Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 22:36

Υποστήριξη επιχειρήσεων για την τοπική οικονομική ανάπτυξη

damanaki ixthok1
Με τη συμμετοχή  εκπροσώπων  επτά ευρωπαϊκών  δήμων άρχισε στον Πειραιά, στο δημοτικό  νεοκλασικό κτήριο  της Κανθάρου η διακρατική συνάντηση ανταλλαγής και μεταφοράς καλών πρακτικών που συνδέονται με την υποστήριξη επιχειρήσεων, με στόχο την τοπική οικονομική ανάπτυξη.
 
Η διακρατική συνάντηση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 και υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «tech revolution» του ευρωπαϊκού προγράμματος «URBACT III».
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη δημιουργική και ψηφιακή επιχειρηματικότητα, καθώς και  στις  επιχειρήσεις σε νέους παραγωγικούς τομείς για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν:
 
-εκπρόσωποι του Δήμου  Barnsley του Ηνωμένου Βασιλείου,  που είναι επικεφαλής – συντονιστής  εταίρος των συνεργαζόμενων πόλεων.
-εκπρόσωποι των άλλων έξι Δήμων – εταίρων: Πειραιά, Bacau (Ρουμανία), Nyiregyhaza (Ουγγαρία), Pardubice (Τσεχία), Schiedam (Ολλανδία) και Vilanova, εξειδικευμένοι εμπειρογνώμονες και τα μέλη της Tοπικής Ομάδας Στήριξης URBACT (URBACT Local Group).
 
Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου Πειραιά  στους εκπροσώπους των Ευρωπαϊκών δήμων που συμμετέχουν στη συνάντηση.
 
Ο κ. Καρύδης σε δήλωσή του, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι μέσα από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αποκτά νόημα η Ενωμένη Ευρώπη. Η Ευρώπη των συνεργειών, της αλληλεγγύης και της μεταφοράς θετικών πρακτικών από τη μία χώρα στην άλλη, από τη μία περιφέρεια στην άλλη, από τον έναν δήμο στον άλλον. 
 
Ανέφερε, ότι οι δήμοι πλέον ασχολούνται με τα θέματα της κλιματικής αλλαγής, της βιώσιμης και γαλάζιας ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας στο μέτρο που τους αναλογεί. Γιατί οι δήμοι, όπως είπε, είναι κοντά στα πανεπιστήμια, στα επιμελητήρια, στις επιχειρήσεις, στους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους και μπορούν να διαμορφώνουν τις κατάλληλες συνθήκες και δομές, ώστε να διευκολύνουν τη δουλειά τους και να εξασφαλίζουν μία καλύτερη προοπτική.
 
Ο κ. Καρύδης επεσήμανε στους συμμετέχοντες στη διακρατική  συνάντηση πως επιδίωξη του Δήμου Πειραιά είναι να γίνει η πόλη ένα μεγάλο ναυτιλιακό, εμπορικό, τουριστικό κέντρο και ένα κέντρο υπηρεσιών. 
Στη συνέχεια, τους ενημέρωσε για  τις μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις που γίνονται στην πόλη του Πειραιά, όπως και για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση       (ΟΧΕ) ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ που υλοποιεί ο Δήμος, με ιδιαίτερη έμφαση στην επιχειρηματικότητα, τη γαλάζια ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
 
Επίσης υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή δίνει το δικό της στίγμα. Ανέφερε  ως παράδειγμα γι’ αυτό,  τον διαγωνισμό για τη γαλάζια οικονομία «Blue Growth» του Δήμου Πειραιά- που ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια και έχει γίνει πλέον θεσμός -λέγοντας πως είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για νέους επιχειρηματίες  και νεοφυείς επιχειρήσεις. Στη συνέχεια τόνισε ότι για αυτή του τη δράση ο Δήμος Πειραιά απέσπασε Ευρωπαϊκές διακρίσεις στον τομέα της γαλάζιας ανάπτυξης και είναι πρωτοπόρος στην Ελλάδα.
 
«Τους τελευταίους μήνες κάναμε ένα επιπλέον σημαντικό και ουσιαστικό βήμα, με τη δημιουργία του  Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη  Γαλάζια Ανάπτυξη  «Blue Lab». Απευθυνόμαστε σε νέους που θέλουν να καταθέσουν και να υλοποιήσουν νέες και καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, τις οποίες στηρίζουμε. Συνεργαζόμαστε με τα πανεπιστήμια, τα γυμνάσια και τα λύκεια γιατί θέλουμε να εξοικειωθούν οι μαθητές και οι φοιτητές με τις νέες τεχνολογίες», τόνισε ο κ. Καρύδης. 
 
Τέλος, δήλωσε ότι είναι χρήσιμες και δημιουργικές οι συζητήσεις που γίνονται με τους άλλους Ευρωπαϊκούς δήμους, για το έργο «TechRevolution» γιατί μεταφέρουν εμπειρίες και πρακτικές, που βοηθούν  στη βελτιστοποίηση των πρωτοβουλιών του κάθε δήμου. 
 
 
Σημειώνεται, ότι οι εκπρόσωποι των Δήμων θα επισκεφτούν αύριο Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab» του Δήμου Πειραιά, όπου θα ενημερωθούν για τα καινοτόμα προγράμματα και τις νέες τεχνολογίες του «Blue Lab» με επίκεντρο τη γαλάζια επιχειρηματικότητα και οικονομία.
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Το ΚΚΕ αποχαιρετάει
τον Κώστα Βουτσά
 
«Η προσφυγική κρίση
γιγαντώθηκε και ξέφυγε»

«Αριστερή φυσιογνωμία και
κοινωνία…»

«Όλα του γάμου
 δύσκολα …»

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

Έκθεση «Boat & Fishing
Show 2020»

«Όχι στην επέκταση του
Λιμανιού» 

podosfairiki_synerg.logo1
Αθλητική Γωνιά στη Δημοτική
Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Νέα διάκριση για την
Celestyal Cruises
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

27 Φεβρουαρίου 2020, 21.24
 «Η Ελληνική Αστυνομία διασύρεται από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη»
Δήλωση του τομεάρχη Προστασίας του...
27 Φεβρουαρίου 2020, 01.24
Το ΚΚΕ αποχαιρετάει τον Κώστα Βουτσά
  Η ΚΕ του ΚΚΕ αποχαιρετά το μεγάλο...
25 Φεβρουαρίου 2020, 22.51
«Η προσφυγική κρίση γιγαντώθηκε και ξέφυγε»
Για το μεγάλο πρόβλημα του...

Ναυτιλία

27 Φεβρουαρίου 2020, 21.10
Σύσκεψη στο Υπ. Ναυτιλίας για τον κορωνοϊό
Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιείται...
25 Φεβρουαρίου 2020, 00.00
 Νέα διάκριση για την Celestyal Cruises
Στη δέκατη τρίτη διοργάνωση των Cruise Excellence Awards, η...
21 Φεβρουαρίου 2020, 20.48
Βασική προτεραιότητα η βιώσιμη ανάπτυξη της ναυτιλίας
Τη δέσμευση της Ελλάδας σε πολιτικές...

Πειραιάς

27 Φεβρουαρίου 2020, 21.17
 Ματαιώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Πειραιά
Μετά την απόφαση του Υπουργείου...
27 Φεβρουαρίου 2020, 20.53
«Όχι στο περιβαλλοντικό έγκλημα»
Ανακοίνωση της «Αγωνιστικής...
27 Φεβρουαρίου 2020, 01.05
«Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020»
  Στις εκδηλώσεις του Επετειακού...