Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 22:36

Υποστήριξη επιχειρήσεων για την τοπική οικονομική ανάπτυξη

damanaki ixthok1
Με τη συμμετοχή  εκπροσώπων  επτά ευρωπαϊκών  δήμων άρχισε στον Πειραιά, στο δημοτικό  νεοκλασικό κτήριο  της Κανθάρου η διακρατική συνάντηση ανταλλαγής και μεταφοράς καλών πρακτικών που συνδέονται με την υποστήριξη επιχειρήσεων, με στόχο την τοπική οικονομική ανάπτυξη.
 
Η διακρατική συνάντηση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 και υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «tech revolution» του ευρωπαϊκού προγράμματος «URBACT III».
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη δημιουργική και ψηφιακή επιχειρηματικότητα, καθώς και  στις  επιχειρήσεις σε νέους παραγωγικούς τομείς για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν:
 
-εκπρόσωποι του Δήμου  Barnsley του Ηνωμένου Βασιλείου,  που είναι επικεφαλής – συντονιστής  εταίρος των συνεργαζόμενων πόλεων.
-εκπρόσωποι των άλλων έξι Δήμων – εταίρων: Πειραιά, Bacau (Ρουμανία), Nyiregyhaza (Ουγγαρία), Pardubice (Τσεχία), Schiedam (Ολλανδία) και Vilanova, εξειδικευμένοι εμπειρογνώμονες και τα μέλη της Tοπικής Ομάδας Στήριξης URBACT (URBACT Local Group).
 
Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου Πειραιά  στους εκπροσώπους των Ευρωπαϊκών δήμων που συμμετέχουν στη συνάντηση.
 
Ο κ. Καρύδης σε δήλωσή του, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι μέσα από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αποκτά νόημα η Ενωμένη Ευρώπη. Η Ευρώπη των συνεργειών, της αλληλεγγύης και της μεταφοράς θετικών πρακτικών από τη μία χώρα στην άλλη, από τη μία περιφέρεια στην άλλη, από τον έναν δήμο στον άλλον. 
 
Ανέφερε, ότι οι δήμοι πλέον ασχολούνται με τα θέματα της κλιματικής αλλαγής, της βιώσιμης και γαλάζιας ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας στο μέτρο που τους αναλογεί. Γιατί οι δήμοι, όπως είπε, είναι κοντά στα πανεπιστήμια, στα επιμελητήρια, στις επιχειρήσεις, στους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους και μπορούν να διαμορφώνουν τις κατάλληλες συνθήκες και δομές, ώστε να διευκολύνουν τη δουλειά τους και να εξασφαλίζουν μία καλύτερη προοπτική.
 
Ο κ. Καρύδης επεσήμανε στους συμμετέχοντες στη διακρατική  συνάντηση πως επιδίωξη του Δήμου Πειραιά είναι να γίνει η πόλη ένα μεγάλο ναυτιλιακό, εμπορικό, τουριστικό κέντρο και ένα κέντρο υπηρεσιών. 
Στη συνέχεια, τους ενημέρωσε για  τις μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις που γίνονται στην πόλη του Πειραιά, όπως και για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση       (ΟΧΕ) ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ που υλοποιεί ο Δήμος, με ιδιαίτερη έμφαση στην επιχειρηματικότητα, τη γαλάζια ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
 
Επίσης υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή δίνει το δικό της στίγμα. Ανέφερε  ως παράδειγμα γι’ αυτό,  τον διαγωνισμό για τη γαλάζια οικονομία «Blue Growth» του Δήμου Πειραιά- που ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια και έχει γίνει πλέον θεσμός -λέγοντας πως είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για νέους επιχειρηματίες  και νεοφυείς επιχειρήσεις. Στη συνέχεια τόνισε ότι για αυτή του τη δράση ο Δήμος Πειραιά απέσπασε Ευρωπαϊκές διακρίσεις στον τομέα της γαλάζιας ανάπτυξης και είναι πρωτοπόρος στην Ελλάδα.
 
