Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 15:03

Στη φυλακή δικηγόρος του Πειραιά για διακίνηση 1,5 τόνου χασίς

logoartc_f
Σε κάθειρξη 14 ετών καταδικάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης και οδηγείται στη φυλακή, γνωστός δικηγόρος του Πειραιά και επτά ακόμα συγκατηγορούμενοί του για τη μεταφορά 1,5 τόνου κάνναβης στην Ιταλία.
 
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά καταδίκασε ομόφωνα το δικηγόρο και επτά ακόμα άτομα για τα αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.
 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 7 Απριλίου 2017 μέλη της οργάνωσης είχαν ξεφορτώσει το φορτίο με τα ναρκωτικά στις ιταλικές ακτές και συνελήφθησαν μετά από κινηματογραφική καταδίωξη νότια του Ταινάρου από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, η αξία του φορτίου των ναρκωτικών αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.
 
Εκτός από τον Πειραιώτη δικηγόρο, στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν δύο αδέλφια, γόνοι γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας της Αθήνας (σ.σ. ο ένας αθωώθηκε τελικά από το δικαστήριο καθώς δεν διαπιστώθηκε ενεργός συμμετοχή του), ένας Έλληνας χειριστής γερανού που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά σκάφους και πέντε Αλβανοί που φέρονται να είχαν ενεργό συμμετοχή στη μεταφορά των ναρκωτικών στην Ιταλία μέσω της Αλβανίας, με φουσκωτά σκάφη μεγάλης ιπποδύναμης που ανήκουν σε offshore εταιρίες.
 
Οι τρεις επέβαιναν στο σκάφος που ακινητοποιήθηκε από τις λιμενικές αρχές σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά από το ακρωτήριο Ταίναρο μετά την επιστροφή του από τις ιταλικές ακτές, ενώ οι δύο που φέρονται ως “εγκέφαλοι” της εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθησαν από άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού, έξω από το γραφείο του κατηγορούμενου δικηγόρου στον Πειραιά.
 
Απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των δραστών που συμπεριελήφθησαν στη δικογραφία, επιβεβαίωσαν την ενεργό συμμετοχή τους στην υπόθεση.
 
Μιλούσε με γνωστό εφοπλιστή πριν τη σύλληψη!
 
Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος δικηγόρος αρνήθηκε την οποιαδήποτε συμμετοχή του στη διακίνηση των ναρκωτικών και ότι απλά είχε περιοριστεί στην άσκηση των καθηκόντων του.
 
Μάλιστα ο συνήγορος υπεράσπισης του, επεσήμανε πως με βάση και τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, ενώ ήταν σε εξέλιξη η διακίνηση των ναρκωτικών ο πελάτης του δικηγόρος μιλούσε επί μία και πλέον ώρα με πελάτισσα του γόνο γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας για άσχετη υπόθεση.
 
Από την πλευρά τους, οι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος που διερεύνησαν την υπόθεση, υποστήριξαν ότι όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2016, όταν λιμενικοί εντόπισαν στην Πάτρα πρόβλημα στα χαρτιά του σκάφους που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών στην Ιταλία.
 
Τότε ο δικηγόρος είχε αναλάβει τη μεταβίβαση του σε offshore εταιρεία, αλλάζοντας τη σημαία από ελληνική σε κυπριακή. Από τότε ξεκίνησε η παρακολούθηση του σκάφους για να φτάσουν τελικά στη σύλληψη των δραστών.
 
Μετά τη σύλληψη των κατηγορουμένων, όλοι πλην ενός, είχαν προφυλακιστεί μετά τις απολογίες τους στον Ανακριτή.
 
Ο δικηγόρος και δύο ακόμα συγκρατούμενοι του είχαν επιτύχει την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους, αλλά τώρα θα επιστρέψουν στην φυλακή, καθώς η έφεση δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.
 
“Έσπασαν” τα ισόβια, αλλά δεν δόθηκε ανασταλτικό...
 
Με βάση τις κατηγορίες της διακίνησης ναρκωτικών και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, οι κατηγορούμενοι κινδύνευαν με ισόβια.
 
Όμως κατά πλειοψηφία με δύο ψήφους υπέρ (των κυριών Εφετών Μαρία Δανιήλ και Μαρία Παπαγρηγοράκου) έγινε δεκτό σε όλους τους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Αντίθετα η πρόεδρος του δικαστηρίου Ζωή Καραχάλιου, μειοψήφησε υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό.
 
