Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020 20:09

Πειραιάς: Σύσκεψη για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου

logoartc_f
Σύσκεψη με θέμα την αποτίμηση των επιχειρησιακών δράσεων για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, καθώς και για θέματα που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας και ασφάλειας της πόλης, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. 
 
Η σύσκεψη έρχεται σε συνέχεια των συναντήσεων που πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας μεταξύ Δήμου Πειραιά, Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Ασφάλειας, Τροχαίας και παραγωγικών τάξεων της πόλης.
 
Συμμετείχαν: o Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ.: Παναγιώτης Ρέππας και  Γρηγόρης Καψοκόλης, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης και κα Κυριακή Μπουρδάκου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, ο κ. Χαράλαμπος Μελισσινός από το Συντονιστικό Κέντρο Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ κ. Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος,  ο Διευθυντής  Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά, κ. Βαγγέλης Λινάρδος, ο Διοικητής Τροχαίας Πειραιά, Αστυνομικός Υποδιευθυντής, κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, ο Υποδιοικητής Τροχαίας Πειραιά, Αστυνόμος κ. Σιλβέστρος Καραγιάννης, ο Υπαστυνόμος κ. Ιωάννης Πλινθάκης, επικεφαλής του  τμήματος παρεμπορίου της ΕΛ.ΑΣ στον Πειραιά, ο Διοικητής της «ΔΙΑΣ», Αστυνόμος Β΄, κ. Χρήστος Μπίμπας, ο Υποδιοικητής της «ΔΙΑΣ», Υπαστυνόμος Α΄,  κ. Ανδρέας Καμαράτος, η Υπαστυνόμος κα  Δανάη Καπάτου, από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά, η Αστυνομικός Υποδιευθυντής από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, κα Χαρίκλεια Φορτοτήρα, ο Διοικητής του τμήματος Αλλοδαπών Πειραιά, Αστυνόμος, κ. Ιωάννης Ισάνογλου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, κ. Νίκος Μανεσιώτης και ο Γενικός Γραμματέας, κ. Θεόδωρος Καπράλος, προϊστάμενοι της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να συνεχιστούν οι δράσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, προκειμένου να καταστεί σαφές ότι δεν θα επανέλθει το καθεστώς παρανομίας που υπήρχε πριν.
 
Ο Μώραλης σημείωσε, πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκαν τα αποτελέσματα των δράσεων, ενώ ορίστηκαν νέοι στόχοι και σημεία που χρήζουν περαιτέρω παρέμβασης στην πόλη. 
 
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Πειραιά σημείωσε πως το παρεμπόριο είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, χρειάζεται συνεχή προσπάθεια και κοινή αντιμετώπιση σε επιχειρησιακό επίπεδο από τους εμπλεκόμενους φορείς. Κλείνοντας ο Δήμαρχος Πειραιά ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη για την καλή συνεργασία. 
 
Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας, κα Κυριακή Μπουρδάκου τόνισε, ότι η Δημοτική Αστυνομία συνεχίζει τις παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τις πρώτες δέκα ημέρες του Φεβρουαρίου κατασχέθηκαν 6 τόνοι  παράνομων εμπορευμάτων στην πόλη.  Η κα Μπουρδάκου αναφέρθηκε στη συνέχεια αναλυτικά στις επιχειρήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, σημειώνοντας πως γίνεται  μια στοχευμένη προσπάθεια για το παρεμπόριο, στα μέτρα των δυνατοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας. 
 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκος Μανεσιώτης αναφερόμενος στην αντιμετώπιση του παρεμπορίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις μέχρι σήμερα ενέργειες και ζήτησε να υπάρξει εντατικοποίηση των ελέγχων. 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

«Kυβέρνηση που νοιάζεται
 για τον εαυτό της και πολύ
λιγότερο για τους ανθρώπους»
 
Ομολογία Βορίδη…

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης
έχασε την μάχη με τον κορονοϊό

«Πότε θα στελεχωθεί το
Κέντρο Υγείας Κερατσινίου»
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

«μπλε λουλούδι – αναμνήσεις
από το 2048»

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

«ΤΑΤΛΙΝ: ΜΝΗΜΕΙΟ
ΣΤΗΝ ΙΙΙη ΔΙΕΘΝΗ»
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

17 Ιανουαρίου 2021, 23.57
Ο Αυγενάκης ήξερε από Νοέμβριο, αλλά... χθες διέγραψε τον αντιπρόεδρο;
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης...
17 Ιανουαρίου 2021, 23.42
«Πότε θα στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Κερατσινίου»
Ερώτηση της Φ.Μπακαδήμα προς τον...
16 Ιανουαρίου 2021, 22.01
Τρ. Αλεξιάδης: Ρουσφέτια και στα εμβόλια ;
Να δώσει απαντήσεις η κυβέρνηση για το...

Ναυτιλία

18 Ιανουαρίου 2021, 22.38
Υπ. Ναυτιλίας: Αντιμετώπιση της λειψυδρίας στα νησιά
Τρία εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της...
16 Ιανουαρίου 2021, 21.47
Πιστοποίηση του «Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας»
Πιστοποίηση ISO/IEC 27001:2013 του «Οργανισμού...
14 Ιανουαρίου 2021, 00.00
CelestyalCruises: Η πρώτη κρουαζιέρα του 2021 θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου
Η CelestyalCruises ανακοινώνει νέα ημερομηνία...

Πειραιάς

18 Ιανουαρίου 2021, 22.57
Υποβολή αιτήσεων για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» στον Πειραιά
Ξεκινά, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, η...
18 Ιανουαρίου 2021, 22.34
Επίσκεψη κλιμακίου της Ρένας Δούρου στο Τζάνειο
Την ανακαινισμένη καρδιολογική...
17 Ιανουαρίου 2021, 23.34
 «Για τον απόντα Φάνη και κάθε Φάνη»
Η είδηση: Άστεγος βρέθηκε το πρωί...