Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου, 2018

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 00:05

«VAPORIA AWARDS 2018»

logoartc_f
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση «VAPORIA AWARDS 2018», όπου βραβεύτηκαν προσωπικότητες της Ελληνικής Ναυτιλίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος  και διοργανώθηκε από  την εκδοτική εταιρεία «VAPORIA MARINE», η οποία παρουσίασε τον Γ΄ τόμο του λευκώματος «ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ  ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ».
 
Στο πλαίσιο των βραβεύσεων των προσωπικοτήτων της Ελληνικής Ναυτιλίας, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης βράβευσε τον κ. Ιωάννη Κάρδαρη CEO της εταιρείας ATLANTIDES GROUP, καθώς και τον κ. Μάρκο Σιγάλα CEO της εταιρείας EDIT AUTOMATION & ENVIRONMENTAL SYSTEMS. 
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του,  τόνισε:
 
«Αποτελεί τιμή και ιδιαίτερη χαρά που μου δίνεται σήμερα η δυνατότητα,  να απευθύνω από την πλευρά του Δήμου Πειραιά έναν σύντομο χαιρετισμό στη διοργάνωση των βραβείων «Vaporia Awards».
 
Πρώτα  όμως  θεωρώ υποχρέωσή μου να συγχαρώ τον εκδότη κ. Σπυρόπουλο για αυτή τη σημαντική  πρωτοβουλία, την αναγνώριση δηλαδή αλλά και την προβολή των ανθρώπων που διακρίθηκαν στο ευρύ  φάσμα  της ελληνικής  ναυτιλίας.
 
Κυρίες και κύριοι, ξέρετε καλύτερα από εμένα οι περισσότεροι, αν όχι όλοι στην αίθουσα αυτή, ότι  η ναυτιλία είναι ο πιο δυναμικός και ανταγωνιστικός κλάδος της  ελληνικής οικονομίας είναι δύναμη ισχύος για την Ελλάδα.
 
Παράλληλα, είναι παράγοντας που ενισχύει και ενδυναμώνει τη θέση και τον ρόλο  και του Πειραιά, τη φυσική έδρα της ελληνικής ναυτιλίας.
 
Το παγκόσμιο φαινόμενο της ελληνικής ναυτιλίας, είναι έργο εμπνευσμένων ανθρώπων και αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς μέσα σε συνθήκες ιδιαιτέρως υψηλού διεθνούς ανταγωνισμού.
 
Οι προσωπικότητες της  Ναυτιλίας που βραβεύονται σήμερα εδώ, είναι άνθρωποι που έχουν κάνει πράξη το όραμά τους  και μάλιστα οι περισσότεροι απ΄ αυτούς,καινοτομώντας. Είναι άνθρωποι που σκέπτονται και δρουν πρωτοποριακά, τολμηρά και γενναία.
 
Μαζί τους μοιραζόμαστε το δικό μας όραμα ως Δημοτική Αρχή  και τις δικές μας προσπάθειες, ώστε να αλλάξουμε την πόλη μας.
 
Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία και κάθε δυνατότητα του ανθρώπινου και επιχειρηματικού δυναμικού, ώστε να αναδειχθεί η πόλη μας τελικά,  σε έναν σύγχρονο και ελκυστικό επιχειρηματικό, τουριστικό, ναυτιλιακό και εμπορικό προορισμό.
 
Σήμερα δεν είναι δόκιμο  να κάνω απολογισμό  της  Δημοτικής Αρχής, ούτε είναι κάτι που επιθυμώ,  παρά μόνο να αναφερθώ  σε αυτά που έχουν σχέση με την Ελληνική Ναυτιλία, με την θάλασσά μας, με έργα που αφορούν στο λιμάνι και στην καινοτομία, τομείς που  έχουν κεντρικό ρόλο στον σχεδιασμό μας.
 
Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι ο Πειραιάς πρέπει να κοιτάζει προς τη θάλασσα, γιατί αυτή είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης μας.  Η θάλασσα, μαζί με αυτά που συμπαρασύρει, μπορεί να ξαναδώσει ώθηση στην πόλη και στους  ανθρώπους, όπως το έκανε και κατά το παρελθόν, στην ιστορία της πόλης μας.
 
Στη λογική αυτή, είμαστε θεωρώ η πρώτη Δημοτική Αρχή που μπήκε ουσιαστικά στις συζητήσεις, με αποφάσεις, αλλά και με πράξεις στον τομέα που ονομάζουμεΕλληνική Ναυτιλία.
 
