Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 00:00

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά:Παράλληλες εκδηλώσεις

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά συνομιλεί με την πόλη και τους κατοίκους της, αφουγκράζεται τους ήχους της και προτείνει δράσεις, εκδηλώσεις, συζητήσεις και συναντήσεις που ενισχύουν τους δεσμούς μαζί τους. Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ένα θέατρο ανοιχτό, ζωντανό, δυναμικό!
 
21 Στάσεις/ Στάση Πρώτη
Αλλόκοτος Ελληνισμός – Λεωφόρος ΝΑΤΟ
 
Φουαγιέ, Τετάρτη 20/11, 19:00, Ελεύθερη Είσοδος
 
Οι 21 ΣΤΑΣΕΙΣ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά θα διατρέξουν την περίοδο 2019-2021 διερευνώντας όψεις του νέου ελληνισμού με αφορμή την επέτειο των διακοσίων ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης.
 
Πρώτη στάση τα βιβλία του Νικήτα Σινιόσογλου Αλλόκοτος Ελληνισμός (τέταρτη έκδοση, Κίχλη 2016) και Λεωφόρος ΝΑΤΟ (Κίχλη 2019). Οι κριτικοί λογοτεχνίας Κατερίνα Σχινά και Βαγγέλης Χατζηβασιλείου και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Νίκος Διαμαντής συζητούν με τον συγγραφέα Νικήτα Σινιόσογλου για την έννοια της περιπλάνησης και της εντοπιότητας με αφορμή τα δύο βιβλία του συγγραφέα
 
 
 
 
alt
Μάνος Δανέζης : Τα λίγα που θυμάμαι
 
Ο Μάνος Δανέζης, αστροφυσικός μέλος του Σώματος Ομότιμων Καθηγητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για να δώσει τρεις διαλέξεις με γενικό τίτλο, «Τα λίγα που θυμάμαι» (10.11.2019 – 17.11.2019 -24.11.2019 στο Φουαγιέ στις 18:00 με Ελεύθερη Είσοδο)
 
Οι τρεις αυτές διαλέξεις αν και αυτοτελείς, αποτελούν έναν ενιαίο θεματικό κύκλο γνώσης . Μέσα σε αυτό τον κύκλο, αν και τα θέματα είναι φαινομενικά ανεξάρτητα, η κάθε μία ομιλία είναι συνέχεια της προηγούμενης και ένα ουσιαστικό βοήθημα κατανόησης της επόμενης. Αυτό σημαίνει ότι αν και ο κάθε ακροατής μπορεί να κατανοήσει ξέχωρα την κάθε διάλεξη, για να έχει μια ολοκληρωμένη άποψη για μια σειρά σύγχρονων επιστημονικών θεμάτων τα οποία ενδιαφέρουν τον σύγχρονο Άνθρωπο θα πρέπει να παρακολουθήσει και τις τρεις.
 
– 1η διάλεξη: Κυριακή 10 Νοεμβρίου – 18:00
 
«Η Επιστήμη ως βασικός παράγοντας ανάπτυξης ενός Νέου Ουμανιστικού Δυτικού Πολιτισμού»: Στη διάλεξη θα επισημανθεί το γιατί οι βασικές επιστημονικές έννοιες της Φυσικής, η Ύλη, 0 Χρόνος και ο Χώρος, αποτελούν τα θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται ο Δυτικός Πολιτισμός. Ειδικότερα θα συζητηθεί το πως η ριζική ανατροπή των επιστημονικών γνώσεων πάνω σε αυτές τις έννοιες επιδρούν δραματικά στη συγκρότηση κάποιων θεολογικών και κοινωνικών συστημάτων.
 
– 2η διάλεξη: Κυριακή 17 Νοεμβρίου – 18:00
 
«Ο Ανθρώπινος Βιοϋπολογιστής – Μετατρέποντας τον Κενό Χώρο σε Ύλη και Ενέργεια»: Η διάλεξη θέτει ερωτήματα γύρω από την αισθητή, και παρεξηγημένη φυσική επιστημονικά οντότητα, ο «Κενός Χώρος» έχει τη δυνατότητα να μετατρέπεται σε «Ύλη» και «Ενέργεια» και με ποιόν τρόπο συμμετέχει σε αυτόν τον μετασχηματισμό ο ανθρώπινος εγκέφαλος ως ένας περίεργος «Ανθρώπινος Βιοϋπολογιστής».
 
