Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Κυριακή, 31 Μάρτίου 2019 19:40

Απάντηση από την "Ταξική Εργατική Συσπείρωση" για το Ε.Κ.Π.

damanaki ixthok1
του Αντώνη Νταλακογεώργου*
Μια οφειλόμενη απάντηση στην ΔΕΣΚ (ΠΑΜΕ), από την "Ταξική Εργατική Συσπείρωση" του Ε.Κ.Πειραιά.
 
«Η αντίληψη και η πρακτική της ΔΕΣΚ (ΠΑΜΕ) του Εργατικού Κέντρου Πειραιά που εμπέδωσε ως πλειοψηφία του Ε.Κ.Πειραιά την τελευταία 10ετία ήταν δρομολογημένη στην κατεύθυνση "και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ".
Στα δύσκολα και ακανθώδη (στον χαρτοπόλεμο), αυτό έχει μόνο να επιδείξει ως περγαμηνή της, εκεί που εξυπηρετούσε την τακτική τους συμπορευόταν με την "Ταξική Εργατική Συσπείρωση" και στα εύκολα και ανώδυνα με τις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ).
 
Σε πρόσφατη ανακοίνωση μας καταστήσαμε σαφές ότι όσο το ΕΚΠ με ευθύνη του ΠΑΜΕ και των άλλων δυνάμεων παραμένει καθηλωμένο και εγκλωβισμένο στην αδράνεια, τον παροπλισμό και την απαξίωση, εμείς δεν πρόκειται να βάλουμε πλάτη να συνεχιστεί ο χαρτοπόλεμος με Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου που και αυτά είναι απολύτως προσαρμοσμένα στην εξυπηρέτηση των σχεδιασμών του ΠΑΜΕ και της πολιτικής του.
 
Η ΔΕΣΚ (ΠΑΜΕ) ως πιστός οπαδός της "αντιπροσωπευτικότητας και της αναλογικότητας", όπως τα προηγούμενα χρόνια συμπορεύτηκε με συνέπεια με τις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, το ίδιο να κάνει και τώρα....
 
Αν παρά ταύτα αναθεωρήσει την γραμμή της, αυτή που έχει οδηγήσει στο βάλτωμα, στον εκφυλισμό και σε διαλυτικά φαινόμενα το Εργατικό Κέντρο Πειραιά είμαστε διατεθειμένοι στην βάση των εργατικών δικαιωμάτων και διεκδικήσεων και με όρους μιας ισότιμης συνεργασίας να συμβάλουμε αποφασιστικά το Ε.Κ.Πειραιά να μετεξελιχθεί σε ένα όργανο αντίστασης - πάλης - αλληλεγγύης για τα εργατικά προβλήματα.
 
Αναφορικά με την πρόταση της ΔΕΣΚ (ΠΑΜΕ), η οποία εμφανίζεται για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια δημόσια με παρέμβασή της (εξαιρούμε τις εθιμοτυπικές ανακοινώσεις της στα συνέδρια) φανερώνει άγχος, ανησυχία και εκνευρισμό διότι στο πρόσφατο συνέδριο απώλεσε την "ουσιαστική αυτοδυναμία της" με το στραπατσάρισμα της ΔΑΚΕ ενώ άλλαξε και η σύνθεση των προσώπων από το εργοδοτικό μπλοκ....
 
Τώρα επί της ουσίας για την κριτική που μας ασκεί η ΔΕΣΚ σχετικά  με την αξιοθρήνητη πρόταση που ήθελε να υποστηρίξουμε:
Σύμφωνα με αυτή (για να παρακολουθήσουμε την "λογική" της ΔΕΣΚ (ΠΑΜΕ)), προφανώς η ηγετική ομάδα και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ μετά το ναυάγιο του 37ου συνεδρίου εκείνο το οποίο την απασχολεί είναι η επιλογή ενός χώρου που θα μειώσει την οικονομική δαπάνη του συνεδρίου.... Είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον της για τα έξοδα των συνεδρίων της που όλα τα τελευταία χρόνια επιλέγει 5άστερα χλιδάτα και πολυτελή ξενοδοχεία όπως ο Αστέρας Βουλιαγμένης είτε άλλα αντίστοιχα σε Καβάλα, Ξάνθη, Ρόδο, Καλαμάτα....
 
Συνεχίζοντας το ίδιο εξωφρενικό "σκεπτικό" της ΔΕΣΚ (ΠΑΜΕ) αυτή θεωρεί ότι μια τέτοια πρόταση θα εξέθετε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ μέσα στους εργαζόμενους.... 
 
Προφανώς η ομάδα της ΔΕΣΚ αγρόν ηγόρασε ότι τόσο στην Καλαμάτα όσο και μετά η εξωνυμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έχει αναλωθεί σε πλήθος παρεμβάσεων σε ευρωπαϊκά και διεθνή συνδικάτα και στο σύνολο του αστικού πολιτικού συστήματος εντός της χώρας ζητώντας μετ' επιτάσεως την αστυνομική και δικαστική προστασία για να πραγματοποιήσει το νόθο (όπως όλα δείχνουν) συνέδριό της!!!   
 
Προφανώς κατά το "σκεπτικό" της ομάδας της ΔΕΣΚ(ΠΑΜΕ) στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά όλα αυτά δεν εκθέτουν τους παραπάνω ξεφωνημένους εργοδοτικούς κυβερνητικούς συνδικαλιστές αλλά αντίθετα θα τους εκθέσει η πρότασή τους για διεξαγωγή συνεδρίου στο Ε.Κ.Πειραιά δωρεάν....
 
