Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 18:11

Τα προβλήματα της Σχολικής Στέγης στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά

logoartc_f
Στα προβλήματα της Σχολικής Στέγης στην πόλη μας -με έμφαση σε Ιωνίδειο Σχολή, 9ο Λύκειο (Ναυτικό), 10ο  Γυμνάσιο και Μουσικό Γυμνάσιο- αναφέρθηκαν για μία ακόμα φορά οι δημοτικοί σύμβουλοι της κίνησης «το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας» στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση  στο Δημοτικό Συμβούλιο της 6ης Φεβρουαρίου 2019. 
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
 
«Επιτέλους, η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε ότι στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα υπάρξει σχετικό θέμα, με εισήγηση από τις Υπηρεσίες του Δήμου και με την παρουσία και τη συμμετοχή των φορέων Παιδείας της πόλης.
 
Αν και πιστεύουμε ότι αυτό έπρεπε από καιρό να έχει πραγματοποιηθεί, το  υποδεχόμαστε με ικανοποίηση έστω και τώρα, αφού επανειλημμένα έχουμε τοποθετηθεί προφορικά στο Δημοτικό Συμβούλιο και εγγράφως προς τον Δήμαρχο για την αναγκαιότητα να ασχοληθούμε όλες οι πλευρές του Δημοτικού Συμβουλίου με το τόσο σοβαρό και ευαίσθητο θέμα της Σχολικής Στέγης και γενικότερα της Παιδείας.
 
Εξάλλου, την αναγκαιότητα έργων που αφορούν σε Παιδικούς Σταθμούς και Σχολεία επισημάναμε και στη συζήτηση του θέματος της ημερήσιας διάταξης σχετικά με την Τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος και την Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού. Στη διάρκεια της συζήτησης αυτού του θέματος διαφωνήσαμε ριζικά στη χρηματοδότηση για την εκπόνηση μελετών από ιδιωτικά γραφεία, οι οποίες μπορούν και πρέπει να γίνονται από τις Υπηρεσίες του Δήμου. Συγκεκριμένα, η μελέτη για την παροχή υπηρεσιών συμβούλου για τη βελτιστοποίηση προγραμμάτων και δρομολογίων απορριμμάτων, με το ποσό των 25.000€, θεωρούμε ότι δεν θα έπρεπε να είναι αναγκαία διότι αυτό ακριβώς περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητες και στις δυνατότητες των υπαλλήλων της αντίστοιχης Υπηρεσίας του Δήμου. Επίσης, τεχνική και υποστηρικτική μελέτη για τη δημιουργία δικτύου όμβριων υδάτων με το ποσό των 74.400€ είναι υπερβολική και δεν είναι αναγκαίο να δοθεί σε ιδιωτικό γραφείο, αφού μελέτες αυτού του είδους, όλα τα προηγούμενα χρόνια, εκπονήθηκαν επάξια από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου.  Φρονούμε  ότι η δημοτική αρχή οφείλει να είναι προσεκτική και φειδωλή ως προς τη διάθεση δημοτικών χρημάτων και μάλιστα πολύ περισσότερο όταν αυτά προέρχονται από δημοτικά ανταποδοτικά τέλη.
 
Η αντίληψη της δημοτικής αρχής για ανάθεση μελετών σε ιδιωτικά γραφεία προκύπτει και από το θέμα της ημερήσιας διάταξης για προσλήψεις εκατοντάδων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου με το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίζει να αιτηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών την κάλυψη των Υπηρεσιών Καθαριότητας, Βρεφονηπιακών Σταθμών, Πρασίνου, Αρχιτεκτονικού, Μηχανολογικού/Ηλεκτρολογικού, Οδοποιίας/Αποχέτευσης σχεδόν μόνο από εργατοτεχνικό προσωπικό, με καταφανή -όπως επισημάναμε- την απουσία προτάσεων για προσλήψεις επιστημονικού (Διοικητικού-Οικονομικού, Τεχνικού) προσωπικού, γεγονός που υποβαθμίζει τις δυνατότητες των διαφόρων Υπηρεσιών.
 
Τέλος, η δημοτική αρχή προσπάθησε να διαγράψει ολοσχερώς, παρά την αντίθετη εισήγηση της Υπηρεσίας, τέλη και πρόστιμα χιλιάδων ευρώ από κατάληψη κοινοχρήστων χώρων, όμως η σχετική προσεκτική και αναλυτική τεκμηρίωσή μας προκάλεσε τελικά την αντίδραση συμβούλων της ίδιας της δημοτικής αρχής, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να αποσύρουν τη συζήτηση του θέματος. Συνεπώς, αναμένουμε αν και όταν επανέλθει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αυτό να γίνει με σύννομο τρόπο.»
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Βόμβες» Τσουκάτου: για
Siemens και όχι μόνο… 
 
«Στο πλευρό των συμπολιτών
μας με αναπηρία»
 

 «Να μην χαθούν πόροι για την Αττική
και την Δυτ. Μακεδονία»

Ρότζερ Γουότερς:
Σταματήστε το
πραξικόπημα Τραμπ
στη Βενεζουέλα
 
 

Γεγονότα

ΕΛΠΕ: Δράσεις για τον
Αθλητισμό στην Κέρκυρα 

Η γιορτή του συλλόγου
Βιβλιοχαρτοπωλών Πειραιά

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός
στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή 

podosfairiki_synerg.logo1
 
Κρουαζιέρα: Η πολυτέλεια
περνά και από τη
γαστρονομία

Εθελοντική αιμοδοσία από το
σύλλογο δρομέων υγείας 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

15 Φεβρουαρίου 2019, 00.24
«Στο πλευρό των συμπολιτών μας με αναπηρία»
Στις συγκεκριμένες «μετρήσιμες...
13 Φεβρουαρίου 2019, 19.55
«Βόμβες» Τσουκάτου: για Siemens και όχι μόνο…
«Το 2000 οι χρηματοδοτήσεις του ΠΑΣΟΚ...

Ναυτιλία

16 Φεβρουαρίου 2019, 17.26
«Μεταφορικό Ισοδύναμο: Παράταση αιτήσεων για επιχειρήσεις»
Παρατείνεται μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου η...
15 Φεβρουαρίου 2019, 00.19
Διπλασιασμός  κερδών –Υπερδιπλασιασμός μερίσματος για την ΟΛΠ Α.Ε.
Το Δ.Σ. του ΟΛΠ ενέκρινε την Ετήσια...
14 Φεβρουαρίου 2019, 17.15
Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στην ΠΕΝΕΝ
Οι εκλογές στην ΠΕΝΕΝ που ξεκίνησαν...

Πειραιάς

16 Φεβρουαρίου 2019, 17.31
«Πειραιάς για Όλους»: Ανοιχτή συνέλευση την Κυριακή στα Καμίνια
Την Κυριακή το πρωί στις 10.30 θα...
15 Φεβρουαρίου 2019, 17.17
Η γιορτή του συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών Πειραιά
Ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών και...
15 Φεβρουαρίου 2019, 17.13
Το κρουαζιερόπλοιο της VIKING OCEAN στον Πειραιά
Ένα ακόμη νεότευκτο (2019)...