Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 00:20

ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ : Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών

damanaki ixthok1
H παρουσίαση της εικαστικής παρέμβασης «Στάσου πλάι μου» πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης σήμερα, Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, στους χώρους του Δικαστηρίου Ανηλίκων Πειραιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. 
 
Εντάσσεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής καμπάνιας του ΚΕΘΕΑ «Στάσου πλάι μου», η οποία έχει στόχο να αναδείξει τη σημασία των ανθρώπινων σχέσεων και των δικτύων κοινωνικής υποστήριξης ως προστατευτικού παράγοντα απέναντι στην εξάρτηση και ως καταλύτη στη θεραπεία και την επανένταξη.
 
Την εκδήλωση οργάνωσαν το πρόγραμμα απεξάρτησης KEΘEA NOΣTOΣ και η Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Πειραιά.      
 
Με την εκδήλωση αυτή το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ «παρέδωσε» επίσημα τον χώρο στους λειτουργούς του, ύστερα από 3 μήνες εντατικής εργασίας, η οποία μεταμόρφωσε το Δικαστήριο Ανηλίκων, γεμίζοντάς το με χρώματα και εικόνες ενάντια στη βία, τον στιγματισμό, τον κοινωνικό αποκλεισμό και τις εξαρτήσεις. Η αισθητική αναβάθμιση του χώρου, τον κάνει πιο φιλικό και φιλόξενο μειώνοντας τα αρνητικά συναισθήματα.
 
Η δράση σχεδιάστηκε και συντονίστηκε από το Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ μετά από αίτημα της Υπηρεσίας Ανηλίκων Πειραιά. 
 
Υλοποιήθηκε από 15 μέλη του και εργαζόμενους του θεραπευτικού προγράμματος, με τη εθελοντική συνδρομή των εικαστικών καλλιτεχνών Αλκυόνης Δίβαρη και Αναστασίας Μικρού, καθώς και ανηλίκων που εμπλέκονται με τον νόμο.
 
Τα μέλη του ΚΕΘΕΑ αναφέρθηκαν στο δημιουργικό τους ταξίδι μέχρι την ολοκλήρωση της παρέμβασης. Έγιναν πλουσιότεροι σε θετικές εμπειρίες, εισέπραξαν την αναγνώριση και την αποδοχή, μοιράστηκαν τη συγκίνηση και τα συναισθήματα τους, δεσμεύτηκαν για μια ζωή χωρίς εξαρτήσεις. 
 
Ο υπεύθυνος του Κέντρου Κοινωνικής Επανένταξης κ. Ανδρέας Κρεμμύδας και η προϊσταμένη της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Πειραιά κα Μυρσίνη Πυκνή παρουσίασαν από τη μεριά τους το πλαίσιο της συνεργασίας και στόχευσης δυο διαφορετικών φορέων, που κατάφεραν να παράξουν συνεργαζόμενοι, ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.
 
alt
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό και εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στο έργο του ΚΕΘΕΑ ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, ο ευρωβουλευτής και τέως αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ κ. Κώστας Αρβανίτης η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχης Φυτράκης και ο πρόεδρος Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Εφετείου Πειραιά κ. Πλακίδας. Παραβρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Πειραιά κ. Κώστας Δουζίνας, ο Γενικός Διευθυντής Αντεγκληματικής πολιτικής κ. Προκοπίου, ο Πρόεδρος Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Πρωτοδικείου Πειραιά κ. Μαλλούχος, η Εισαγγελέας Ανηλίκων Πειραιά κ. Χριστοπούλου, η Πρωτοδίκης, Δικαστής Ανηλίκων κα Αδαμ, ο Ανακριτής Πειραιά κ. Παντελίδης, ο Διευθυντής του Κέντρου ψυχικής υγιεινής και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά κ. Παναγιώτης Βουτυράκος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γιώργος Σταματόγιαννης, o Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας στην Ψυχική Υγεία στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής κ. Ασημόπουλος, η διευθύντρια της Επανόδου κ. Φωτεινή Μηλιώνη, το προσωπικό, τα μέλη και γονείς τους και πολίτες του Πειραιά.
 
Αναγνωρίστηκε από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, η ανάγκη να συνδράμουν ενεργά την προσπάθεια των πιο ευάλωτων ομάδων και ιδιαίτερα των παιδιών, παίρνοντας ένα παράδειγμα δράσης από τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ. Το προσωπικό, τα μέλη και οι συνεργάτες του προγράμματος ολοκλήρωσαν τη συγκεκριμένη δράση και έδωσαν ραντεβού για την επόμενη.
 
alt

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

«Μέτρα για την μείωση του
ανθρακικού αποτυπώματος»
 
Απεβίωσε ο Πέτρος Κουναλάκης

«Αντικατάσταση Αγροτικού
Ιατρού στο Πολυδύναμο
Σπετσών»

 «Ωδή για τους
Τουρκοκύπριους»
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

11 ιστορίες + 1 
από τον Steven Coombes

Πληθυσμιακές Εξάρσεις
Μεδουσών 

Αναβολή της Έκθεσης
EAST MED YACHT
SHOW 2020
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

28 Οκτωβρίου 2020, 00.00
Η Εθνική Αντίσταση και η ιστορική αλήθεια
Όταν η Δεξιά, που πολέμησε με λύσσα την...
26 Οκτωβρίου 2020, 16.55
Συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Κορυδαλλό
Οι ΚΟ Κορυδαλλού του ΚΚΕ,...
25 Οκτωβρίου 2020, 22.03
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει ταφόπλακα στην έρευνα για τη Novartis
"Η ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο...

Ναυτιλία

28 Οκτωβρίου 2020, 21.24
«Μέτρα για την μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος»
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής...
28 Οκτωβρίου 2020, 20.50
Συνελήφθη ο πλοίαρχος του «MAERSK LAUNCHESTON»
Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τη...
28 Οκτωβρίου 2020, 00.46
«Αναμένουμε την άμεση διευκρίνιση των αιτιών της σύγκρουσης»
Δήλωση Τομεάρχη Ναυτιλίας και...

Πειραιάς

28 Οκτωβρίου 2020, 20.39
«Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στα γαλανόλευκα»
Ο Δήμος Πειραιά θέλοντας να τιμήσει την...
28 Οκτωβρίου 2020, 00.48
Πειραιάς: Ετοιμότητα για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα
Εν όψει των επικίνδυνων καιρικών...
27 Οκτωβρίου 2020, 00.00
Ακτινογραφία του Πειραιά από το Πολυτεχνείο
Για να καταλάβεις μια περιοχή, πρέπει να...