Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, 2018

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 21:26

Ως εδώ Δήμαρχε…

damanaki ixthok1
Του Παύλου Τριανταφύλλου
 
Ως εδώ Δήμαρχε! Σεβαστήκαμε το θεσμό, αλλά τώρα διαχωρίζεις τη θέση σου και μιλάς ως μέλος του Δ.Σ της ΟΛΠ-COSCO, όπου συμμετέχεις, αντί να μιλήσεις ως εκπρόσωπος όλων των Δημοτών που σε εξέλεξαν. 
 
Εσύ πράγματι δεν έχεις ευθύνη για την υπογραφή της σύμβασης και το επίμαχο μπάζωμα στην Πειραϊκή. Αυτήν την έχουν όσοι το σχεδίασαν, οι υπηρεσίες που το ενέκριναν, ο Υπουργός που το έφερε στη Βουλή, οι 223 βουλευτές που το ψήφισαν -χωρίς να γνωρίζουν οι περισσότεροι όχι μόνο το επίμαχο σημείο αλλά και πού πέφτει ο Νότος στο λιμάνι-, όσοι στηρίζουν τη δήθεν ανάπτυξη, αγνοώντας την ιστορικότητα του τόπου, καταστρέφοντας το περιβάλλον, το θαλάσσιο πλούτο, επιβαρύνοντας την ατμόσφαιρα, αγνοώντας τον προαιώνιο οικιστικό ιστό, καταστρατηγώντας το νομικό πλαίσιο που ισχύει στην ευρύτερη περιοχή, παραχωρώντας σε ιδιωτική εταιρεία εκτάσεις, που ίσως ανήκουν ακόμα στο δημόσιο ή στο Δήμο (βλέπε καταγγελίες στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Ιουλίου 2018 και δημοσιεύματα των τοπικών εφημερίδων).
 
Ωστόσο, Δήμαρχε, εσύ τώρα γνωρίζεις και το χρέος σου είναι το αυτονόητο: να πιέσεις, Κυβέρνηση και COSCO, με συμμάχους τους δημότες, να μη γίνει το έργο! Αυτό που έκανε  η διεκδικητική Δημοτική Αρχή της Δραπετσώνας και κέρδισε τον παραλιακό χώρο στα Λιπάσματα! 
 
Ούτε για την πετρελαιοκηλίδα της Αγίας Ζώνης είχες ευθύνη, αλλά τότε κατέβηκες στα βράχια της Πειραϊκής, κατήγγειλες δημόσια και με μηνυτήρια αναφορά το συμβάν και επιδοκίμασες την πρωτοβουλία των κατοίκων λέγοντας: «… Θεωρώ ότι πρέπει να γίνονται τέτοιους είδους διαμαρτυρίες από πολίτες που τους ενδιαφέρει η ποιότητα ζωής στην πόλη τους, την οποία βλέπουν να υποβαθμίζεται…). (https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2837768/sigkentrosi-katikon-tis-piraikis-gia-tin-petreleokilida). Δύο μέτρα και δύο σταθμά, λοιπόν!
 
Μιλάς για επικεφαλής κινήσεων με συγκεκριμένες κομματικές εντάξεις, που προσπαθούν να παραπλανήσουν τους Δημότες για πολιτική εκμετάλλευση.  Πρώτον, γνωρίζεις αλήθεια, τι ψήφισε ο καθένας μας τις δυο Κυριακές των εκλογών; Δεύτερον, εμείς οι ίδιοι είμαστε Δημότες από τους παππούδες μας. Εσύ, Δήμαρχε, ως νέος δημότης και υποψήφιος Δήμαρχος, στο προεκλογικό σου πρόγραμμα, όταν τάχθηκες υπέρ της ανάπτυξης της κρουαζιέρας (ως κάτι που χωράει στο υπάρχον Λιμάνι) δεν είπες τίποτα για το μπάζωμα που είχε εγκριθεί από το 2013. Δεν το γνώριζες άραγε; Δεν το αξιολόγησες; Και έπρεπε οι ψηφοφόροι σου να υποψιαστούν το μπάζωμα της ζωής τους. Ποιος παραπλανεί ποιον;  
 
