Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019 00:48

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

damanaki ixthok1
Για μια ακόμα φορά, ο Ολυμπιακός κέρδισε τις εντυπώσεις στην ετήσια καθιερωμένη συνάντηση των Βρυξελλών και στις Συνεδριάσεις της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πολυαθλητικών συλλόγων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η αποστολή του Θρύλου, με επικεφαλής την Γενική Γραμματέα, κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, έβαλε ξανά το «λιθαράκι» της στις ευρωπαϊκές αθλητικές δράσεις αναπτύσσοντας καινοτόμες και ενδιαφέρουσες συνεργασίες.
 
Ο κύκλος των συναντήσεων έκλεισε με το εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους συντονιστές των προγραμμάτων που θα υλοποιηθούν το 2019. Η Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού, κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη ήταν παρούσα στην εν λόγω Ημερίδα για λαγοριασμό των προγραμμάτων «My Olympic Experience” και «Sports For Different Heroes”. Οι συντονιστές έλαβαν σημαντικές οδηγίες σχετικά με την σωστή διαχείριση των προγραμμάτων και τον συντονισμό των λοιπών συμμετεχόντων, για οικονομικά θέματα και την υποβολή των τελικών εγγράφων μετά την λήξη τους. Χρήσιμες πληροφορίες που οι σύλλογοι καλούνται να λάβουν σοβαρά υπόψη με σκοπό την υλοποίηση πετυχημένων δράσεων.
 
Το τρίημερο των συναντήσεων ήταν αρκετά εποικοδομητικό για τους ανθρώπους του Ολυμπιακού οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δείξουν εκ νέου την ηγετική τους θέση στο Ευρωπαϊκό στερέωμα. Ο σύλλογος εισέπραξε θετική κριτική για τις μέχρι τώρα δράσεις του με αποκορύφωμα το πρόγραμμα “You’re Hope” και την εξαιρετική επικοινωνιακή καμπάνια που υλοποιήθηκε κατά την διάρκεια αυτού.
Σύμφωνα με τα μέλη της Ένωσης Ευρωπαίκών Πολυαθλητικών Συλλόγων, η επικοινωνιακή στρατηγική που ακολουθήθηκε αποτελεί μία από τις καλύτερες στην πενταετή ιστορία της Ένωσης και υποψήφια για την κορυφαία ανάμεσα στις δράσεις που υλοποιήθηκαν το 2018.
 
H συνέπεια και η ηγετική παρουσία του Ολυμπιακού επιβεβαιώνεται και από την καθολική αποδοχή των νέων ιδεών που αναμένεται να κατατεθούν τον Απρίλιο. Η ομάδα του Θρύλου για μια ακόμα χρονιά φρόντισε να δραστηριοποιηθεί σε διαφορετικούς και παράλληλα ενδιαφέροντες τομείς όπως ο αθλητικός τουρισμός, η κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων με ειδικές ανάγκες, η κοινωνικοποίηση της τρίτης ηλικίας, η προώθηση των Ολυμπιακών Αθλημάτων και ο ρόλος του αθλητισμού στην καταπολέμηση της βίας και της εγκληματικότητας. Όλες αυτές οι ιδέες αποδεικνύουν το κοινωνικό πρόσωπο του συλλόγου και την έντονη ενασχόληση με προγράμματα κοινωνικής ευθύνης. Η μέχρι τώρα επιτυχία στα συγκεκριμένα προγράμμα έχει ως αποτέλεσμα την επίτευξη συνεργασιών και σε επίπεδο εκτός EMCA, με ευρωπαϊκούς αθλητικούς φορείς και αθλητικές Ομοσπονδίες.
Τσιλιγκίρη: «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά»
 
