Σάββατο, 26 Μαΐου, 2018

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 19:29

«Tο νέο κτήριο Λιμενικής Αρχής στο Ναύπλιο»

logoartc_f
Το Ναύπλιο, πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, μετά την Επανάσταση του 1821 ήταν ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, στη Νότια και Ανατολική Πελοπόννησο.
 
Ο Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Διονύση Τεμπονέρα, τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα, τον διοικητή της 5ης ΠΕΔΙΛΣ Αρχιπλοίαρχο ΛΣ Σπύρο Κοντομάρη και τον Λιμενάρχη Ναυπλίου, Αντιπλοίαρχο ΛΣ Μαρίνο Σπυρίδωνα επισκέφτηκε, το Δημαρχείο του Ναυπλίου. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ρούτουλας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Γαβρήλος και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σταύρος Αυγουστόπουλος . 
 
Ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί στο Υπουργείο Ναυτιλίας δεν συναντά τα γραφειοκρατικά εμπόδια που συναντά  σε άλλες υπηρεσίες.
 
Μάλιστα αναφέρθηκε στη διαδικασία πρόσληψης συμβούλων για θέματα τουρισμού και ανάπτυξης λιμένων. Ο κ. Αυγουστόπουλος αναφέρθηκε στην ευκολία με την οποία προχώρησε η δεύτερη φάση της εκβάθυνσης του λιμένα Ναυπλίου, έργο το οποίο δημοπρατήθηκε την Παρασκευή 27 Απριλίου και ήδη έχουν κατατεθεί 10 προσφορές, όπως είπε. Πρόσθεσε ότι  στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας θα είναι έτοιμο το Master Plan του λιμανιού και αναφέρθηκε ακόμα στην ολοκλήρωση της κατασκευής του οδικού κόμβου που θα διευκολύνει την πρόσβαση από και προς το λιμάνι. Ο κ. Αυγουστόπουλος αναφέρθηκε ακόμα στο ζήτημα του υπό σχεδιασμού υδατοδρομίου και στις δυνατότητες του λιμανιού για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας. 
 
Ο  Κουρουμπλής σημείωσε ότι θα αναζητηθούν τρόποι ώστε το λιμάνι του Ναυπλίου να γίνει αφετηρία κρουαζιέρας (Home Port) δεδομένης της ιστορικής σημασίας και του τουριστικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει το Ναύπλιο. Δεσμεύτηκε να μην καθυστερήσει το Master Plan, όταν κατατεθεί στο Υπουργείο. Δεσμεύτηκε ακόμα να στηρίξει την εκβάθυνση του λιμανιού, όπως και τα άλλα έργα. Ο  Κωστούρος αναφέρθηκε στα ζητήματα που αντιμετωπίζει το σχέδιο που υπέβαλε ο Δήμος στην Περιφέρεια για την ανάπτυξη της μαρίνας. Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε την κρίσιμη σημασία της μαρίνας για την ανάπτυξη του Ναυπλίου. Ο Γκιόλας τόνισε πόσο γρήγορα διεκπεραιώθηκαν οι διαδικασίες στο Υπουργείο Ναυτιλίας σχετικά με την εκβάθυνση του λιμανιού και το έργο του κόμβου στην είσοδο του λιμανιού.
 
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων αναφέρθηκε στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών από τις λάτζες στο λιμάνι. Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι είναι υπό αναμόρφωση ο σχετικός κανονισμός, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών σε όλα τα λιμάνια. Ο κ. Γαβρήλος σημείωσε την ανάγκη να έχει το λιμάνι και εμπορικό χαρακτήρα, για να εξυπηρετεί τον πρωτογενή και το δευτερογενή τομέα, παράλληλα με τον τουρισμό, κάτι που
 
O Κουρουμπλής αντιμετώπισε θετικά. O Υπουργός Ναυτιλίας δεσμεύτηκε να παρέμβει για διευκόλυνση των ρυθμίσεων σχετικά με το χώρο στάθμευσης στο λιμάνι. 
 
Στη συνέχεια ο κ. Κουρουμπλής μετέβη στο νέο κτίριο του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, όπου τον υποδέχτηκε ο Α’ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος ΛΣ Θεόδωρος Κλιάρης. Ακολούθησε Αγιασμός, παρουσία των βουλευτών του Νομού Αργολίδας, του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσου Χειβιδόπουλου, του Δημάρχου Άργους  και άλλων επισήμων.
 
Ο Κουρουμπλής, κατά τον χαιρετισμό του τόνισε ότι η Πολιτεία, αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο του Λιμενικού Σώματος, υποστηρίζει με κάθε τρόπο το έργο του. Τόνισε τις ηρωικές προσπάθειες που κατέβαλαν και καταβάλλουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για να σώσουν περισσότερους από 150.000 ανθρώπους που ως πρόσφυγες βρέθηκαν στις ελληνικές θάλασσες, καθώς επίσης και τον κρίσιμο ρόλο που έχει σήμερα το Λιμενικό Σώμα, επιτηρώντας τα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία και εμπλεκόμενο έτσι σε εθνικά ζητήματα. Στο πλαίσιο αυτό, είπε ο  Κουρουμπλής, η κυβέρνηση φροντίζει για τον εξοπλισμό του Σώματος με νέα, σύγχρονα επιχειρησιακά μέσα και για την πλήρη στελέχωσή όλων των Λιμενικών Αρχών.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Ο Τσίπρας είναι εδώ για να μείνει
 
Στην ΑΕΚ ο Μαρίνος Ουζουνίδης

Ανεπιθύμητος ο Τραμπ στα εστιατόρια
του Ντε Νίρο

Αργόμισθος στο Δημόσιο ο
διευθυντής της εφημερίδας
«Φιλελεύθερος»

Γεγονότα

Τιμώντας τους ηρωικούς
μαχητές του ΕΛΑΣ στη
«Μάχη της Ηλεκτρικής»

«Μικρασιατική Εκστρατεία 1919-1922»
Παρουσίαση Φωτογραφικού Λευκώματος 

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ βραβεύει
για 10η χρονιά τη Νέα Γενιά

podosfairiki_synerg.logo1
«Δημόσια Ναυτική
Εκπαίδευση, Προβλήματα
και Προβληματισμοί» 

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

24 Μαΐου 2018, 17.35
«Σατανική» σύμπτωση
Μια αρκετά περίεργη «σύμπτωση»...
23 Μαΐου 2018, 20.25
«Ο Τσίπρας είναι εδώ για να μείνει»
«Ο Τσίπρας είναι εδώ για να μείνει», ενώ ο...
23 Μαΐου 2018, 20.17
Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων με Ν.Τόσκα
Συνάντηση εφ όλης της ύλης είχε ο...

Ναυτιλία

25 Μαΐου 2018, 20.10
Απαγόρευση αγκυροβολίας σε περιοχές του Σαρωνικού
Στο πλαίσιο της ανάγκης για τη λήψη των...
22 Μαΐου 2018, 00.00
Απαγόρευση θαλάσσιας κυκλοφορίας στον Σαρωνικό
Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού...
21 Μαΐου 2018, 15.06
Απαγόρευση αλιείας στον Σαρωνικό
Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού,...

Πειραιάς

25 Μαΐου 2018, 19.42
Συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στο 3ο Φόρουμ της EUSAIR
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος...
25 Μαΐου 2018, 00.20
Η εξέλιξη των έργων Μετρό και Τραμ στον Πειραιά
Η Αττικό Μετρό Α.Ε και η Εφορεία...
25 Μαΐου 2018, 00.00
32η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι από 8 εως 23 Ιουνίου
Η 32η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι...