Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου, 2018

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 21:55

«Η Ειδική Αγωγή είναι υπόθεση όλων μας»

damanaki ixthok1
Με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2018-2019, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά & Νησιών Θοδωρής Δρίτσας, επισκέφθηκε σήμερα (Τρίτη 11/09), όπως κάθε χρόνο, το 1ο Ειδικό Σχολείο Πειραιά. Μετά το τέλος τους αγιασμού, εκλήθη και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ευχές, προς τους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριες, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στο σχολείο. Στη συνέχεια, συζήτησε με τη Διευθύντρια του Σχολείου, με εκπαιδευτικούς, με γονείς και παιδιά, καθώς και με την Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γονέων των μαθητών, ενώ προηγουμένως αντάλλαξε σκέψεις και εμπειρίες σχετικά με την Ειδική Εκπαίδευση με τον σεβάσμιο ιερέα που τέλεσε τον αγιασμό.
 
Ο Θοδωρής Δρίτσας, έκανε την παρακάτω δήλωση:
 
* Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παραμένουν οι θετικές διαπιστώσεις της περσινής δήλωσής μου: «Το Σχολείο ξεκινάει και φέτος με τους καλύτερους οιωνούς. Η στελέχωση είναι πλήρης, με ελάχιστες εκκρεμότητες στο βοηθητικό προσωπικό, που προβλέπεται να ρυθμιστούν τις αμέσως επόμενες μέρες. Το όχημα μεταφοράς των μαθητών από το σπίτι στο σχολείο και από το σχολείο στο σπίτι, δρομολογήθηκε ήδη κανονικά. Το εκπαιδευτικό κολυμβητήριο, ετοιμάζεται για να λειτουργήσει άμεσα.
 
Για όσες και όσους γνωρίζουν και παρακολουθούν επί χρόνια την Ειδική Αγωγή στη χώρα μας και στην πόλη μας, αυτά και πολλά άλλα, τις προηγούμενες πριν από το 2015 χρονιές, δεν ήταν καθόλου αυτονόητα. Η διαφορά ενδιαφέροντος, επάρκειας και αποτελεσματικότητας του Κράτους, τότε και τώρα, είναι αναμφισβήτητα προφανής, γεγονός που γεννά αισιοδοξία για περαιτέρω βελτίωση και αναβάθμιση στο άμεσο μέλλον».
 
Στην περσινή μου δήλωση τόνιζα επίσης ότι:
 
* Κανένας μας βέβαια, δεν έχει δικαίωμα να εφησυχάζει αυτάρεσκα. Πολλά ακόμα πρέπει να γίνουν, άμεσα και μεσοπρόθεσμα. Το πρώτο και κρίσιμο, είναι η εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την πλήρη και ομαλή υλοποίηση της δρομολογημένης ήδη απόφασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, να λειτουργήσει και το 1ο Ειδικό Σχολείο Πειραιά ως «ολοήμερο» (πρόσθετη στελέχωση, επέκταση του ωραρίου μεταφοράς των μαθητών κ.ά.). Ήδη το
1ο Ειδικό Σχολείο Πειραιά λειτουργεί πλέον ως ολοήμερο!! Αυτή η δήθεν ανίκανη Κυβέρνηση τα καταφέρνει πολύ καλά και εδώ.
 
Επαναλαμβάνω επίσης την περσινή έκκλησή μου, επιμένοντας στην τεράστια σημασία της: «Επισημαίνω ότι κρίνεται ως απολύτως αναγκαία, η ενημέρωση της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας του Πειραιά, των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των γονιών τους, αναφορικά με τη λειτουργία των Ειδικών Σχολείων στην πόλη, του σκοπού τους και του εξαιρετικά σημαντικού παραγόμενου έργου». Προσθέτω μόνο ότι για όλα αυτά, κρίσιμος είναι ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής, που καλείται να αναπτύξει μόνιμες και σχεδιασμένες πρωτοβουλίες. Οι μαθητές και οι μαθήτριες Ειδικής Αγωγής, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί, δεν πρέπει να αφήνονται μόνοι, στον τεράστιας σημασίας αγώνα που δίνουν καθημερινά, με ανείπωτες δυσκολίες. Η Ειδική Αγωγή, δεν είναι μια… ειδική υπόθεση. Είναι υπόθεση όλων μας.
 
Εύχομαι, τέλος, σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές, στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους όλων των σχολείων, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Πειραιά, καλή και δημιουργική χρονιά
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Τηλεοπτική άδεια διεκδικεί ο
Βαγγέλης Μαρινάκης
 
Ο Γ. Μώραλης ανακοίνωσε
την υποψηφιότητά του
για το Δήμο Πειραιά

Τέλος στις σχέσεις της Μπαρτσελόνα
με Ριβάλντο και Ρολαντίνιο

«Με τον Κλεισθένη μειώνεται
η Δημοκρατία…»

Γεγονότα

25 Χρόνια ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ:
Το Πέρα(σ)μα στη Δημιουργία

Ανακατασκευή από την ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ της πλατείας στο Καλοχώρι 

Επίσκεψη του Υπ. Μεταφορών της
Κίνας στο Λιμάνι του Πειραιά 

podosfairiki_synerg.logo1
Cruiseway Travel: Ονειρεμένες
κρουαζιέρες και φέτος
στην Αδριατική

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

19 Οκτωβρίου 2018, 15.07
«Με τον Κλεισθένη μειώνεται η Δημοκρατία…»
Του Σπύρου Σπυρίδων    «Με τον...
19 Οκτωβρίου 2018, 00.00
Η Πρώην Βιομηχανική Ζώνη Δραπετσώνας
του Γιώργου Τσιρίδη   Ο...

Ναυτιλία

18 Οκτωβρίου 2018, 19.58
Λύση στο πρόβλημα συγκοινωνίας των Διαπόντιων νησιών
Τη δρομολόγηση πλοίου που θα...
18 Οκτωβρίου 2018, 19.47
Χορήγηση χρηματικών βραβείων από την «Εστία Ναυτικών»
Από το αρμόδιο τμήμα της Εστίας Ναυτικών...
18 Οκτωβρίου 2018, 00.00
Η Celestyal Cruises «αποχαιρετά μουσικά» τη φετινή χρονιά
H Celestyal Cruises προσφέρει και φέτος στους...

Πειραιάς

19 Οκτωβρίου 2018, 14.56
32ο Βαρτζάκειος Δρόμος
Ο 32ος Βαρτζάκειος Δρόμος τελεί υπό την...
18 Οκτωβρίου 2018, 00.13
ΟΑΣΑ: Τροποποίηση δρομολογίων λόγω έργων ΤΡΑΜ
Με στόχο την ενημέρωση και την καλύτερη...