«Τους τελευταίους μήνες κάναμε ένα επιπλέον σημαντικό και ουσιαστικό βήμα, με τη δημιουργία του  Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη  Γαλάζια Ανάπτυξη  «Blue Lab». Απευθυνόμαστε σε νέους που θέλουν να καταθέσουν και να υλοποιήσουν νέες και καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, τις οποίες στηρίζουμε. Συνεργαζόμαστε με τα πανεπιστήμια, τα γυμνάσια και τα λύκεια γιατί θέλουμε να εξοικειωθούν οι μαθητές και οι φοιτητές με τις νέες τεχνολογίες», τόνισε ο κ. Καρύδης. 
 
Τέλος, δήλωσε ότι είναι χρήσιμες και δημιουργικές οι συζητήσεις που γίνονται με τους άλλους Ευρωπαϊκούς δήμους, για το έργο «TechRevolution» γιατί μεταφέρουν εμπειρίες και πρακτικές, που βοηθούν  στη βελτιστοποίηση των πρωτοβουλιών του κάθε δήμου. 
 
 
Σημειώνεται, ότι οι εκπρόσωποι των Δήμων θα επισκεφτούν αύριο Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab» του Δήμου Πειραιά, όπου θα ενημερωθούν για τα καινοτόμα προγράμματα και τις νέες τεχνολογίες του «Blue Lab» με επίκεντρο τη γαλάζια επιχειρηματικότητα και οικονομία.
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Απάντηση Ξανθού στα περί
«αδιάβαστου Τσίπρα»
του Πλεύρη 
ΚΚΕ: Περιοδεία της Δ.
Μανωλάκου στη Σαλαμίνα 
 
To ευρωπαϊκό μοντέλο
βιώσιμης ανάπτυξης
ανοικτό στους πολίτες

Οι τρείς ζωές του Νίκου Τσίτσα 
 
 

Γεγονότα

“Λάσκεια 2021” από τον Οργανισμό
Λιμένος Ελευσίνας 

Europe Direct Piraeus

"Μαθαίνοντας να πετάω"

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

«Ανάπτυξη: Νερό - ενέργεια και
ψηφιακός μετασχηματισμός»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

21 Σεπτεμβρίου 2021, 19.30
ΚΚΕ: Περιοδεία της Δ. Μανωλάκου στη Σαλαμίνα
Η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και...
21 Σεπτεμβρίου 2021, 19.23
Απάντηση Ξανθού στα περί «αδιάβαστου Τσίπρα» του Πλεύρη
Απάντηση του τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο....
20 Σεπτεμβρίου 2021, 00.00
Σήμα κινδύνου για τις πλημμύρες στον Κηφισό…
Την έντονη ανησυχία των Δημάρχων Πειραιά,...

Ναυτιλία

21 Σεπτεμβρίου 2021, 19.05
«Διαδραστικό πρόγραμμα ψυχαγωγίας στο Norwegian Prima»
Εντυπωσιακές «πρωτιές» όχι μόνο για την...
15 Σεπτεμβρίου 2021, 15.11
“Λάσκεια 2021” από τον  Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας
Με κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα...
15 Σεπτεμβρίου 2021, 15.05
«Απειλές απόλυσης σε ανεμβολίαστους Ναυτεργάτες!!!»
Ανακοινωση-Καταγγελία της...

Πειραιάς

20 Σεπτεμβρίου 2021, 21.45
«Εξερευνώντας τις πόλεις μας»
Ο Δήμος Πειραιά στο πλαίσιο των...
19 Σεπτεμβρίου 2021, 19.38
«Ημέρες Θάλασσας 2021»: Το πρόγραμμα για Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες...
19 Σεπτεμβρίου 2021, 19.34
«Φαινόμενα καταχρηστικών συμπεριφορών από τον πρόεδρο του ΟΠΑΝ¨»
Η Δημοτική κίνηση «Πειραιάς για όλους»...