Η Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού, κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής:«Ολοκληρώθηκε η παρουσία μας στις Βρυξέλλες, με ένα τριήμερο μαραθώνιων συζητήσεων και συνεδριάσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που αφορούν θέματα αθλητισμού και όχι μόνο. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν μία σειρά από σεμινάρια, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφορικά τόσο με τις νέες τάσεις του αθλητισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και με κοινωνικά θέματα που μπορούν να επιλυθούν μέσα από τον αθλητισμό. Τέτοια θέματα αγγίζουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως άτομα με ειδικές ανάγκες, άνθρωποι τρίτης ηλικίας, οι οποίοι είναι κοινωνικά αποκλεισμένοι και φιλοδοξούμε να ενταχθούν στην κοινωνία μέσα από τον αθλητισμό. Έχουμε παρουσιάσει μια σειρά από νέες προτάσεις οι οποίες έχουν τύχει καθολικής αποδοχής από το σύνολο των εκπροσώπων των παρόντων συλλόγων. Η ατζέντα των θεμάτων που έχουμε θέσει ως σύλλογος εδώ στις Βρυξέλλες, έχει καθοριστεί μέσα από σκληρή δουλειά και προετοιμασία. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός της έγκρισης της πλειοψηφίας των προτάσεών μας, από τους ομολόγους μας και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να διατηρήσουμε τον Ολυμπιακό πρωτοπόρο και πρωταγωνιστή, όχι μόνο εντός αγωνιστικών χώρων αλλά και στο επίπεδο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ως κορυφαίο πολυαθλητικό σύλλογο».
 
Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην προετοιμασία για την διοργάνωση της εναρκτήριας συνάντησης των δύο προγραμμάτων που ο σύλλογος ηγείται και την φιλοξενία των εκπροσώπων των λοιπών συμμετεχόντων στον Πειραιά. Στόχος των ανθρώπων του Θρύλου είναι η διοργάνωση μιας εντυπωσιακής συνάντησης ανάλογης του μεγαλείου και φήμης του συλλόγου προκειμένου οι φιλοξενούμενοι να γνωρίσουν από κοντά τις εγκαταστάσεις και το περιβάλλον που ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός πολυαθλητικός σύλλογος μεγαλουργεί και αναπτύσσει τους σημερινούς και αυριανούς πρωταθλητές. Η καρδία των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus χτυπά στον Πειραιά 1-3 Μαρτίου με την συμμετοχή εκπροσώπων επτά διαφορετικών πολυαθλητικών σωματείων.
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Το χάος και η καταστροφή
της φήμης της Σαμοθράκης» 
 
Οι θέσεις της Περιφέρειας
για τα απορρίμματα στην
Αττική

«Με έπαρση και αυταρέσκεια
η διακυβέρνηση της ΝΔ»

«Και όμως , και τα
δρομολογημένα αλλάζουν…»

Γεγονότα

Καλωσορίσατε στον
προορισμό σας με μόλις
ένα κλικ

Ελληνικά Πετρέλαια:
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

«Water Sports Certified
Quality» 

podosfairiki_synerg.logo1
Επίσημη επίσκεψη στον ΟΛΠ…

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

17 Αυγούστου 2019, 00.00
Ο εφοπλιστής του
To όμορφο νησί της Σαμοθράκης ήρθε...
16 Αυγούστου 2019, 19.50
«Με έπαρση και αυταρέσκεια η διακυβέρνηση της ΝΔ»
«Η κυβέρνηση προετοιμάστηκε πολύ καιρό...
16 Αυγούστου 2019, 19.48
«Το χάος και η καταστροφή της φήμης της Σαμοθράκης»
«Η ανικανότητα διαχείρισης της...

Ναυτιλία

11 Αυγούστου 2019, 11.38
«Εξαγγελίες και προνόμια στους εφοπλιστές …»
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για την επίσκεψη...
11 Αυγούστου 2019, 11.24
Παράνομη ναύλωση σκάφους στη Σκύρο
Κατά τη διενέργεια ελέγχου στο M/Y ''BALTIC SEA''...
10 Αυγούστου 2019, 00.31
Σύγκρουση σκαφών με δυο νεκρούς
Συναγερμός σήμανε στο Λιμενικό το...

Πειραιάς

16 Αυγούστου 2019, 00.00
Η αποτροπή της οικοπεδοποίησης των “Λιπασμάτων”
Ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας...
12 Αυγούστου 2019, 21.03
Απειλές εις βάρος πυροφυλάκων και πυροσβεστών
Όπως αναφερεται σε ανακοινωση του...
12 Αυγούστου 2019, 20.32
Έτοιμο το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου στο ΣΕΦ
Παραδόθηκε στη Διοίκηση του Σταδίου...