Τρίτη, 14 Αυγούστου, 2018

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 09:20

Αδιάλλακτη η στάση των εφοπλιστών για την υπογραφή ΣΣΕ

logoartc_f
Τρίτη συνάντηση για την ανανέωση των ΣΣΕ μεταξύ ΣΕΕΝ – ΠΝΟ.
 
Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Εμπορικού Ναυτικού:
 
Πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνεχόμενη συνάντηση για την διαπραγμάτευση της ΣΣΕ για την σύμβαση στα Ακτοπλοϊκά πλοία και των αντίστοιχων Ε/Γ-Ο/Γ διεθνών γραμμών.
 
Η διαπραγμάτευση και σε αυτή την συνάντηση ήταν άκαρπη και κατέληξε σε αδιέξοδο εξ αιτίας της αδιάλλακτης στάσης των εκπροσώπων του ΣΕΕΝ οι οποίοι επέμειναν στην υπογραφή ΣΣΕ με μηδενικές αυξήσεις.
 
Την προκλητική στάση των εκπροσώπων των Ακτοπλόων εφοπλιστών κατήγγειλε με δριμύτητα ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ υπογραμμίζοντας ότι επιλέγουν την αδιαλλαξία και την κωλυσιεργία με σκοπό να κερδίσουν χρόνο προκειμένου να περάσει η κρίσιμη καλοκαιρινή περίοδος.
 
Ταυτόχρονα σημείωσε ότι για την ΠΕΝΕΝ η σημερινή συνάντηση θα πρέπει να θεωρηθεί ότι οι διαπραγματεύσεις για την ΣΣΕ οδηγούνται με αποκλειστική ευθύνη του ΣΕΕΝ σε ναυάγιο και για τον σκοπό αυτόν ακόμη και μετά το τέλος της συνάντησης να αποφασίσει η Διοίκηση της ΠΝΟ την κάθοδο των Ναυτεργατών σε απεργιακές κινητοποιήσεις παλεύοντας για το σύνολο των οικονομικών – θεσμικών και κλαδικών αιτημάτων των Ναυτεργατών.
 
Την εφοπλιστική προκλητικότητα αντικειμενικά με την τακτική  της την στηρίζει και την ενθαρρύνει τόσο η πλειοψηφία των δυνάμεων του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ΠΝΟ η οποία για μια 7ετία έβαλε την υπογραφή σε μηδενικές αυξήσεις ενώ σήμερα επιλέγει τον ατέρμονο διάλογο που οδηγεί σε πλήρη αδιέξοδο, αρνείται επίμονα να προχωρήσει στην οργάνωση, στην κινητοποίηση και στον συντονισμένο αγώνα των Ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.
 
Στην ίδια γραμμή πλεύσης κινούνται και οι δυνάμεις του κομματικού συνδικαλισμού οι οποίες κατά την χθεσινή διαπραγματευτική συνάντηση έβγαλαν τον σκασμό στην μόνη ρεαλιστική θέση και πρόταση της ΠΕΝΕΝ για την άμεση κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης. Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών αναπαρήγαγαν τις απόψεις εργοδοτικών συνδικαλιστών περί αύξησης 2% και ότι το κόστος μιάς τέτοιας αύξησης θα είναι μόνο 40-50 ευρώ τον μήνα.
 
Οι δυνάμεις αυτές δεν κάνουν το παραμικρό για να σχεδιαστεί και να οργανωθεί (όπως επίμονα ζητάει η ΠΕΝΕΝ) η αντίσταση και η πάλη των Ναυτεργατών για να καμφθεί η εφοπλιστική προκλητικότητα και αδιαλλαξία…..
 
Αποδεικνύονται για πολλοστή φορά ανήμποροι, ανίκανοι. Έχουν μηδενική απήχηση και σε αυτούς ακόμη που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. Η περιθωριοποίηση στην οποία έχουν περιέλθει τους οδηγεί να στοχοποιούν και να συκοφαντούν την ΠΕΝΕΝ η οποία κατά γενική ομολογία είναι το μόνο Ναυτεργατικό Σωματείο που αναπτύσσει μια πολύμορφη δράση και αγώνα για τα δικαιώματα των Ναυτεργατών.
 
