Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου, 2018

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 14:54

Οι ενήλικες εμβολιαζόμαστε…

logoartc_f
Ο Δήμος Κορυδαλλού συμμετέχει στην ενημερωτική εκστρατεία του ΕΔΔΥΠΠΥ.
 
Ο εμβολιασμός ενηλίκων για υγιή και ενεργό γήρανση ήταν το θέμα της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο 5o ΚΑΠΗ του Δήμου
Κορυδαλλού, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018.
 
Στην ενημερωτική εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα οφέλη του εμβολιασμού, σε μια πε-ρίοδο, που παλαιά νοσήματα αποτελούν ξανά σημαντική απειλή για τη Δημόσια Υγεία, όπως η επιδημία ιλαράς. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στα εμβόλια που αφορούν στους ενήλικες, και συγκεκριμένα το εμβόλιο έναντι της εποχικής γρίπης του πνευμονιόκοκκου και του έρπητα ζωστήρα, τα οποία παρέχουν προστασία από λοιμώδη νοσήματα, που μπορεί να εξελιχθούν απειλητικά για τη ζωή.
 
Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις, είναι μία πρωτοβουλία του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων.
 
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ, Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργο Πατούλη, ο εμβολιασμός αποτελεί πράξη ατομικής προστασίας και ευθύνης με κοι-νωνικές προεκτάσεις για την ανοσία της κοινότητας και την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
 
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για το ΕΔΔΥΠΠΥ Γιώργος Μακρυνός, ανέφε-ρε ότι η έγκαιρη, έγκυρη και υπεύθυνη επιστημονική ενημέρωση για θέματα προαγωγής υγείας πρέπει να γίνει και υπόθεση των τοπικών κοινωνιών. Σ´ αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Κορυδαλλού συμμετέχει στη μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης για τους εμβολιασμούς των ενηλίκων και στέλνει το μήνυμα ότι «οι Ενήλικες Εμβολιαζόμαστε. Ζούμε χωρίς το φόβο».
 
Στον χαιρετισμό του ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου για τα ΚΑΠΗ Ηλίας Κοσμίδης, ευχαρίστησε το ΕΔΔΥΠΠΥ για τη δράση και εξέφρασε την επιθυμία να υλοποιηθούν και άλλα προγράμματα για υγιή και ενεργό γήρανση.
 
Στην ενημερωτική εκδήλωση, ο Παθολόγος- Λοιμωξιολόγος Νίκος Μουσσάς, τόνισε ότι ο εμβολιασμός παρέχει προστασία στους ενήλικες, ώστε να διατηρούνται υγιείς και να μπορούν να ανταποκρίνονται στις κοινωνικές και επαγγελματικές τους δραστηριότητες.
 
Κατά τη φετινή περίοδο στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 504 περιστατικά γρίπης, εκ των οποίων 107 σοβαρά, τα οποία νοσηλεύθηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο εμβολιασμός έναντι του ιού της γρίπης έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση κατά 56% των επιπλοκών, κατά 79% των νοσηλειών και κατά 58% των θανάτων λόγω γρίπης σε διαβητικούς ασθενείς. Παράλληλα, μειώνει κατά 67% τους κινδύνους εμφράγματος του μυοκαρδίου, κατά 54% του εγκεφαλικού επεισοδίου, κατά 75% του θανάτου από καρδιολογικά αίτια και κατά 56% των οξέων συμβάντων σε καρδιολογικούς ασθενείς. Τέλος, μειώνει κατά 22-41% τις παιδιατρικές κρίσεις άσθματος, κατά 52% τις νοσηλείες λόγω γρίπης των ηλικιωμένων και κατά 70% τους θανάτους ηλικιωμένων, σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα.
 
Αναφορικά με την πνευμονιοκοκκική νόσο, ο κίνδυνος για διηθητική πνευμονιοκοκκική πνευμονία (ΔΠΠ) αυξάνεται κατακόρυφα με την ηλικία. O εμβολιασμός ενηλίκων έναντι της γρίπης και της πνευμονίας αποτελεί και την απάντηση απέναντι στο φαινόμενο της αντοχής των ιών στα αντιβιοτικά.
 
Επίσης, παρουσιάστηκαν στοιχεία για τον έρπητα ζωστήρα, μια χαρακτηριστική νόσο των ηλικιωμένων, καθώς βρίσκει έδαφος όταν εξασθενεί η φυσική ανοσία του ατόμου με την πάροδο της ηλικίας. Ο έρπητας ζωστήρας είναι μια νόσος που προκαλεί οξύτατο πόνο, ενώ μπορεί να οδηγήσει σε νευρολογικές βλάβες και σε αυξημένο κίν-δυνο για εγκεφαλικά επεισόδια. Δυνητικοί ασθενείς είναι όλοι όσοι έχουν περάσει ανεμοβλογιά. Ο ιός δεν εγκαταλείπει το σώμα και μπορεί να ενεργοποιηθεί οποιαδήποτε χρονική στιγµή προκαλώντας έρπητα ζωστήρα. Οι διαβητικοί ασθενείς έχουν 3 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν, ο οποίος μπορεί να απορρυθμίσει τον διαβήτη.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Τα του Καίσαρος των Καίσαρι και
τα του Θεού τω Θεώ»
 
«Kαθοδηγούμενη η σύγχυση
για τα αναδρομικά των
συνταξιούχων»

«Ωρολογιακή βόμβα η
υπογεννητικότητα για την
Ελλάδα»

Όχι στην κατάργηση του
Νόμου Κατσέλη
 
 

Γεγονότα

Η εξοικονόμηση ενέργειας ξεκινά
από τα… θρανία! 

Ο Ενεργειακός Μετασχηματισμός
στον πυρήνα του στρατηγικού
σχεδιασμού των ΕΛΠΕ

20 νέες ξενοδοχειακές μονάδες
για την Thomas Cook

podosfairiki_synerg.logo1
Cruiseway Travel: Ονειρεμένες
κρουαζιέρες και φέτος
στην Αδριατική

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

14 Νοεμβρίου 2018, 22.43
 «Τα του Καίσαρος των Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ»
Ομιλία του Αριστείδη Μπαλτά Βουλευτή...
14 Νοεμβρίου 2018, 17.18
Εκδήλωση στο μνημείο του Παύλου Φύσσα
Η φετινή επέτειος του «Πολυτεχνείου»,...
12 Νοεμβρίου 2018, 17.05
«Ο Τσίπρας παίζει χωρίς αντίπαλο»
Με αφορμή την παρουσίαση του νέου του...

Ναυτιλία

14 Νοεμβρίου 2018, 22.39
Δεμένα τα πλοία στα Λιμάνια 28 Νοεμβρίου
Χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα...
11 Νοεμβρίου 2018, 18.37
Παράταση υποβολής αιτήσεων για το Μεταφορικό Ισοδύναμο
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και...
10 Νοεμβρίου 2018, 17.47
Νέα μετάθεση στην ημερομηνία της απεργίας
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ   «Συνεχίζεται...

Πειραιάς

14 Νοεμβρίου 2018, 22.36
 Το νέο πρόγραμμα του Δημοτικού Θέατρου
Ο Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης και...
13 Νοεμβρίου 2018, 22.51
Με προσωπικό ασφάλειας η αποκομιδή των απορριμμάτων
Εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής...
13 Νοεμβρίου 2018, 22.49
Θεατρικά Βραβεία Κοινού
Στην τελετή απονομής των Θεατρικών...