Τρίτον, οι κινήσεις αυτές δεν είναι νομικές οντότητες. Είναι αυτόκλητες οργανώσεις κοινωνικής δράσης με κοινούς στόχους (π.χ. την προστασία του περιβάλλοντος, τα δικαιώματα των πολιτών, των καταναλωτών κτλ.), όπως η διαμαρτυρία που εσύ στήριξες παραπάνω. Τη σημασία μιας τέτοιας δράσης στη χρηστή ευρωπαϊκή διακυβέρνηση αναγνωρίζει  η Συνθήκη της Λισαβώνας (άρθρο 15). Σύμφωνα δε με το Νίκο Μουζέλη, καθηγητή Κοινωνιολογίας (LSE), «οι πιο πρόσφατες θεωρίες γύρω από την Κοινωνία των Πολιτών και τις συνθήκες ισχυροποίησής της εστιάζονται σε έναν “ενδιάμεσο” χώρο μεταξύ κράτους και αγοράς: σε έναν αυτοκυβερνώμενο κοινωνικό χώρο, αποτελούμενο από θεσμούς, ομάδες, οργανώσεις, οι οποίες λειτουργούν και κατά του άκρατου ατομικισμού της αγοράς και κατά του κρατικού αυταρχισμού» (Μουζέλης, 1997).                                                
 
Οι Ενεργοί Πολίτες της Πειραϊκής αποτελούν ένα δυναμικό κοινωνικό χώρο, όπου ο κάθε κάτοικος ή επισκέπτης της περιοχής προσχωρεί εθελοντικά, για την επίλυση κοινών προβλημάτων, όπως το παρόν. Αντίστοιχα, στο fb εμφανίζονται οι κινήσεις "Λιμάνι Φιλικό στη πόλη", “Τα Παιδιά του Πειραιά”,“Φρεαττύδα Αγάπη μου” κλπ.  
 
Σε κάθε δράση, πάντα κάποιοι, για λόγους υποκειμενικούς ή αντικειμενικούς, τυχαίνει να  είναι πιο δραστήριοι από άλλους, οι αποφάσεις όμως παίρνονται ισότιμα.
 
Εάν έχεις υπόψη σου κάποιους που αποβλέπουν να είναι αντίπαλοί σου στις δημοτικές εκλογές, είναι δικό τους δικαίωμα, αν και δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μας κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση θα τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και ευόδωση του σκοπού που τους έφερε δίπλα μας. 
 
Δήμαρχε, εμείς τη θέλουμε την κρουαζιέρα, λιγότερο την “all inclusive”και περισσότερο την home port. Αλλά τη θέλουμε μέσα στο υπάρχον λιμάνι, μιας και δεν έχει αλλάξει τίποτα στις αφίξεις, όμως με βελτίωση των αντιρρυπαντικών συστημάτων και των κτιριακών εγκαταστάσεων, που παραμένουν ακόμα τσαντίρια (βλ. Άλκιμος). 
(https://www.elime.gr/images/Docs/Krouaziera/2017_Stoixeia_Krouazieras_Synolika_Xoras.pdf).
 
Επειδή επανέρχεσαι σε χάρτες και φωτογραφίες, βγες και ρώτα τον Πειραϊκό Λαό, εάν δέχεται να πέσει για οποιοδήποτε λόγο έστω και ένα λιθαράκι στο θαλάσσιο χώρο της Πειραϊκής! Πολύ περισσότερο μπαζώνοντας και κατασκευάζοντας προβλήτες και 4ώροφο κτίριο, που θα κρύβει το μνημείο του Θεμιστοκλή, τη θέαση της Ψυττάλειας και θα χώσει, ακόμα περισσότερο στο μυχό του Καλαμπάκα, τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.
 
Δήμαρχε, το σχεδιασμό της δράσης των Ενεργών Πολιτών δε θα τον υποδείξεις εσύ, εκτός και εάν έχεις τον ίδιο στόχο: Να μην κατασκευαστούν προβλήτες στη θάλασσα της Πειραϊκής.                                                                
Δεν είμαστε δημοτικοί σου σύμβουλοι για να δεχόμαστε αυτά που ανακοινώνεις!
Δεν είμαστε εργαζόμενοι της ΟΛΠ-COSCO ή σύμβουλοι του Δ.Σ, για να ψηφίζουμε ΝΑΙ στη περιβαλλοντολογική και κυκλοφοριακή επιβάρυνση! 
Και έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε το έργο και τις αποφάσεις της διοίκησης που εμείς εκλέξαμε,  όπως συμβαίνει μόνο στις δημοκρατίες. 
Καριέρες και καρέκλες, άλλοι τις έχουν χρόνια και τις τιμούν, όπως τους βολεύει, και δικαίωμά τους να τις κρατήσουν και στο μέλλον.
 
