Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου, 2018

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018 17:52

Συνάντηση Γ.Σταματογιάννη με τον Υπουργό Δικαιοσύνης

damanaki ixthok1
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργος Σταματογιάννης συναντήθηκε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχάλη Καλογήρου στο Υπουργείο και αφού τον συνεχάρη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, συζήτησε μαζί του, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, θέματα που αφορούν στα Δικαστήρια, τη Δικαιοσύνη και τους Δικηγόρους Πειραιά.
 
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Π. αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα της μεταστέγασης των Δικαστηρίων Πειραιά στην πρώην Ράλλειο Σχολή τονίζοντας την αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών για την υλοποίηση του έργου σε πλήρη συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, προκειμένου να καταστεί δυνατή η υπογραφή της σχετικής συμφωνίας και στη συνέχεια η προκήρυξη για την ανάθεση του έργου.
 
Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και μέσω του ΤΑΧΔΙΚ στην προώθηση του παραπάνω έργου, επισημαίνοντας την ακαταλληλότητα και επικινδυνότητα του υφιστάμενου κτιρίου σε συνδυασμό με την ανυπαρξία εξόδου κινδύνου και αποφασίστηκε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες μέσω της Περιφέρειας για την ανεύρεση λύσης για την έξοδο κινδύνου.
 
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Π. εξέθεσε τις απόψεις του σχετικά με τις εξελίξεις για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση σε συνδυασμό με την απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, η οποία δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας δικαίου στους εμπλεκόμενους στην απονομή δικαιοσύνης. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να λύσει άμεσα το ζήτημα που έχει προκύψει με νομοθετική ρύθμιση.
 
Επίσης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Π. ενημέρωσε για την εφαρμογή του συστήματος της ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων στην περιφέρεια των δικαστηρίων Πειραιά και ζήτησε την περαιτέρω εφαρμογή του στα υπόλοιπα δικαστήρια, ο δε Υπουργός δήλωσε ότι είναι στις προτεραιότητές του η εφαρμογή της ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων και των εν γένει ψηφιακών υπηρεσιών σε όλα τα δικαστήρια της χώρας.
 
Τέλος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Π., αφού αρχικά εξέθεσε την αντίθεσή του για την επιβολή Φ.Π.Α. στις παρεχόμενες από τους δικηγόρους υπηρεσίες, ζήτησε τη συνδρομή της ελληνικής πολιτείας μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης και σε συνεργασία με την ελληνική αντιπροσωπεία στη CCBE για τη διεκδίκηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο χαμηλού συντελεστή Φ.Π.Α. Ο Υπουργός δήλωσε ότι κατανοεί καταρχήν το ζήτημα και το αντιμετωπίζει σε θετική κατεύθυνση, αλλά χρήζει περαιτέρω επεξεργασίας.
 
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Π. παρέδωσε στον Υπουργό υπόμνημα, όπου παρατίθενται διαδοχικά οι απόψεις του Δ.Σ.Π. για τα παραπάνω ζητήματα.
Αμφότεροι συμφώνησαν να είναι σε μια συνεχή επικοινωνία για τα μικρότερα αλλά και μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δικηγορικό σώμα.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Τηλεοπτική άδεια διεκδικεί ο
Βαγγέλης Μαρινάκης
 
Ο Γ. Μώραλης ανακοίνωσε
την υποψηφιότητά του
για το Δήμο Πειραιά

Τέλος στις σχέσεις της Μπαρτσελόνα
με Ριβάλντο και Ρολαντίνιο

«Με τον Κλεισθένη μειώνεται
η Δημοκρατία…»

Γεγονότα

25 Χρόνια ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ:
Το Πέρα(σ)μα στη Δημιουργία

Ανακατασκευή από την ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ της πλατείας στο Καλοχώρι 

Επίσκεψη του Υπ. Μεταφορών της
Κίνας στο Λιμάνι του Πειραιά 

podosfairiki_synerg.logo1
Cruiseway Travel: Ονειρεμένες
κρουαζιέρες και φέτος
στην Αδριατική

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

19 Οκτωβρίου 2018, 15.07
«Με τον Κλεισθένη μειώνεται η Δημοκρατία…»
Του Σπύρου Σπυρίδων*    «Με τον...
18 Οκτωβρίου 2018, 00.00
Πρόσφυγες με αναπηρία: Η αφανής τραγωδία
Η αφανής τραγωδία που βιώνουν οι...

Ναυτιλία

18 Οκτωβρίου 2018, 19.58
Λύση στο πρόβλημα συγκοινωνίας των Διαπόντιων νησιών
Τη δρομολόγηση πλοίου που θα...
18 Οκτωβρίου 2018, 19.47
Χορήγηση χρηματικών βραβείων από την «Εστία Ναυτικών»
Από το αρμόδιο τμήμα της Εστίας Ναυτικών...
18 Οκτωβρίου 2018, 00.00
Η Celestyal Cruises «αποχαιρετά μουσικά» τη φετινή χρονιά
H Celestyal Cruises προσφέρει και φέτος στους...

Πειραιάς

19 Οκτωβρίου 2018, 14.56
Ο
Ο 32ος Βαρτζάκειος Δρόμος τελεί υπό την...
18 Οκτωβρίου 2018, 00.13
ΟΑΣΑ: Τροποποίηση δρομολογίων λόγω έργων ΤΡΑΜ
Με στόχο την ενημέρωση και την καλύτερη...