτό είναι η ίδια η ΚΟΣΚΟ που θα έχει φτιάξει καινούργιo, μεγαλύτερο λιμάνι και μάλιστα με δικά μας λεφτά,  αφού το έργο χρηματοδοτείται με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα και από την Περιφέρεια Αττικής. Σε μας θα μείνει η φτώχεια, η ανεργία, η υποβάθμιση της ζωής μας.
 
Στον Πειραιά και στις γειτονιές του χρειαζόμαστε περισσότερο πράσινο και ελεύθερους δημόσιους χώρους αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού. Σχολεία και παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία, κοινωνικές υπηρεσίες, καλύτερη δημόσια συγκοινωνία. Χρειαζόμαστε σταθερή δουλειά με μισθό που να μπορούμε να ζήσουμε, όχι εργασιακές σχέσεις ασύδοτης εκμετάλλευσης, όπως αυτές που επικρατούν στη φορτοεκφόρτωση των κοντέινερ της ΚΟΣΚΟ.
Κυβέρνηση, Δήμαρχος και Περιφερειάρχης δίνουν "γη και ύδωρ" στους επενδυτές, γιατί βάζουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών πάνω από τις ανάγκες μας. Εμείς μπορούμε να τους σταματήσουμε, να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους. Με συντονισμένο παμπειραϊκό αγώνα, με τα εργατικά σωματεία και τους συλλογικούς φορείς μπροστά, να κατοχυρώσουμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε για την πόλη μας και τη ζωή μας εμείς, όχι κάποια εταιρεία. Να διεκδικήσουμε την επανακρατικοποίηση του ΟΛΠ, χωρίς αποζημίωση στην ΚΟΣΚΟ, και τη λειτουργία του με εργατικό-λαϊκό έλεγχο.
 
Καλούμε την Τρίτη 25 Φλεβάρη στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων, στις 11πμ, στην πύλη Ε11.
 
ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ
 
ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΑΣΤΕΡ ΠΛΑΝ ΤΗΣ ΚΟΣΚΟ
 
ΛΙΜΑΝΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
 
Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πειραιά  - SOS Πειραιάς
 
Με τον αγώνα μας να ματαιώσουμε
το τερατώδες περιβαλλοντικό έγκλημα Cosco -  κυβέρνησης
 
Όλοι - Όλες στη συγκέντρωση στο "λιοντάρι" στις 25/2 και ώρα 11 π.μ
 
Με μία αυθαίρετη προκλητική και πραξικοπηματική πρωτοβουλία η κινέζικη Cosco, που αποκαλύπτει την νεοαποικιακή της νοοτροπία, στα πλαίσια του Master Plan για το λιμάνι του Πειραιά, προχωρά στην υλοποίηση του φαραωνικού της έργου για την επέκταση και την δημιουργία νέας προβλήτας στην Πειραϊκή για τα μεγαθήρια κρουαζιερόπλοια 5-6.000 επιβατών με μοναδικό κριτήριο να αυξήσει και να γιγαντώσει την κερδοφορία της. 
 
Για το σκοπό αυτό ανακοίνωσαν την ανάδοχο κατασκευαστική εταιρεία του έργου και ταυτόχρονα στις 25/2/2020 σε πανηγυρική φιέστα εγκαινιάζουν την έναρξη του έργου! 
 
Η απόφαση αυτή κουρελιάζει την ελληνική νομοθεσία, είναι βαθύτατα αντιδραστική και πραξικοπηματική, συνιστά ένα σκάνδαλο μεγατόνων αφού έως και σήμερα δεν υπάρχει κανένα επίσημο πόρισμα για τις περιβαλλοντικές συνέπειες από αυτό το κινεζικό σχέδιο. 
 
Οι κινέζοι με τις πλάτες της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων συμπεριφέρονται ως δύναμη αποικιοκρατίας, αγνοώντας τα περιβαλλοντικά προβλήματα, τις ανησυχίες και τις εύλογες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής. 
 
Είναι η ίδια η Cosco, η οποία αρχικά στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ επέβαλε στα εργασιακά δικαιώματα συνθήκες γαλέρας και επιχειρεί αυτό να το επεκτείνει σε όλο το λιμάνι, δημιουργώντας μία ελεύθερη οικονομική ζώνη. 
 
Αυτό το τερατώδες έργο επέκτασης της προβλήτας στην Πειραϊκή έχει την πολιτική σφραγίδα Ν.Δ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ και το πιο εξοργιστικό είναι ότι το κονδύλι του έργου αυτού  διατίθεται από την Περιφέρεια Αττικής που το χρηματοδοτεί με το ποσόν των 137 εκατομμυρίων ευρώ!!!
 
Μέσα σε αυτό το έργο προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα επιχειρηματικά σχέδια της Cosco καταπατείται μια μεγάλη δημόσια και δημοτική περιουσία!!! 
 
Τις συνέπειες καλούνται να τις υποστούν οι κάτοικοι του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής του. Η επέλαση των πολυεθνικών στο όνομα των επενδύσεων και μιας πολυδιαφημισμένης ανάπτυξης, που είναι κομμένη και ραμμένη στα πλαίσια των συμφερόντων των ξένων και εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων, διαμορφώνει ένα ζοφερό και τραγικό περιβάλλον με υπονομευμένα τα εργατικά δικαιώματα, με καταστροφή του θαλάσσιου περιβάλλοντος, με την δραματική αύξηση των καρκινογόνων ρύπων, με την ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση στο συγκοινωνιακό πρόβλημα. 
 
