Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 00:20

ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ : Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών

damanaki ixthok1
H παρουσίαση της εικαστικής παρέμβασης «Στάσου πλάι μου» πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης σήμερα, Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, στους χώρους του Δικαστηρίου Ανηλίκων Πειραιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. 
 
Εντάσσεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής καμπάνιας του ΚΕΘΕΑ «Στάσου πλάι μου», η οποία έχει στόχο να αναδείξει τη σημασία των ανθρώπινων σχέσεων και των δικτύων κοινωνικής υποστήριξης ως προστατευτικού παράγοντα απέναντι στην εξάρτηση και ως καταλύτη στη θεραπεία και την επανένταξη.
 
Την εκδήλωση οργάνωσαν το πρόγραμμα απεξάρτησης KEΘEA NOΣTOΣ και η Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Πειραιά.      
 
Με την εκδήλωση αυτή το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ «παρέδωσε» επίσημα τον χώρο στους λειτουργούς του, ύστερα από 3 μήνες εντατικής εργασίας, η οποία μεταμόρφωσε το Δικαστήριο Ανηλίκων, γεμίζοντάς το με χρώματα και εικόνες ενάντια στη βία, τον στιγματισμό, τον κοινωνικό αποκλεισμό και τις εξαρτήσεις. Η αισθητική αναβάθμιση του χώρου, τον κάνει πιο φιλικό και φιλόξενο μειώνοντας τα αρνητικά συναισθήματα.
 
Η δράση σχεδιάστηκε και συντονίστηκε από το Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ μετά από αίτημα της Υπηρεσίας Ανηλίκων Πειραιά. 
 
Υλοποιήθηκε από 15 μέλη του και εργαζόμενους του θεραπευτικού προγράμματος, με τη εθελοντική συνδρομή των εικαστικών καλλιτεχνών Αλκυόνης Δίβαρη και Αναστασίας Μικρού, καθώς και ανηλίκων που εμπλέκονται με τον νόμο.
 
Τα μέλη του ΚΕΘΕΑ αναφέρθηκαν στο δημιουργικό τους ταξίδι μέχρι την ολοκλήρωση της παρέμβασης. Έγιναν πλουσιότεροι σε θετικές εμπειρίες, εισέπραξαν την αναγνώριση και την αποδοχή, μοιράστηκαν τη συγκίνηση και τα συναισθήματα τους, δεσμεύτηκαν για μια ζωή χωρίς εξαρτήσεις. 
 
Ο υπεύθυνος του Κέντρου Κοινωνικής Επανένταξης κ. Ανδρέας Κρεμμύδας και η προϊσταμένη της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Πειραιά κα Μυρσίνη Πυκνή παρουσίασαν από τη μεριά τους το πλαίσιο της συνεργασίας και στόχευσης δυο διαφορετικών φορέων, που κατάφεραν να παράξουν συνεργαζόμενοι, ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.
 
alt
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό και εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στο έργο του ΚΕΘΕΑ ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, ο ευρωβουλευτής και τέως αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ κ. Κώστας Αρβανίτης η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχης Φυτράκης και ο πρόεδρος Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Εφετείου Πειραιά κ. Πλακίδας. Παραβρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Πειραιά κ. Κώστας Δουζίνας, ο Γενικός Διευθυντής Αντεγκληματικής πολιτικής κ. Προκοπίου, ο Πρόεδρος Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Πρωτοδικείου Πειραιά κ. Μαλλούχος, η Εισαγγελέας Ανηλίκων Πειραιά κ. Χριστοπούλου, η Πρωτοδίκης, Δικαστής Ανηλίκων κα Αδαμ, ο Ανακριτής Πειραιά κ. Παντελίδης, ο Διευθυντής του Κέντρου ψυχικής υγιεινής και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά κ. Παναγιώτης Βουτυράκος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γιώργος Σταματόγιαννης, o Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας στην Ψυχική Υγεία στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής κ. Ασημόπουλος, η διευθύντρια της Επανόδου κ. Φωτεινή Μηλιώνη, το προσωπικό, τα μέλη και γονείς τους και πολίτες του Πειραιά.
 
Αναγνωρίστηκε από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, η ανάγκη να συνδράμουν ενεργά την προσπάθεια των πιο ευάλωτων ομάδων και ιδιαίτερα των παιδιών, παίρνοντας ένα παράδειγμα δράσης από τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ. Το προσωπικό, τα μέλη και οι συνεργάτες του προγράμματος ολοκλήρωσαν τη συγκεκριμένη δράση και έδωσαν ραντεβού για την επόμενη.
 
alt

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Το ΚΚΕ αποχαιρετάει
τον Κώστα Βουτσά
 
Σε κατάσταση κλιματικής
έκτακτης ανάγκης ο
Δήμος Δωρίδος

«Αριστερή φυσιογνωμία και
κοινωνία…»

Στρατηγικός εταίρος του
Υπουργείου Τουρισμού
η Αυτοδιοίκηση

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

Έκθεση «Boat & Fishing
Show 2020»

«Όχι στην επέκταση του
Λιμανιού» 

podosfairiki_synerg.logo1
Αθλητική Γωνιά στη Δημοτική
Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Νέα διάκριση για την
Celestyal Cruises
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

28 Φεβρουαρίου 2020, 22.15
 Σε κατάσταση κλιματικής έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Δωρίδος
Με επιστολή του στα μέσα Δεκεμβρίου 2019,...
28 Φεβρουαρίου 2020, 22.07
Στρατηγικός εταίρος του Υπουργείου Τουρισμού η Αυτοδιοίκηση
Στο Συμβούλιο Τουρισμού των...
27 Φεβρουαρίου 2020, 21.24
 «Η Ελληνική Αστυνομία διασύρεται από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη»
Δήλωση του τομεάρχη Προστασίας του...

Ναυτιλία

28 Φεβρουαρίου 2020, 22.30
Σχετικά με το ύποπτο κρούσμα κορωναϊού σε πλοίο
Σύμφωνα με πληροφορίες από μέλη της...
27 Φεβρουαρίου 2020, 21.10
Σύσκεψη στο Υπ. Ναυτιλίας για τον κορωνοϊό
Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιείται...
25 Φεβρουαρίου 2020, 00.00
 Νέα διάκριση για την Celestyal Cruises
Στη δέκατη τρίτη διοργάνωση των Cruise Excellence Awards, η...

Πειραιάς

28 Φεβρουαρίου 2020, 22.24
“Tο Mαγικό Φίλτρο” – Ειδική προσφορά
  Το θέατρο «Κάτω απ’ τη Γέφυρα» στο...
27 Φεβρουαρίου 2020, 21.17
 Ματαιώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Πειραιά
Μετά την απόφαση του Υπουργείου...
27 Φεβρουαρίου 2020, 20.53
«Όχι στο περιβαλλοντικό έγκλημα»
Ανακοίνωση της «Αγωνιστικής...