Κάναμε σαφή από την πρώτη στιγμή τη θέση μας  σε σχέση με την  ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και λάβαμε μέρος στον διάλογο όπως  αυτός  έγινε. Δεν θέσαμε εμείςτους όρους αυτού του διαλόγου.
 
Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης, σημαντικούς πόρους από τη λειτουργία του λιμανιού.
 
Θέσαμε και ως δικό μας στόχο τη μετατροπή του  λιμανιού μας σε λιμάνι εκκίνησης για την κρουαζιέρα, ώστε να αποκομίσουμε  σταδιακά οφέλη από τον τουρισμό.
 
Σε λίγους μήνες ξεκινά τη λειτουργία του, το Κέντρο Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη, ένα έργο 1,8 εκ. ευρώ το οποίο έχει ήδη ανάδοχο και θα γίνει στην πόλη μας.
 
Εδώ και τέσσερα χρόνια τρέχει ο θεσμός του Blue Growth με πολλές βραβεύσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.
 
Πριν λίγες μέρες στο Γκρατς κερδίσαμε το πρώτο βραβείο μεταξύ 303 προτάσεων από 32 χώρες για τη στρατηγική που έχουμε ως Δήμος για ό,τι ονομάζουμε γαλάζια οικονομία.
 
Τα παραπάνω δείχνουν νομίζω ότι αντιλαμβανόμαστε τα σπουδαία πράγματα που κάνετε όλοι εσείς και ως εκ τούτου από τη μια χαιρόμαστε να σας βλέπουμε, νασυζητάμε, να συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις σας και να είμαστε  παρόντες στις βραβεύσεις σας. Από την άλλη βέβαια, επιθυμούμε να είμαστε μέρος της συζήτησης και των εξελίξεων για την πόλη μας,  όπως αρμόζει σε κάθε Δημοτική Αρχή του Πειραιά. Συγχαρητήρια και εύχομαι καλοτάξιδο το λεύκωμα. Σας ευχαριστώ
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Αισιόδοξοι, κοιτάμε τους
πολίτες στα μάτια»
 
«Μέτρα προστασίας
Ιχθυοκαλλιεργητών…»

«Η 'απεχθής κανονικότητα'
της Νέας Δεξιάς»

Αναγέννηση Πολιτικής -
Πολιτικών και Κομμάτων
 
 
 

Γεγονότα

Η Vicky Bee στο Bolero

Cruiseway Travel:
Κρουαζιέρες στη Μεσόγειο
από την άνοιξη … 

«Scrubbers 360ο»: Αξιόπιστη
απάντηση σε μία κορυφαία
πρόκληση

podosfairiki_synerg.logo1
«Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου»
στο Ευρωκοινοβούλιο …

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

15 Δεκεμβρίου 2018, 11.21
«Αισιόδοξοι, κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια»
Ομιλία της βουλεύτριας Α΄ Πειραιά και...
13 Δεκεμβρίου 2018, 00.00
Ο Μαρξ στο Σύνταγμα
Με αφορμή τα 200 χρόνια από τη γέννηση του...
12 Δεκεμβρίου 2018, 19.16
Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά με  τον Δημήτρη Παπαδημούλη
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά...

Ναυτιλία

15 Δεκεμβρίου 2018, 11.19
Συγχαρητήρια στο Λιμενικό …
Δήλωση Φώτη Κουβέλη για την επιτυχία...
14 Δεκεμβρίου 2018, 18.15
Εντοπισμός και κατάσχεση 6 τόνων κάνναβης!
Ευρύτατης κλίμακας επιχείρηση...
13 Δεκεμβρίου 2018, 20.46
Cruiseway Travel: Κρουαζιέρες στη Μεσόγειο από την άνοιξη …
Η Cruiseway Travel, η αντιπρόσωπος της MSC Cruises για την...

Πειραιάς

15 Δεκεμβρίου 2018, 11.09
 ΚΚΕ: Υποψήφια Δήμαρχος Πειραιά η Διαμάντω Μανωλάκου
Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ...
15 Δεκεμβρίου 2018, 00.00
«Ρένα» του Αύγουστου Κορτώ, στο Δημοτικό Θέατρο
Ένας ύμνος στην αγάπη, στη ζωή και στον...
14 Δεκεμβρίου 2018, 01.09
Νίκος Μπελαβίλας:Να μιλήσουμε για την πόλη
Στα ζητήματα της συνοχής, της φτώχειας,...