Κυριακή, 05 Απριλίου, 2020

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 23:00

Η «Ανταρσία» στο πλευρό των εργαζομένων στο Δήμο Πειραιά

logoartc_f
"Η "Ανταρσία στο Λιμάνι" συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων του Δήμου Πειραιά που ζητούν να πληρωθούν για τις υπερωρίες που έχουν δουλέψει. Γι' αυτό τα Σωματεία τους κήρυξαν αποχή από την υπερεργασία, από Σάββατο 15 έως την Δευτέρα 17/6.
 
Όλοι εμείς που καταλαβαίνουμε τι σημαίνει να μην έχεις δουλειά, να μην φτάνει ο μισθός ούτε για τα αναγκαία, να δουλεύεις και να μην πληρώνεσαι απαιτούμε μαζί τους την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους. 
 
Η δημοτική αρχή Μώραλη - Μαρινάκη να αναλάβει τις ευθύνες της και να πληρώσει τώρα τους εργαζόμενους, μόνιμους και συμβασιούχους.
 
Απαιτούμε μαζικές προσλήψεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά, αυξήσεις στους μισθούς. Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσιες και ποιοτικές δημοτικές υπηρεσίες για όλους.
Ο κοινός αγώνας όλων των εργαζόμενων είναι ο μόνος δρόμος για να κάνουμε τον Πειραιά καλύτερο".
 
Η δήλωση του Δημάρχου Πειραιά
 
Με αφορμή την κοινή απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων, του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών & Εργ/των, του Συλλόγου Μονίμων και Αορίστου Χρόνου Υπαλλήλων και του Σωματείου Οδηγών Χειριστών Εργατών Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά να απέχουν της υπερεργασίας  από το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 έως και τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019, ο Δήμαρχος Πειραιά έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Με λύπη πληροφορήθηκα την απόφαση των εργαζομένων να απέχουν της υπερεργασίας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, γεγονός που θα επιβαρύνει  την πόλη και κυρίως τον τομέα της καθαριότητας.
 
Η απόφαση αυτή είναι παντελώς αδικαιολόγητη, καθώς χθες σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία όλων - των Προέδρων των Σωματείων και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων - στο γραφείο μου, έγινε σαφές ότι υπήρξε μεμονωμένο λάθος από την αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Καθαριότητας, σχετικά με τη διαδικασία που αφορά στην υπερωριακή αμοιβή των εργαζομένων που απασχολούνται με συμβάσεις 2 μηνών, για το οποίο ζήτησα να κινηθούν οι απαραίτητες πειθαρχικές διαδικασίες.
Έγινε δε ξεκάθαρο, ότι δεν υπήρξε ποτέ μέχρι σήμερα και ούτε θα υπάρξει στο μέλλον ζήτημα με την αμοιβή των εργαζομένων, τόσο των  μονίμων, όσο και των συμβασιούχων για την υπερωριακή εργασία.
 
Ως εκ τούτου, είναι ακατανόητο το γεγονός η πόλη να αντιμετωπίσει προβλήματα εξαιτίας της μη αποκομιδής των απορριμμάτων, ειδικά μέσα στο καλοκαίρι. Τους καλώ ξανά να αναθεωρήσουν την απόφασή τους, η οποία αμφισβητεί την πενταετή άριστη συνεργασία μας από την οποία κατά δήλωση τους δεν έχουν το παραμικρό παράπονο πέρα από μικρά υπηρεσιακά θέματα και  να μην απέχουν από την εργασία τους διατηρώντας   την πόλη καθαρή όπως πρέπει να είναι.
 
Για το λόγο αυτό αύριο θα παραχωρήσω Συνέντευξη Τύπου για να ενημερωθεί πληρέστερα η κοινή γνώμη, οι κάτοικοι, οι επισκέπτες, οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματίες της πόλης για την άσκοπη αυτή απόφαση των Σωματείων».
 
Η Συνέντευξη  Τύπου  θα  πραγματοποιηθεί  αύριο  Παρασκευή  14 Ιουνίου 2019    και    ώρα    11:00  στο  Δημαρχείο  Πειραιά  (Αίθουσα  Δημοτικού  Συμβουλίου).
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Ο Γ. Λαγουδάκης αποχαιρετά
τον Μανώλη Γλέζο
 
Ανοικτή επιστολή στην
Κυβέρνηση για τον
Μανώλη Γλέζο 

ΒΕΠ: «Μέτρα στήριξης»
στην ελληνική παραγωγή

«Η ΕΕ πάσχει από χρόνια
υποκείμενα νοσήματα»

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

«Πέντε στάσεις» 
του Μάκη Τσίτα

podosfairiki_synerg.logo1
ΕΥΔΑΠ :Παράταση Έκθεσης
«Η Μεγάλη Πρόκληση-
90 Χρόνια Φράγμα
Μαραθώνα»

«Όπου κι αν πας να μη χαθείς»
το μυθιστόρημα του
Νίκου Σκορίνη
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

01 Απριλίου 2020, 21.32
«Οι εργαζόμενοι χορτάσαμε από ωραία λόγια»
Ανοικτή επιστολή 415 Συνδικαλιστών στον...
01 Απριλίου 2020, 20.34
Ανοικτή επιστολή στην Κυβέρνηση για τον Μανώλη Γλέζο
«ἆθλα γὰρ οἷς κεῖται ἀρετῆς μέγιστα, τοῖς...
31 Μάρτίου 2020, 21.57
 Ο Γ. Λαγουδάκης αποχαιρετά τον Μανώλη Γλέζο
  Ανακοίνωση Δημάρχου Περάματος Γιάννη...

Ναυτιλία

02 Απριλίου 2020, 19.29
«Εκτεταμένα κρούσματα απολύσεων στην ακτοπλοΐα»
Έγγραφο προειδοποίησης της ΠΕΝΕΝ...
02 Απριλίου 2020, 09.08
Πότε θα αγκυροβολήσει το
«Η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας...

Πειραιάς

04 Απριλίου 2020, 14.03
Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Τζερεφός
Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Τζερεφός, ο...
04 Απριλίου 2020, 13.51
ΠΕΣΥΔΑΠ: Διανομή ξηράς τροφής για τα αδέσποτα
Επιμένει ο ΠΕΣΥΔΑΠ σε ουσιαστικές...