Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου, 2018

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 19:58

Λύση στο πρόβλημα συγκοινωνίας των Διαπόντιων νησιών

logoartc_f
Τη δρομολόγηση πλοίου που θα συνδέει την Ερείκουσσα, τους Οθωνούς και το Μαθράκι με την Κέρκυρα στις πρώτες ημέρες του 2019, εξήγγειλε ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, κατά την επίσκεψή του σήμερα στα Διαπόντια νησιά του Ιονίου . Η δρομολόγηση νέου πλοίου προέκυψε μετά τη βλάβη στο πλοίο που εκτελούσε το εν λόγω δρομολόγιο και επειδή ο πλοιοκτήτης του ούτε επισκεύασε τη ζημιά ούτε αντικατέστησε το πλοίο με άλλο, όπως προβλεπόταν από την σύμβαση. 
 
Όπως ανέφερε ο υπουργός το πλοίο θα πρέπει να έχει μεταφορική ικανότητα τουλάχιστον 50 επιβατών το χειμώνα και ωφέλιμη επιφάνεια χώρου οχημάτων τουλάχιστον 150 τμ., με βάση το διαγωνισμό η διακήρυξη του οποίου θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Θα πρόκειται για επιδοτούμενη γραμμή, με ύψος επιδότησης 5100 ευρώ, ανά δρομολόγιο. Σε περίπτωση μη υποβολής προσφορών η απόρριψής τους, θα γίνουν δεκτά πλοία που πληρούν κατ ελάχιστον μεταφορική ικανότητα ,τουλάχιστον 50 επιβατών το χειμώνα και ωφέλιμη επιφάνεια χώρου οχημάτων τουλάχιστον 70 τμ. Σε αυτή την περίπτωση το μίσθωμα θα είναι 4.300 ευρώ, ανά δρομολόγιο. Η σύμβαση ανάθεσης της δημόσιας υπηρεσίας θα είναι διάρκειας τριών μηνών και στη συνέχεια θα προκηρυχτεί νέος διαγωνισμός προκειμένου να δοθεί μόνιμη και οριστική λύση. 
 
Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη όλων των νησιών του Ιονίου και φυσικά και των Διαπόντιων νήσων. Ο κ. Κουβέλης ανακοίνωσε την εξίσωση των νησιών του Ιονίου με τα νησιά του Αιγαίου αναφορικά με τα κίνητρα για τις επενδύσεις. Τόνισε παράλληλα ότι ως το καλοκαίρι του 2019 θα υπάρξει λιμενικό φυλάκιο στην Ερείκουσσα, ενώ το Λιμενικό Σώμα στο πλαίσιο των καθηκόντων του θα αντιμετωπίζει άμεσα όλα τα προβλήματα στην περιοχή, την ώρα που προκύπτουν. Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι το Λιμεναρχείο Κέρκυρας είναι στελεχωμένο με περισσότερα άτομα από όσα προβλέπονται στο οργανόγραμμα, ακριβώς επειδή πρέπει να αντιμετωπίζονται θέματα ασφάλειας, ασφάλειας ναυσιπλοΐας, προστασίας του περιβάλλοντος, και θέματα γενικότερης στήριξης αυτών των περιοχών, οι οποίες ξεχωρίζουν και για την γεωπολιτική τους θέση, στοιχείο που λαμβάνεται υπόψη, για τη στήριξη των συγκεκριμένων νησιών.
 
Ο Φώτης Κουβέλης αναφέρθηκε στην επικείμενη νομοθετική ρύθμιση με την οποία επεκτείνονται οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και στα νησιά του Ιονίου, κάτι που σημαίνει ότι θα ισχύουν και για τα νησιά του Ιονίου οι ευνοϊκές ρυθμίσεις που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η δυνατότητα να εγκαθίστανται και στα Διαπόντια νησιά μονάδες αφαλάτωσης. Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμα στις αναπτυξιακές δυνατότητες από την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου, το οποίο ισχύει για τα Διαπόντια νησιά και υπογράμμισε ακόμα ότι η επίσκεψή του σε αυτά καταγράφει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τους κατοίκους τους και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 
 
Τον υπουργό στην περιοδεία του συνοδεύουν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη και Κώστας Παυλίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Νικολέτα Πανδή, ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος, η Αντιδήμαρχος Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, Νόνη Μάστορα , ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος ΛΣ, Σταμάτης Ράπτης και ο Λιμενάρχης Κέρκυρας, Πλοίαρχος ΛΣ Θεοφάνης Κούρκουλος, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του, πριν από τρεις ημέρες. 
 
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα www.hcg.gr
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Αισιόδοξοι, κοιτάμε τους
πολίτες στα μάτια»
 
«Μέτρα προστασίας
Ιχθυοκαλλιεργητών…»

«Η 'απεχθής κανονικότητα'
της Νέας Δεξιάς»

Αναγέννηση Πολιτικής -
Πολιτικών και Κομμάτων
 
 
 

Γεγονότα

Η Vicky Bee στο Bolero

Cruiseway Travel:
Κρουαζιέρες στη Μεσόγειο
από την άνοιξη … 

«Scrubbers 360ο»: Αξιόπιστη
απάντηση σε μία κορυφαία
πρόκληση

podosfairiki_synerg.logo1
«Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου»
στο Ευρωκοινοβούλιο …

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

15 Δεκεμβρίου 2018, 11.21
«Αισιόδοξοι, κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια»
Ομιλία της βουλεύτριας Α΄ Πειραιά και...
13 Δεκεμβρίου 2018, 00.00
Ο Μαρξ στο Σύνταγμα
Με αφορμή τα 200 χρόνια από τη γέννηση του...
12 Δεκεμβρίου 2018, 19.16
Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά με  τον Δημήτρη Παπαδημούλη
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά...

Ναυτιλία

15 Δεκεμβρίου 2018, 11.19
Συγχαρητήρια στο Λιμενικό …
Δήλωση Φώτη Κουβέλη για την επιτυχία...
14 Δεκεμβρίου 2018, 18.15
Εντοπισμός και κατάσχεση 6 τόνων κάνναβης!
Ευρύτατης κλίμακας επιχείρηση...
13 Δεκεμβρίου 2018, 20.46
Cruiseway Travel: Κρουαζιέρες στη Μεσόγειο από την άνοιξη …
Η Cruiseway Travel, η αντιπρόσωπος της MSC Cruises για την...

Πειραιάς

15 Δεκεμβρίου 2018, 11.09
 ΚΚΕ: Υποψήφια Δήμαρχος Πειραιά η Διαμάντω Μανωλάκου
Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ...
15 Δεκεμβρίου 2018, 00.00
«Ρένα» του Αύγουστου Κορτώ, στο Δημοτικό Θέατρο
Ένας ύμνος στην αγάπη, στη ζωή και στον...
14 Δεκεμβρίου 2018, 01.09
Νίκος Μπελαβίλας:Να μιλήσουμε για την πόλη
Στα ζητήματα της συνοχής, της φτώχειας,...