Και το αθλιότερο όλων στην πρόταση της ΔΕΣΚ είναι αυτό με το οποίο καταλήγει "ότι όποιος αρνείται (την φαιδρή) αυτή πρότασή τους ταυτίζεται με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ"!!!!
 
Θέτουμε την πρότασή τους αυτή στην κρίση των εργαζομένων να αξιολογήσουν την σοβαρότητα και την αξιοπιστία της και να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα...
 
Κλείνοντας επαναλαμβάνουμε ότι κατά την γνώμη μας το 37ο συνέδριο πρέπει να γίνει χωρίς νόθους - εργοδότες και διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων, χωρίς την παραμικρή νόθευση της βούλησης των εργαζομένων. 
παράλληλα επιβάλλεται η θεσμική θωράκιση των εκλογικών διαδικασιών στο εσωτερικό του κινήματος.
Αυτά ως προς το συνέδριο ...
 
Σε ότι αφορά τα εργατικά προβλήματα, τις διεκδικήσεις, την πάλη ενάντια στο κεφάλαιο και τις αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές πρέπει οι εργαζόμενοι να απορρίψουν τις αυταπάτες ότι είναι δυνατόν να οργανωθεί με τις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού ένας αξιόπιστος, αποφασιστικός, συνεπής και αγωνιστικός δρόμος για την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων τους.
 
Αντίθετα επιβάλλεται όποιες δυνάμεις έχουν αναφορά στα πραγματικά εργατικά προβλήματα, αντιστέκονται στην πολιτική της Ε.Ε, της κυβέρνησης και του κεφαλαίου να συμπτύξουν ένα κοινό μέτωπο (κέντρο αγώνα) που θα βγάλει μπροστά τα εργατικά δικαιώματα και ευρύτερα τις λαϊκές ανάγκες.
 
Η Ταξική Εργατική Συσπείρωση - Ε.Κ.Πειραιά
 
Υ.Γ.: Εξάλλου είναι σαφές ότι οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στις ελάχιστες και αποσπασματικές αναφορές για το ¨ναυάγιο" του πολυδάπανου 37ου εκλογικού συνεδρίου, η στόχευσή τους δεν ήταν τόσο η οικονομική επιβάρυνση αλλά η πολιτική - ηθική και συνδικαλιστική στοχοποίηση του ΠΑΜΕ για την ματαίωσή του.
Ο πακτωλός εκατομμυρίων ευρώ από τα ευρωπαϊκά και εγχώρια προγράμματα προς την ΓΣΕΕ καθώς και τα αντίστοιχα προς το ΙΝΕ - ΓΣΕΕ δεν αφήνουν περιθώρια να κλαψουρίζουν για την απώλεια εξόδων από το 37ο συνέδριο.
 
Εάν η ΔΕΣΚ (ΠΑΜΕ) έχει ενοχές ή νοιώθει την ανάγκη να απολογηθεί προς την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για την στάση και την τακτική της στην Καλαμάτα, αρμόδια να απαντήσει είναι αυτή και το ΠΑΜΕ και κανείς άλλος....
 
Εμείς ούτε επίσημα ούτε ανεπίσημα είχαμε ή θα έχουμε το παραμικρό παζάρι και καμιά συναλλαγή με την ηγεσία της ΓΣΕΕ για την διαμόρφωση των συσχετισμών και το κόψε - ράψε των νόθων αντιπροσώπων που θα εξυπηρετήσει "αντιπροσωπευτικά" όλες τις δυνάμεις που συμμετείχαν ή θα συμμετέχουν στο συνέδριο».   
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Να ανακοπεί η πτωτική
πορεία του Εθνικού
Νηολογίου»
 
«Αναζητούνται
απορριμματοφόρα για
Σαλαμίνα και Αίγινα»

Το ΕΒΕΠ για το
χρονοδιάγραμμα των
φοροελαφρύνσεων

"Όχι κομματικές παρεμβάσεις
στη Δημόσια Διοίκηση"

Γεγονότα

Καλωσορίσατε στον
προορισμό σας με μόλις
ένα κλικ

Σημαντική διάκριση για τη
Celestyal Cruises

«Water Sports Certified
Quality» 

podosfairiki_synerg.logo1
Επίσημη επίσκεψη στον ΟΛΠ…

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

23 Ιουλίου 2019, 16.57
«Δημιουργήσατε ανασφάλεια στην ελληνική κοινωνία»
Ομιλία του Γ. Ραγκούση στη Βουλή επί...
19 Ιουλίου 2019, 22.05
«Ακραία και απαράδεκτα, τα πρώτα δείγματα γραφής της Κυβέρνησης»
Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα, Υπεύθυνου Τομέα...
19 Ιουλίου 2019, 21.58
«Παλαιοκομματική λογική …»
Δήλωση του Τομεάρχη Προστασίας του...

Ναυτιλία

23 Ιουλίου 2019, 17.15
Seajets: Προσφορά στους πληγέντες της εθνικής τραγωδίας
Ο Μάριος Ηλιόπουλος έλαβε μία πολύ...
22 Ιουλίου 2019, 18.54
Καλωσορίσατε στον προορισμό σας με μόλις ένα κλικ
Η Seajets ανακοινώνει την εφαρμογή του...
22 Ιουλίου 2019, 18.46
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ:   Σύμφωνα με...

Πειραιάς

22 Ιουλίου 2019, 20.49
 Το ΕΒΕΠ για το χρονοδιάγραμμα των φοροελαφρύνσεων
Η Διοίκηση και οι επιχειρήσεις-μέλη...
22 Ιουλίου 2019, 18.38
«Άσχημη κατάσταση για την προσχολική αγωγή  στον  Πειραιά»
Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την κατάσταση...