Χάρη στην αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου, “έσπασαν” τα ισόβια (σ.σ. ποινή με την οποία κινδύνευαν) με αποτελεσμα οι 8 κατηγορούμενοι να καταδικαστούν σε καθείρξεις από 13 έως 18 ετών.
 
Ωστόσο, δεν έγινε δεκτό το αίτημα τριών από αυτούς (του δικηγόρου και των δύο ακόμα Ελλήνων καταδικασμένων) να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση. Κατά πλειοψηφία, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά απέρριψε το αίτημα και όλοι οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην φυλακή.
 
Εκτός από τις πολυετείς καθείρξεις, στους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν, επίσης, χρηματικά πρόστιμα, στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων τους για 5 έτη, επέλαση και απαγόρευση επανεισόδου για 10 έτη σε τρεις από τους αλλοδαπούς. Επιπλέον στο δικηγόρο επιβλήθηκε η αφαίρεση της άδειας άσκησης του επαγγέλματος του για 5 έτη.
 
Πάντως, το δικαστήριο, με σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα της Έδρας, απήλλαξε το δικηγόρο από την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς δεν βρέθηκαν στους τραπεζικούς του λογαριασμούς, χρηματικά ποσά που αφορούν τη συγκεκριμένη υπόθεση.
 
Ο ...φιλάνθρωπος κατηγορούμενος
 
Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διαδικασία υποβολής του αιτήματος περί προτέρου εντίμου βίου, ο συνήγορος υπεράσπισης του φερόμενου ως "εγκεφάλου" Αλβανού κατηγορούμενου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τόνισε ότι ο πελάτης του βοηθά οικονομικά το φιλόπτωχο ταμείο ενορίας στην Αμφιάλη, παιδικό ξενώνα στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, αλλά και το σύλλογο "Ελπίδα" της Μαριάννας Βαρδινογιάννη!
 
Λίγη ώρα αργότερα ο συνήγορος άλλου κατηγορουμένου, ουσιαστικά απάντησε επισημαίνοντας: "Τα ελαφρυντικά δεν τα παίρνουν η Βαρδινογιάννη και η Λάτση αλλά οι κατηγορούμενοι με πρότερο έντιμο βίο"...
 
Δείτε βίντεο με την "εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα", όπως τονίζεται, “τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούντο στη μεταφορά με ταχύπλοα σκάφη μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών μεταξύ της Αλβανίας, Ιταλίας και της Ελλάδας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην Ευρώπη”.
 
Πηγή: directNEWS.gr
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Ασπίδα προστασίας
της Αττικής…»
 
«Να οικοδομήσουμε έναν
κόσμο που μας χωράει όλους»

Άδειασμα Μητσοτάκη σε Πατούλη…

«Ακροδεξιά και συνυπεύθυνο
πολιτικό σύστημα»
 
 
 

Γεγονότα

Σημαντική διάκριση του σήματος
Bike Friendly Hotels 

18η ΕΚΘΕΣΗΣ EAST MED
YACHT SHOW 2019

Ο «Εθνικός Αστέρας»
έγραψε ιστορία…

podosfairiki_synerg.logo1
Βράβευση της Cruiseway για
τη διαδικτυακή της
πλατφόρμα κρατήσεων

«Κόμμα αλλάζουμε, ομάδα ποτέ»

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

23 Απριλίου 2019, 18.42
Συνάντηση Γιάννη Σγουρού με Βασίλη Λεβέντη
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης...
22 Απριλίου 2019, 00.33
Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΕΦ
Σήμερα Δευτέρα ώρα 7:00 μ.μ. θα γίνει η...
21 Απριλίου 2019, 22.00
«Να οικοδομήσουμε έναν κόσμο που μας χωράει όλους»
Συνέντευξη στην εφημερίδα Αυγή και...

Ναυτιλία

20 Απριλίου 2019, 18.34
 18η ΕΚΘΕΣΗΣ EAST MED YACHT SHOW 2019
Στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος...
18 Απριλίου 2019, 22.47
Έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους εκπαιδευτικούς
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και...

Πειραιάς

23 Απριλίου 2019, 15.28
Τα Ονόματα Των Πρώτων Υποψήφιων Με Την “Ανταρσία Στο Λιμάνι”
“Στο ψηφοδέλτιό μας συμμετέχουν...
22 Απριλίου 2019, 22.34
Σχόλιο για τη συνέντευξη του Γιάννη Μώραλη
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του...
22 Απριλίου 2019, 21.52
Όχι στην επέκταση του Λιμανιού
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ:   Με μία δυναμική...