Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 19:58

Λύση στο πρόβλημα συγκοινωνίας των Διαπόντιων νησιών

logoartc_f
Τη δρομολόγηση πλοίου που θα συνδέει την Ερείκουσσα, τους Οθωνούς και το Μαθράκι με την Κέρκυρα στις πρώτες ημέρες του 2019, εξήγγειλε ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, κατά την επίσκεψή του σήμερα στα Διαπόντια νησιά του Ιονίου . Η δρομολόγηση νέου πλοίου προέκυψε μετά τη βλάβη στο πλοίο που εκτελούσε το εν λόγω δρομολόγιο και επειδή ο πλοιοκτήτης του ούτε επισκεύασε τη ζημιά ούτε αντικατέστησε το πλοίο με άλλο, όπως προβλεπόταν από την σύμβαση. 
 
Όπως ανέφερε ο υπουργός το πλοίο θα πρέπει να έχει μεταφορική ικανότητα τουλάχιστον 50 επιβατών το χειμώνα και ωφέλιμη επιφάνεια χώρου οχημάτων τουλάχιστον 150 τμ., με βάση το διαγωνισμό η διακήρυξη του οποίου θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Θα πρόκειται για επιδοτούμενη γραμμή, με ύψος επιδότησης 5100 ευρώ, ανά δρομολόγιο. Σε περίπτωση μη υποβολής προσφορών η απόρριψής τους, θα γίνουν δεκτά πλοία που πληρούν κατ ελάχιστον μεταφορική ικανότητα ,τουλάχιστον 50 επιβατών το χειμώνα και ωφέλιμη επιφάνεια χώρου οχημάτων τουλάχιστον 70 τμ. Σε αυτή την περίπτωση το μίσθωμα θα είναι 4.300 ευρώ, ανά δρομολόγιο. Η σύμβαση ανάθεσης της δημόσιας υπηρεσίας θα είναι διάρκειας τριών μηνών και στη συνέχεια θα προκηρυχτεί νέος διαγωνισμός προκειμένου να δοθεί μόνιμη και οριστική λύση. 
 
Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη όλων των νησιών του Ιονίου και φυσικά και των Διαπόντιων νήσων. Ο κ. Κουβέλης ανακοίνωσε την εξίσωση των νησιών του Ιονίου με τα νησιά του Αιγαίου αναφορικά με τα κίνητρα για τις επενδύσεις. Τόνισε παράλληλα ότι ως το καλοκαίρι του 2019 θα υπάρξει λιμενικό φυλάκιο στην Ερείκουσσα, ενώ το Λιμενικό Σώμα στο πλαίσιο των καθηκόντων του θα αντιμετωπίζει άμεσα όλα τα προβλήματα στην περιοχή, την ώρα που προκύπτουν. Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι το Λιμεναρχείο Κέρκυρας είναι στελεχωμένο με περισσότερα άτομα από όσα προβλέπονται στο οργανόγραμμα, ακριβώς επειδή πρέπει να αντιμετωπίζονται θέματα ασφάλειας, ασφάλειας ναυσιπλοΐας, προστασίας του περιβάλλοντος, και θέματα γενικότερης στήριξης αυτών των περιοχών, οι οποίες ξεχωρίζουν και για την γεωπολιτική τους θέση, στοιχείο που λαμβάνεται υπόψη, για τη στήριξη των συγκεκριμένων νησιών.
 
Ο Φώτης Κουβέλης αναφέρθηκε στην επικείμενη νομοθετική ρύθμιση με την οποία επεκτείνονται οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και στα νησιά του Ιονίου, κάτι που σημαίνει ότι θα ισχύουν και για τα νησιά του Ιονίου οι ευνοϊκές ρυθμίσεις που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η δυνατότητα να εγκαθίστανται και στα Διαπόντια νησιά μονάδες αφαλάτωσης. Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμα στις αναπτυξιακές δυνατότητες από την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου, το οποίο ισχύει για τα Διαπόντια νησιά και υπογράμμισε ακόμα ότι η επίσκεψή του σε αυτά καταγράφει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τους κατοίκους τους και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 
 
Τον υπουργό στην περιοδεία του συνοδεύουν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη και Κώστας Παυλίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Νικολέτα Πανδή, ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος, η Αντιδήμαρχος Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, Νόνη Μάστορα , ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος ΛΣ, Σταμάτης Ράπτης και ο Λιμενάρχης Κέρκυρας, Πλοίαρχος ΛΣ Θεοφάνης Κούρκουλος, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του, πριν από τρεις ημέρες. 
 
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα www.hcg.gr
 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Βόμβες» Τσουκάτου: για
Siemens και όχι μόνο… 
 
«Στο πλευρό των συμπολιτών
μας με αναπηρία»
 

 «Να μην χαθούν πόροι για την Αττική
και την Δυτ. Μακεδονία»

Ρότζερ Γουότερς:
Σταματήστε το
πραξικόπημα Τραμπ
στη Βενεζουέλα
 
 

Γεγονότα

ΕΛΠΕ: Δράσεις για τον
Αθλητισμό στην Κέρκυρα 

Η γιορτή του συλλόγου
Βιβλιοχαρτοπωλών Πειραιά

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός
στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή 

podosfairiki_synerg.logo1
 
Κρουαζιέρα: Η πολυτέλεια
περνά και από τη
γαστρονομία

Εθελοντική αιμοδοσία από το
σύλλογο δρομέων υγείας 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

15 Φεβρουαρίου 2019, 00.24
«Στο πλευρό των συμπολιτών μας με αναπηρία»
Στις συγκεκριμένες «μετρήσιμες...
13 Φεβρουαρίου 2019, 19.55
«Βόμβες» Τσουκάτου: για Siemens και όχι μόνο…
«Το 2000 οι χρηματοδοτήσεις του ΠΑΣΟΚ...

Ναυτιλία

16 Φεβρουαρίου 2019, 17.26
«Μεταφορικό Ισοδύναμο: Παράταση αιτήσεων για επιχειρήσεις»
Παρατείνεται μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου η...
15 Φεβρουαρίου 2019, 00.19
Διπλασιασμός  κερδών –Υπερδιπλασιασμός μερίσματος για την ΟΛΠ Α.Ε.
Το Δ.Σ. του ΟΛΠ ενέκρινε την Ετήσια...
14 Φεβρουαρίου 2019, 17.15
Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στην ΠΕΝΕΝ
Οι εκλογές στην ΠΕΝΕΝ που ξεκίνησαν...

Πειραιάς

16 Φεβρουαρίου 2019, 17.31
«Πειραιάς για Όλους»: Ανοιχτή συνέλευση την Κυριακή στα Καμίνια
Την Κυριακή το πρωί στις 10.30 θα...
15 Φεβρουαρίου 2019, 17.17
Η γιορτή του συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών Πειραιά
Ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών και...
15 Φεβρουαρίου 2019, 17.13
Το κρουαζιερόπλοιο της VIKING OCEAN στον Πειραιά
Ένα ακόμη νεότευκτο (2019)...