– 3η διάλεξη: Κυριακή 24.11.2019, 18:00
 
«4η Βιομηχανική Επανάσταση και Τεχνητή Νοημοσύνη»: θα συζητήσουμε το πώς συνδέθηκε η λειτουργία του εγκεφάλου (πχ μέσω της Νευροφυσιολογίας) με τις λειτουργίες ενός υπολογιστικού συστήματος, γεγονός το οποίο οδήγησε στην αλματώδη ανάπτυξη της «Τεχνητής Νοημοσύνης». Η συζήτηση συνεχίζεται με ενημέρωση για πως οι νέες τεχνολογικές εφαρμογές, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η κβαντική φυσική, μας εισάγουν στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Τέλος θα συζητηθούν κάποια αρνητικά γεγονότα που πιθανόν να δημιουργηθούν με τις νέες αυτές πολιτισμικές ανακατατάξεις και πρέπει να προετοιμαστούμε για να τα αντιμετωπίσουμε.
 
Μουσική στα Παγκάκια της Πόλης
 
Μουσικές παρεμβάσεις στα παγκάκια του Πειραιά από το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο Libro Coro
Σάββατο 9/11/2019 και ώρα 11:30 πμ, Πλατεία Καρπάθου (Καλλίπολη)
 
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σκορπά μελωδίες στα παγκάκια της πόλης! Εκατό μουσικά στιγμιότυπα θα διατρέξουν τη σαιζόν 2019-20, σε μουσική επιμέλεια Ανθής Γουρουντή. Επί επτά μήνες , σε παγκάκια του κεντρικού αλλά και του ευρύτερου Πειραιά , χώρους δηλαδή που προορίζονται για μια σύντομη ανακούφιση ή αναμονή, θα συμβαίνουν μουσικές εκπλήξεις . Μουσικά στιγμιότυπα σε «άτακτες» ώρες και με «απρόβλεπτες» εμφανίσεις, άλλοτε σαν πυγολαμπίδες κι άλλοτε σαν πυροτέχνημα θα δώσουν χρώμα στην καθημερινότητα της πόλης. Η δράση ανοίγει το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στην Πλατεία Καρπάθου στη Καλλίπολη στις 11.30 το πρωί, με ένα μουσικό στιγμιότυπο απρόβλεπτο και διασκεδαστικό. Σας περιμένουμε!!!!
 
alt

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Παρέμβαση Ν. Μπελαβίλα
στο Δημοτικό Συμβούλιο για
την Πλατεία Καρπάθου
 
Αναβλήθηκε η εκδίκαση της
αγωγής της Oil One στον
Χρ. Βρεττάκο

Απορία και ανησυχία για την
προσαγωγή τεσσάρων Πειραιωτών

Απάντηση του Δημάρχου Μοσχάτου-
Ταύρου στον Εθνικό Πειραιά
 
 
 

Γεγονότα

Διασωστικό-Πυροσβεστικό
όχημα στους εθελοντές του
Νέου Βουτζά 

«Ανθρωπογραφίες» από τον
Πέτρο Καραβέβα στην
γκαλερί Art Prisma

Διαγωνισμός Φωτογραφίας με
θέμα την ναυτιλία

podosfairiki_synerg.logo1
«Συνεργασία του
Πανεπιστημίου Frederick
με την Ένωση Ελλήνων
Ποινικολόγων και
Μαχόμενων Δικηγόρων»

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

13 Νοεμβρίου 2019, 17.22
Στο αστυνομικό τμήμα ο Γιάννης Χαραλαμπάκης…
Ανακοίνωση καταγγελία του...
12 Νοεμβρίου 2019, 21.32
Απορία και ανησυχία για την προσαγωγή τεσσάρων Πειραιωτών
Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα, Βουλευτή...
12 Νοεμβρίου 2019, 00.00
Σάββας Κωφίδης: «Απαραβίαστο σύνορο είναι μόνο η ανθρωπιά»
Στο κλίμα που επιχειρείται να...

Ναυτιλία

10 Νοεμβρίου 2019, 19.15
Ο Πρόεδρος της Cosco στο Υπ. Ναυτιλίας
Η στρατηγική σχέση της Ελλάδος με την...
07 Νοεμβρίου 2019, 19.16
 Ο Αμερικανός Πρέσβης στο «Celestyal Crystal»
Η Celestyal Cruises φιλοξένησε τον Αμερικανό Πρέσβη, Geoffrey Pyatt,...

Πειραιάς

12 Νοεμβρίου 2019, 21.35
Απάντηση του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου στον Εθνικό Πειραιά
Με αφορμή ανακοινώσεις του Εθνικού...
12 Νοεμβρίου 2019, 21.27
Το έργo αποκατάστασης του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος
Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γ....
12 Νοεμβρίου 2019, 21.25
Απάντηση Ν. Αξαρλή στον Ν. Μπελαβίλα για το Μουσείο στο Σιλό
Μια οφειλόμενη απάντηση στον Νικο...