Δήμαρχε, σε προτρέπουμε να ενημερώνεσαι από τα δελτία τύπου που εκδίδουμε με τις θέσεις μας, μετά από τις συναντήσεις που έχουμε με φορείς, όπως π.χ. τους 2 Υπουργούς Ναυτιλίας, Γενικούς Γραμματείς του, την Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη, το Δήμαρχο Πειραιά και όποιον άλλον εμείς, οι Ενεργοί Πολίτες, κρίνουμε αναγκαίο να επισκεπτόμαστε.  
 
Η βασική μας θέση είναι μία:   
 
ΟΧΙ ΜΠΑΖΩΜΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΚΗΣ.
 
Καμία μελέτη δεν εγγυάται ότι δε θα καταστραφεί η ζωή μας!
 
Οι μελέτες δείχνουν την επιβάρυνση και μέτρα για τη μείωση των επιπτώσεων του Έργου. Ο Πειραιάς δεν αντέχει άλλες  «επιπτώσεις»! Το σχέδιο που σου έδωσα εγώ στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Ιουλίου δείχνει ξεκάθαρα το μπάζωμα, τους προβλήτες, το έργο που θα γίνει στην πρώτη φάση, ενώ έπεται και δεύτερη, όπως όλες οι αποφάσεις και τα έγγραφα της ΟΛΠ-COSCO  ανακοινώνουν σε όλες τις εγκριτικές υπηρεσίες.
 
Δήμαρχε, κλείνοντας, σε παρακαλώ, μιας και έχεις τη δυνατότητα να κλείσεις σε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι μια συνέντευξη και να φέρεις και τα χαρτιά σου, κάλεσέ μας να συμμετάσχουμε.
 
Κι αν δεν επιτρέπεις  σε κανέναν να παίζει με την ηθική σου, όπως αναφέρεις, φρόντισε να θωρακίσεις την πολιτική σου ηθική! 
 
Έχεις ακόμα μια ευκαιρία να γίνεις Δήμαρχος των Πειραιωτών και όχι των Κινέζων: Τα στερνά τιμούν τα πρώτα!
                    
Με σεβασμό στο θεσμό 
Παύλος Τριανταφύλλου
Δημότης - Κάτοικος Πειραιά 
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Αισιόδοξοι, κοιτάμε τους
πολίτες στα μάτια»
 
Κ. Κατσαφάδος: Ομιλία στη βουλή
για τον προϋπολογισμό 

Ομιλία της Γ. Γεννιά για τον
προϋπολογισμό 

Η Βερυκάκη Ελίνα στον
συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής»
 
 
 

Γεγονότα

Η Vicky Bee στο Bolero

Cruiseway Travel:
Κρουαζιέρες στη Μεσόγειο
από την άνοιξη … 

«Scrubbers 360ο»: Αξιόπιστη
απάντηση σε μία κορυφαία
πρόκληση

podosfairiki_synerg.logo1
«Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου»
στο Ευρωκοινοβούλιο …

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

18 Δεκεμβρίου 2018, 21.08
Ομιλία της Γ. Γεννιά για τον προϋπολογισμό
Για αποκατάσταση των αδικιών που...
16 Δεκεμβρίου 2018, 22.00
Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ σε Α΄ και Β΄ Πειραιά
Την πρώτη λίστα υποψηφίων για τις...
16 Δεκεμβρίου 2018, 10.17
Κ. Κατσαφάδος: Ομιλία στη βουλή για τον προϋπολογισμό
«Oσες ενέσεις αυτοπεποίθησης και να...

Ναυτιλία

19 Δεκεμβρίου 2018, 16.15
Επίσκεψη Κοπελούζου  στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ
Συνάντηση συνεργασίας με τον...
18 Δεκεμβρίου 2018, 21.03
«Παρωδία και νόθευση της βούλησης των Ναυτεργατών»
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για το ετήσιο...
18 Δεκεμβρίου 2018, 13.32
 Έκπτωση 50% στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και...

Πειραιάς

19 Δεκεμβρίου 2018, 00.53
Η Βερυκάκη Ελίνα στον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής»
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον...
18 Δεκεμβρίου 2018, 21.05
Αναζητώντας τη σύγχρονη Πειραϊκή ταυτότητα
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο πλαίσιο...
18 Δεκεμβρίου 2018, 21.00
Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους αδύναμους συμπολίτες μας
Συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων,...