Κυριακή, 22 Απριλίου, 2018

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 18:59

Διαβούλευση με φορείς των νησιών για το μεταφορικό ισοδύναμο

logoartc_f
Σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων  Παναγιώτης Χατζηπέρος εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής.
 
Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν και ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, οι Γενικοί Γραμματείς του Υ.ΝΑ.Ν.Π., Διονύσιος Τεμπονέρας και Ιωάννης Γιανέλλης – Θεοδοσιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χρύσανθος Αργυρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ιονίων Νήσων, Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Λήμνου, Δημήτρης Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, Θανάσης Βίτσας, ο Δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο Δήμαρχος Καλυμνίων, Γιάννης Γαλουζής ως εκπρόσωπος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμαρχος Σκύρου, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, ο Αντιπρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου, Ευάγγελος Κωστόπουλος, η Αντιδήμαρχος Ρόδου, Μαρίζα Χατζηλαζάρου και υπηρεσιακοί παράγοντες.
 
Ήταν η πρώτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαβούλευσης ενόψει της επικείμενης κατάθεσης του Νομοσχεδίου για το μεταφορικό ισοδύναμο για τα νησιά μας. 
 
Στην τοποθέτηση του ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων συνεχάρη τους Υπουργούς και Γενικούς Γραμματείς του Υ.ΝΑ.Ν.Π. για την πρωτοβουλία τους. Τόνισε δε ότι το μεταφορικό ισοδύναμο είναι ένα πάγιο αίτημα των νησιωτών, το οποίο συμβάλλει στην εμβάθυνση της δημοκρατίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής της Χώρας. 
 
Το μέτρο αυτό αφορά όλους τους «φορολογικούς κατοίκους» των νησιών, τους δημοσίους υπαλλήλους, τους στρατιωτικούς, τους λιμενικούς αλλά και όσους υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας.
 
Συγκεκριμένα, θα επιστρέφεται στους επιβάτες η διαφορά του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου από αυτό του ΚΤΕΛ μέσω ειδικής ταυτότητας και μιας εξειδικευμένης πλατφόρμας, η οποία θα δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό. Το ίδιο θα ισχύει και για την μεταφορά εμπορευμάτων. 
 
Η προσωρινή έναρξη του μέτρου είναι η 1η Ιουλίου 2018 με την 1η πίστωση να ανέρχεται στα 50.000.000€ ισχύοντας για τα μικρά νησιά των νησιωτικών Περιφερειών ενώ η συνολική εφαρμογή του θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2019 με πίστωση 150.000.000€ -με πόρους από το ΠΔΕ- μετά την υπογραφή των Προεδρικών Διαταγμάτων ώστε τα νησιά των χερσαίων Περιφερειών να συμπεριληφθούν στο εν λόγω μέτρο. 
 
Στο κλείσιμο, ο Υπουργός ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους αυτοδιοικητικούς και τόνισε ότι είναι ένα μέτρο τολμηρό σε δύσκολος καιρούς για την οικονομία της Χώρας. Παράλληλα ζήτησε την στήριξη τόσο των Περιφερειών όσο και των Δήμων, την συμβολή των οποίων θεωρεί καταλυτική στην εφαρμογή του μέτρου. 
 

Πρόσωπα

«Λιμάνια, Θαλάσσιες Μεταφορές
& Νησιωτικότητα»
 
Συναντήσεις Π.Καμμένου με
Φ.Κρανιδωτιώτη και Κ.Παπακώστα
 

«Ερώτηση για την
επανακατασκευή
οδογέφυρας στον Κηφισό»

Οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για
το Δικαστικό Μέγαρο
 

Γεγονότα

Η Μαραθωνοδρόμος
Γκλόρια Πριβιλέτζιο
στο Ρότερνταμ

"Οι φωνές των ποιητών"
με τον Β. Παπακωνσταντίνου
στο Kremlino 

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ βραβεύει
για 10η χρονιά τη Νέα Γενιά

podosfairiki_synerg.logo1
«Τοπία της απουσίας και
της αναπόλησης»

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

20 Απριλίου 2018, 18.43
 Συναντήσεις Π.Καμμένου με Φ.Κρανιδωτιώτη και Κ.Παπακώστα
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος...
20 Απριλίου 2018, 18.18
Μάγδα Φύσσα: «Οι χρυσαυγίτες να γυρίσουν στις τρύπες τους»
Την καταδίκη όχι μόνο των δολοφόνων του...
19 Απριλίου 2018, 19.08
Οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για το Δικαστικό Μέγαρο
Δήλωση του Δημήτρη Καρύδη πρώην...

Ναυτιλία

21 Απριλίου 2018, 11.27
Τι θα γίνει με τις τσούχτρες σε  Κορινθιακό και Πατραϊκό Κόλπο …
Ευρεία σύσκεψη για το πρόβλημα που...
19 Απριλίου 2018, 16.11
Ο Πρέσβης της Κίνας στη  ΝΕΖ Περάματος
Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε ο...

Πειραιάς