Τρίτη, 02 Μάρτίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 19:08

Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά

logoartc_f
Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά γιόρτασε την αλλαγή του χρόνου με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην  αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου. Η ατμόσφαιρα ήταν πανηγυρική αλλά και συγκινησιακή, διότι η νέα χρονιά συνέπεσε με τη συμπλήρωση της επετείου των 100 χρόνων από την ίδρυσή του και πολλοί είχαν κάτι να θυμηθούν από αυτή την «αιώνια» πορεία.
 
Στην εκδήλωση έδωσαν την αναγκαία καλλιτεχνική πνοή οι μουσικές και τα τραγούδια της χορωδίας του Συλλόγου υπό τη διεύθυνση του πιανίστα και δικηγόρου Μάριου Καζά, καθώς και οι γλυκές φωνές της παιδικής μας χορωδίας με τη δασκάλα τους Κική Σβίγκου.
 
Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Σταματογιάννης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
 
Ο κ. Πρόεδρος, συγκινημένος από τη συμπλήρωση επί των ημερών του ενός αιώνα λειτουργίας του Συλλόγου μας, έλαβε την ευκαιρία να κάνει μία λιτή αναφορά στην ιστορική αυτή συγκυρία των 100 χρόνων, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί στο όραμα της νέας δεκαετίας, η οποία επίσης ξεκινάει εφέτος, και, όπως είναι φυσικό, αναφέρθηκε επιγραμματικά και στα πεπραγμένα του Συλλόγου μας κατά τη χρονιά που πέρασε.
 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:  O Υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Δημήτριος Κράνης και ο Γεν. Γραμματέας Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Πάνος Αλεξανδρής. Ο Υποδιοικητής ΕΦΚΑ κ. Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος.  Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, οι βουλευτές Πειραιά κ.κ. Θοδωρής Δρίτσας,  Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Ιωάννης Μελάς, Νικόλαος Μανωλάκος, Παναγιώτα (Νόνη) Δούνια, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Ιωάννης Τραγάκης, Διαμάντω Μανωλάκου και Φωτεινή Μπακαδήμα. 
     
Από τη δικαστική ηγεσία μας τίμησαν: Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Ιωσήφ Τσαλαγανίδης και ο Αρεοπαγίτης κ. Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου. Ο κ. Ευθύμιος Αντωνόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Σ.τ.Ε., η κ. Άννα Ζαΐρη, Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων, ο κ.  Αντώνιος Πλακίδας, Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Δ/νσεως Εφετείου Πειραιά, ο κ. Ιωάννης Μαλλούχος, Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Δ/νσης του Πρωτοδικείου Πειραιά, η κ. Σπυριδούλα Μακρή, Πρόεδρος Εφετών Πειραιώς, οι  κ.κ. Ευάγγελος Καίσαρης και Ευάγγελος Κασαλιάς, Εισαγγελείς Εφετών Πειραιώς και ο κ. Νικόλαος Μακρής, ε.τ. Πρόεδρος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου. Η κ. Βιολέττα Λαγογιάννη, Προϊσταμένη του Ειρηνοδικείου Πειραιά και η κ. Δάφνη Μαγγανά, Προϊσταμένη του Πταισματοδικείου Πειραιά. Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, κ. Χρήστος Παΐσιος και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας κ. Φώτιος Καραβασίλης.
     
Από την τοπική αυτοδιοίκηση και τους φορείς της πόλης παρέστησαν ο κ. Παναγιώτης Παπατσώρης, εκπρόσωπος Λιμενικού Σώματος και Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο κ. Βασίλειος Κορκίδης, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ο κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, Αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά και ο κ. Παύλος Πολιτάκης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, όμορων νομών και νήσων Αιγαίου. Ο κ. Νικόλαος Πλατανησιώτης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς, ο κ. Γιώργος Βίτσας, Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου και ο κ. Βασίλειος Νιάκας  Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του ΕΚΑΒ. Ο επίτιμος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Βασίλειος Βενέτης, ο τέως Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Στέλιος Μανουσάκης, ο πρώην Πρόεδρος CCBE, κ. Ευάγγελος Τσουρούλης,  ο Πρόεδρος της  Ένωσης Δικηγόρων Ναυτικού Δικαίου, κ. Γρηγόριος Τιμαγένης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων κ. Ιωάννης Ηρειώτης και ο Πρόεδρος του Ταμείου Αλληλοβοηθείας  Δικηγόρων Πειραιά κ. Μιχάλης Μερσίνης. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο»  και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά κ. Νικόλαος Βλαχάκος, η Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου και η εντεταλμένη Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά, κ. Κυριακή Μπουρδάκου. Οι πρώην βουλευτές Πειραιά κ.κ. Δημήτριος Καρύδης και Αναστάσιος Νεράντζης και οι πολιτευτές Ανδρέας Παλευρατζής και Ευγενία Μπαρμπαγιάννη. Από το Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Πειραιά η κ. Κορίνα Αποστόλου και ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Γραμματείας Πρωτοδικείου Πειραιά κ. Θεοφάνης Μπαλαφούτης.
   
Την εκδήλωση επίσης τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί δικηγόροι και φίλοι του Συλλόγου.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Ας μην επαναλάβουμε λάθη
του παρελθόντος»
 
 «Ο δικός μας κόσμος δεν
δολοφονεί, δεν μισεί,
δεν εκδικείται»

«Ανεπαρκής η διοίκηση
Πατούλη στη διαχείριση των
απορριμμάτων»

«Ποια θα είναι η
"Μεγάλη Δευτέρα"
της αγοράς»
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Ο ΟΛΠ στηρίζει τα
Αθλητικά Σωματεία στο
Δήμο Κερατσινίου-
Δραπετσώνας

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Δημήτρης Φάκος, Άκης
Τουρκογιώργης: Η συνεργασία
 της χρονιάς
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

01 Μάρτίου 2021, 22.30
Πρωτοφανές …
Η ΕΡΤ αρνήθηκε να καλύψει την...
27 Φεβρουαρίου 2021, 21.24
 «Ο δικός μας κόσμος δεν δολοφονεί, δεν μισεί, δεν εκδικείται»
Ο Διονύσης Τεμπονέρας ανάρτησε στον...

Ναυτιλία

01 Μάρτίου 2021, 20.49
Παρέμβαση για την καθυστέρηση των συντάξεων στους Ναυτεργάτες
Ανακοίνωση του Υπ. Ναυτιλίας για τα...
01 Μάρτίου 2021, 16.39
ΟΛΠ Α.Ε.: Πλατφόρμα αποβίβασης επιβατών
Η ΟΛΠ Α.Ε. προχώρησε στην μελέτη και...
26 Φεβρουαρίου 2021, 21.37
Σύγκληση Συμβουλίου Χρηστών Λιμένος Πειραιά
Μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε...

Πειραιάς

01 Μάρτίου 2021, 00.00
Car terminal στο λιμάνι του Πειραιά
«Η Cosco το τερμάτισε» καταγγέλλει με...
28 Φεβρουαρίου 2021, 20.20
«Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από την τήρηση των Αρχών του Ανθρωπισμού»
Ψήφισμα του «Δικηγορικού Συλλόγου...
28 Φεβρουαρίου 2021, 20.16
Σωφρονισμός χωρίς σεβασμό στα δικαιώματα…
Την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021 και ώρα...