Δυστυχώς για αυτούς τους έχουν αντιληφθεί οι Ναυτεργάτες στο σύνολό τους γι’ αυτό και επιδεικτικά τους έχουν γυρίσει τις πλάτες.
 
Στην χθεσινή συνάντηση οι εκπρόσωποι του ΣΕΕΝ ζήτησαν χρόνο να διαβουλευτούν με τις ναυτιλιακές εταιρίες και θα απαντήσουν στις 26/7/2018.
 
Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις συνεδρίασε σήμερα η Διοίκηση της ΠΝΟ αφού η οριστική απάντηση που δόθηκε από τον ΣΕΕΝ είναι αρνητική σε οποιαδήποτε αύξηση μισθών….
 
Στην συνεδρίαση αυτή η ΠΕΝΕΝ κατέθεσε πρόταση για 48ωρη απεργία με προοπτική κλιμάκωσης σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για 1-2 Αυγούστου 2018. 
 
Οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού με επικεφαλής τον Γ.Γ της ΠΝΟ βάζοντας για άλλη μια φορά τόσο τις ανάγκες όσο και τα δικαιώματα των Ναυτεργατών πολύ χαμηλότερα από τα συμφέροντα και την κερδοφορία των Ακτοπλόων εφοπλιστών, επέλεξαν να απόσχουν από οποιαδήποτε απεργιακή κινητοποίηση όλη την κρίσιμη καλοκαιρινή περίοδο εξαγγέλλοντας 24ωρη απεργία για τις 3 Σεπτέμβρη 2018…….
 
Οι Ναυτεργάτες με το αλάνθαστο κριτήριό τους θα βγάλουν και αυτή την φορά τα σωστά συμπεράσματα. 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Κατεδάφιση 3.500 αυθαιρέτων
σε 5 μήνες…» 
 
«Η Τουρκία θυμίζει Γερμανία
της δεκαετίας του 1930»

«Όχι άλλη λιγότερη Ελλάδα»
του Στέλιου Μανουσάκη

«Η φιλανθρωπία των
εφοπλιστών και η θεωρία
Μακιαβέλι....»
 
 

Γεγονότα

Ο Πολιτιστικός Σεπτέμβρης
στον Κορυδαλλό

Ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια
στηρίζει τους πληγέντες
από τις πυρκαγιές

«Sports Rehab» πρότυπο
κέντρο φυσικοθεραπείας

podosfairiki_synerg.logo1
Ο Πειραιάς υποδέχεται τις
καλοκαιρινές εκδηλώσεις
«Βεάκειο 2018»

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

11 Αυγούστου 2018, 12.24
«Μαύρη τρύπα» 89 εκατ. στο ΚΕΕΛΠΝΟ
Οι τρεις ορκωτοί λογιστές...
05 Αυγούστου 2018, 14.01
«Κανείς δεν μπορεί να λέει ότι τα κάναμε όλα καλά…»
«Εισήγηση για οργανωμένη προληπτική...
04 Αυγούστου 2018, 18.15
«Κατεδάφιση  3.500 αυθαιρέτων σε 5 μήνες…»
«Εκατό εργολάβοι χρειάζονται, από 30...

Ναυτιλία

14 Αυγούστου 2018, 18.02
Καταγγελία κατα ΣΚΑΪ
Σε μια απίστευτη καταγγελία κατά του...
14 Αυγούστου 2018, 17.57
Το Λιμενικό σώμα για το περιστατικό με τους ψαράδες στην Λέρο
Αναφορικά με τις καταγγελίες...
09 Αυγούστου 2018, 20.37
 Παράνομη ναύλωση Ε/Γ-Τ/Ρ σκαφών στον Πόρο
Κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε από...

Πειραιάς

14 Αυγούστου 2018, 18.09
 Έφυγε ο Γιάννης Χατζημανωλάκης
Ημέρα απώλειας για τη Φιλολογική Στέγη...
09 Αυγούστου 2018, 09.09
32ος Βαρτζάκειος Δρόμος στον Πειραιά
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά...
07 Αυγούστου 2018, 18.24
Συνάντηση κάτοικων της πειραϊκής με τον Γ.Γ. Λιμένων
«Αντιπροσωπεία των κατοίκων της...