Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 18:18

«Νέο κρούσμα εφοπλιστικής αυθαιρεσίας»

logoartc_f
Σύμφωνα με καταγγελία Ναυτεργατών που εστάλη προ ημερών στην ΠΕΝΕΝ η Ναυτιλιακή εταιρεία KERKYRA LINES που έχει 6 πλοία στην Πορθμειακή γραμμή Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα - Διαπόντια νησιά με αυταρχικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις επιχειρεί την ντε φάκτο κατάργηση της ΣΣΕ και ειδικότερα την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων (άρθρο 4 ΣΣΕ Πορθμείων Εσωτερικού) για τους Πλοιάρχους και Μηχανικούς των πλοίων της.
 
«Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ και εκπρόσωπός της μετά από έλεγχο στην γραμμή επιβεβαίωσε πλήρως την ορθότητα των καταγγελιών και αποδείχθηκε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία για να καλύψει την καραμπινάτη αυθαιρεσία - παρανομία επιβάλει στους ανωτέρω αξιωματικούς των πλοίων της να υπογράψουν και να καταθέσουν στο Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας  επιστολή ότι δήθεν τους έχει καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων!!
 
Η συγκεκριμένη καταστρατήγηση της ΣΣΕ αποτελεί συνέχεια μιας σειράς ακόμη αυθαίρετων ενεργειών από τους πλοιοκτήτες της γραμμής (όπως η μη αναπροσαρμογή των μισθών και της καταβολής των αναδρομικών αυξήσεων από 1/2/2018) που αποκαλύπτουν ότι οι πλοιοκτήτες λειτουργούν ως κράτος εν κράτει στην γραμμή ποδοπατώντας ξεδιάντροπα τα εργασιακά  θεσμοθετημένα δικαιώματα των Ναυτεργατών.
 
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ απαιτεί την άμεση καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στους παραπάνω Ναυτεργάτες και δηλώνει την πρόθεσή της να παρέμβει αγωνιστικά στην περίπτωση κατά την οποία δεν συμμορφωθεί η εταιρεία με τα προβλεπόμενα στην ΣΣΕ.
 
Ταυτόχρονα επισημαίνουμε την ανάγκη τόσο η τοπική Λιμενική αρχή όσο και οι υπηρεσίες του ΥΕΝ να παρέμβουν και να επιβάλουν την αυστηρή εφαρμογή των διατάξεων του νόμου περί ΣΣΕ αλλά και τα ισχύοντα από την νομοθεσία περί καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων. Σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος πρέπει να γίνει με τα παραστατικά των τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων Ναυτικών.
 
Επίσης για την παραβίαση αυτή θα ενημερωθούν από την ΠΕΝΕΝ οι τοπικές δικαστικές και εισαγγελικές αρχές.
 
Ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω πρέπει να επισημάνουμε ότι οι δύο κοινοπραξίες που λειτουργούν στα πλαίσια της Πορθμειακής γραμμής, κατά τρόπο αυθαίρετο και απαράδεκτο μεθοδεύουν την αποδρομολόγηση πλοίων τους και ακολούθως την πολύμηνη ακινησία τους, παραβιάζοντας και αυτά τα εγκεκριμένα δρομολόγια από το ΥΕΝ και τις υπηρεσίες του. 
 
Επίσης με πρακτικές μονοπωλίου και στενή συνεργασία μεταξύ τους οι δύο κοινοπραξίες αύξησαν υπέρογκα τους ναύλους στα εισιτήρια επιβατών και οχημάτων χαρατσώνοντας και επιβαρύνοντας δραματικά τους χρήστες της Πορθμειακής γραμμής. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Το ατομικό εισιτήριο είχε 5,50 ευρώ και πήγε 11,00 ευρώ (αύξηση 100%), το Ι.Χ είχε 15,00 ευρώ και πήγε 40,00 ευρώ (αύξηση 166,66%), το συρόμενο είχε 76,00 ευρώ και πήγε 103,00 ευρώ, το επικαθήμενο είχε 61,00 ευρώ και πήγε 96,00 ευρώ.
 
Καλούμε την πολιτική ηγεσία και τις υπηρεσίες του ΥΕΝ να μην δεχθούν καμιά νέα τροποποίηση των εγκεκριμένων δρομολογίων διότι αυτό θα οδηγήσει στον δρόμο και στην ανεργία πολλές δεκάδες Ναυτεργατών» 
 
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Ασπίδα προστασίας
της Αττικής…»
 
«Να οικοδομήσουμε έναν
κόσμο που μας χωράει όλους»

Άδειασμα Μητσοτάκη σε Πατούλη…

«Ακροδεξιά και συνυπεύθυνο
πολιτικό σύστημα»
 
 
 

Γεγονότα

Σημαντική διάκριση του σήματος
Bike Friendly Hotels 

18η ΕΚΘΕΣΗΣ EAST MED
YACHT SHOW 2019

Ο «Εθνικός Αστέρας»
έγραψε ιστορία…

podosfairiki_synerg.logo1
Βράβευση της Cruiseway για
τη διαδικτυακή της
πλατφόρμα κρατήσεων

«Κόμμα αλλάζουμε, ομάδα ποτέ»

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

23 Απριλίου 2019, 18.42
Συνάντηση Γιάννη Σγουρού με Βασίλη Λεβέντη
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης...
22 Απριλίου 2019, 00.33
Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΕΦ
Σήμερα Δευτέρα ώρα 7:00 μ.μ. θα γίνει η...
21 Απριλίου 2019, 22.00
«Να οικοδομήσουμε έναν κόσμο που μας χωράει όλους»
Συνέντευξη στην εφημερίδα Αυγή και...

Ναυτιλία

20 Απριλίου 2019, 18.34
 18η ΕΚΘΕΣΗΣ EAST MED YACHT SHOW 2019
Στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος...
18 Απριλίου 2019, 22.47
Έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους εκπαιδευτικούς
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και...

Πειραιάς

23 Απριλίου 2019, 15.28
Τα Ονόματα Των Πρώτων Υποψήφιων Με Την “Ανταρσία Στο Λιμάνι”
“Στο ψηφοδέλτιό μας συμμετέχουν...
22 Απριλίου 2019, 22.34
Σχόλιο για τη συνέντευξη του Γιάννη Μώραλη
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του...
22 Απριλίου 2019, 21.52
Όχι στην επέκταση του Λιμανιού
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ:   Με μία δυναμική...