Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2018

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 21:55

«Η Ειδική Αγωγή είναι υπόθεση όλων μας»

damanaki ixthok1
Με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2018-2019, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά & Νησιών Θοδωρής Δρίτσας, επισκέφθηκε σήμερα (Τρίτη 11/09), όπως κάθε χρόνο, το 1ο Ειδικό Σχολείο Πειραιά. Μετά το τέλος τους αγιασμού, εκλήθη και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ευχές, προς τους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριες, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στο σχολείο. Στη συνέχεια, συζήτησε με τη Διευθύντρια του Σχολείου, με εκπαιδευτικούς, με γονείς και παιδιά, καθώς και με την Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γονέων των μαθητών, ενώ προηγουμένως αντάλλαξε σκέψεις και εμπειρίες σχετικά με την Ειδική Εκπαίδευση με τον σεβάσμιο ιερέα που τέλεσε τον αγιασμό.
 
Ο Θοδωρής Δρίτσας, έκανε την παρακάτω δήλωση:
 
* Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παραμένουν οι θετικές διαπιστώσεις της περσινής δήλωσής μου: «Το Σχολείο ξεκινάει και φέτος με τους καλύτερους οιωνούς. Η στελέχωση είναι πλήρης, με ελάχιστες εκκρεμότητες στο βοηθητικό προσωπικό, που προβλέπεται να ρυθμιστούν τις αμέσως επόμενες μέρες. Το όχημα μεταφοράς των μαθητών από το σπίτι στο σχολείο και από το σχολείο στο σπίτι, δρομολογήθηκε ήδη κανονικά. Το εκπαιδευτικό κολυμβητήριο, ετοιμάζεται για να λειτουργήσει άμεσα.
 
Για όσες και όσους γνωρίζουν και παρακολουθούν επί χρόνια την Ειδική Αγωγή στη χώρα μας και στην πόλη μας, αυτά και πολλά άλλα, τις προηγούμενες πριν από το 2015 χρονιές, δεν ήταν καθόλου αυτονόητα. Η διαφορά ενδιαφέροντος, επάρκειας και αποτελεσματικότητας του Κράτους, τότε και τώρα, είναι αναμφισβήτητα προφανής, γεγονός που γεννά αισιοδοξία για περαιτέρω βελτίωση και αναβάθμιση στο άμεσο μέλλον».
 
Στην περσινή μου δήλωση τόνιζα επίσης ότι:
 
* Κανένας μας βέβαια, δεν έχει δικαίωμα να εφησυχάζει αυτάρεσκα. Πολλά ακόμα πρέπει να γίνουν, άμεσα και μεσοπρόθεσμα. Το πρώτο και κρίσιμο, είναι η εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την πλήρη και ομαλή υλοποίηση της δρομολογημένης ήδη απόφασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, να λειτουργήσει και το 1ο Ειδικό Σχολείο Πειραιά ως «ολοήμερο» (πρόσθετη στελέχωση, επέκταση του ωραρίου μεταφοράς των μαθητών κ.ά.). Ήδη το
1ο Ειδικό Σχολείο Πειραιά λειτουργεί πλέον ως ολοήμερο!! Αυτή η δήθεν ανίκανη Κυβέρνηση τα καταφέρνει πολύ καλά και εδώ.
 
Επαναλαμβάνω επίσης την περσινή έκκλησή μου, επιμένοντας στην τεράστια σημασία της: «Επισημαίνω ότι κρίνεται ως απολύτως αναγκαία, η ενημέρωση της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας του Πειραιά, των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των γονιών τους, αναφορικά με τη λειτουργία των Ειδικών Σχολείων στην πόλη, του σκοπού τους και του εξαιρετικά σημαντικού παραγόμενου έργου». Προσθέτω μόνο ότι για όλα αυτά, κρίσιμος είναι ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής, που καλείται να αναπτύξει μόνιμες και σχεδιασμένες πρωτοβουλίες. Οι μαθητές και οι μαθήτριες Ειδικής Αγωγής, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί, δεν πρέπει να αφήνονται μόνοι, στον τεράστιας σημασίας αγώνα που δίνουν καθημερινά, με ανείπωτες δυσκολίες. Η Ειδική Αγωγή, δεν είναι μια… ειδική υπόθεση. Είναι υπόθεση όλων μας.
 
Εύχομαι, τέλος, σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές, στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους όλων των σχολείων, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Πειραιά, καλή και δημιουργική χρονιά
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός
του Αντώνη Μποσκοΐτη
στον Ζακ Κωστόπουλο
 
Ο Δ.Τεμπονέρας στην Γεωργία
και την Πορτογαλία 

 Συνάντηση Γ.Σταματογιάννη με
τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Μπίστης κατά Γεννηματά

Γεγονότα

«Μαμά παίζω και συ γυμνάζεσαι!»
στον Πολυχώρο «Σώμα & Φως»

ΕΛΠΕ: Ιστορικό υψηλό
κερδών στο Α’ εξάμηνο
του 2018

Άμεσα αντιμετωπίσιμες οι
διακοπές υδροδότησης

podosfairiki_synerg.logo1
Ο Πειραιάς υποδέχεται τις
καλοκαιρινές εκδηλώσεις
«Βεάκειο 2018»

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

24 Σεπτεμβρίου 2018, 22.44
Αντιφασιστική εκδήλωση στην Σαλαμίνα
Φασιστική επίθεση δέχτηκε το Σάββατο 15...
24 Σεπτεμβρίου 2018, 00.07
Ο Πρόεδρος της Βουλής στην εκδήλωση του Μπλόκου της Κοκκινιάς
Στεφάνι στη μνήμη των εκτελεσμένων...
23 Σεπτεμβρίου 2018, 17.35
Υπέρ του λιντσαρίσματος ο νεοφιλελεύθερος Ανδρέας Ανδριανόπουλος
Ο τραγικός τρόπος με τον οποίο...

Ναυτιλία

24 Σεπτεμβρίου 2018, 22.49
Ο Δ.Τεμπονέρας στην Γεωργία και την Πορτογαλία
Στο Μπατούμι της Γεωργίας μετέβη ο...
21 Σεπτεμβρίου 2018, 14.41
«Παραμεσιτικά ιδιωτικά γραφεία για ναυτεργάτες»
Η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει ότι ιδιωτικά...
20 Σεπτεμβρίου 2018, 18.54
Νέες προκλήσεις για τον κλάδο των Logistics
Στη σημασία των εξελίξεων στο χώρο των...

Πειραιάς

25 Σεπτεμβρίου 2018, 18.35
Συνάντηση Γ. Γαβρίλη με τους εμπόρους
Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα...
25 Σεπτεμβρίου 2018, 18.33
Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των κινδύνων από πλημμύρες
Ευρεία σύσκεψη για το νέο...
25 Σεπτεμβρίου 2018, 18.29
Αρχαιολογικός περίπατος στα Μακρά Τείχη
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς  κ΄ Νήσων, ...