Κυβέρνηση, αστικά πολιτικά κόμματα, Περιφέρεια Αττικής και δήμοι της περιοχής Πειραιά συνομολογούν σε αυτά τα εγκληματικά σχέδια της Cosco. 
 
Καμία αυταπάτη, κανένας εφησυχασμός. Πρέπει στον Πειραιά να σημάνει γενικός λαϊκός συναγερμός! 
 
Όχι στα σχέδια Cosco - κυβέρνησης. Να μην επιτρέψουμε να μας καταστρέψουν την ζωή μας στο όνομα της κερδοφορίας της Cosco και των επιχειρηματικών ομίλων. 
 
Ο λαός του Πειραιά πρέπει να πάρει την υπόθεση στα δικά του χέρια, να οργανώσει την αντίστασή του σε αυτούς τους σχεδιασμούς. 
 
Όλοι και όλες την Τρίτη 25 Φλεβάρη 2020 δίνουμε το αγωνιστικό μας παρόν στο κάλεσμα της συγκέντρωσης στο Λιοντάρι στις 11:00 π.μ
 
Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πειραιά  - SOS Πειραιάς
 
Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ καταγγέλλουμε την εμμονή του ΟΛΠ, της κυβέρνησης (τωρινής και προηγούμενης), της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πειραιά, να προχωρήσει το καταστροφικό για την Πειραϊκή μας έργο της επέκτασης προβλήτας κρουαζιέρας μπροστά στη ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ, στα 250 μέτρα απόσταση από την παραλιακή Ακτή Θεμιστοκλέους, για να δένουν τα γιγαντο-κρουαζιερόπλοια των πολυεθνικών ναυτιλιακών εταιρειών και να θησαυρίζει η COSCO και η οποιαδήποτε COSCO, εις βάρος της υγείας μας και της ζωής μας.
 
Το πάρτι που στήνουν την Τρίτη 25 Φλεβάρη για να γιορτάσουν το ξεκίνημα του μπαζώματος της θάλασσας μας, θα μας βρει όλους απέναντι!! Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο....
 
Για τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ είναι ξεκάθαρο ότι δεν μας ενδιαφέρει αν έχουν μελέτες ή έχουν άδεια για να ξεκινήσουν, αυτό είναι κάτι που αφορά τη δικαιοσύνη (στην οποία σίγουρα θα προσφύγουμε). Έχουν-δεν έχουν μελέτες, εμείς δεν συναινούμε να πέσει ΟΥΤΕ ΠΕΤΡΑΔΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ. Ούτε ένα μικρότερο λιμάνι, ούτε ένα μεγαλύτερο.
 
ΕΞΩ Η COSCO ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ!!!!!
 
Στις 25 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, ΟΛΟΙ στην ΠΥΛΗ 11 έξω από το κεντρικό κτίριο του ΟΛΠ, διαδηλώνουμε για να προστατέψουμε την υγεία μας, τις ζωές μας, το στολίδι μας τη Πειραϊκή.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

«Αδειανό πουκάμισο η
Νησιωτικότητα που
έφερε η Κυβέρνηση»
 
Συνάντηση Κ.  Κατσαφάδου 
με την «Πανελλήνια Ένωση
Πλοηγών»

«Ισολογισμός του 2019 ή
ο χορός των αδιάθετων
δεκάδων εκατομμυρίων»

  O νέος Πρόεδρος της CLIA 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

«μπλε λουλούδι – αναμνήσεις
από το 2048»

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

«ΤΑΤΛΙΝ: ΜΝΗΜΕΙΟ
ΣΤΗΝ ΙΙΙη ΔΙΕΘΝΗ»
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Ιανουαρίου 2021, 22.25
ΕΣΗΕΑ: Τώρα και “οριοθέτηση” των δημοσιογράφων
Επείγουσα συνάντηση με τον Υπουργό...
19 Ιανουαρίου 2021, 23.58
Παραδοχή Πλακιωτάκη για τις υποχρεωτικές επενδύσεις της ΟΛΠ ΑΕ
Παραδοχή Πλακιωτάκη ότι η ΟΛΠ-COSCO ΑΕ, μετά...
19 Ιανουαρίου 2021, 19.09
«Κεραία κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολικές μονάδες»
Το θέμα της τοποθέτησης κεραίας...

Ναυτιλία

22 Ιανουαρίου 2021, 21.00
O νέος Πρόεδρος της CLIA
Ο PierfrancescoVago, Επίτιμος Πρόεδρος της MSC Cruises,...
22 Ιανουαρίου 2021, 20.53
Συνάντηση Κ. Κατσαφάδου, με την «Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών»
Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και...

Πειραιάς

23 Ιανουαρίου 2021, 00.50
«Ισολογισμός του 2019 ή ο χορός των αδιάθετων δεκάδων εκατομμυρίων»
του Δημήτρη Γκερλέ   Την έγκριση του...
22 Ιανουαρίου 2021, 21.37
Ο Εμπορικός Σύλλογος για τις εικόνες συνωστισμού
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με...
21 Ιανουαρίου 2021, 22.21
 Εξυπηρέτηση πολιτών μέσω βιντεοκλήσης στο Κ.Ε.Π Πειραιά
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης...