Τρίτη, 17 Ιουλίου, 2018

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 05 Απριλίου 2018 17:39

«Το ασφαλιστικό Ταμείο των Ναυτεργατών σε οικονομικό αδιέξοδο»

damanaki ixthok1
«Στην συνεδρίαση του Δ.Σ του ΝΑΤ στις 30/3/2018 κατατέθηκε για έγκριση ο απολογισμός του έτους 2017 σχετικά με τα πεπραγμένα του Ταμείου.
 
Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ και μέλος του Δ.Σ του ΝΑΤ σημείωσε ότι ο απολογισμός είναι κομμένος και ραμμένος στα πλαίσια της αντιασφαλιστικής πολιτικής της κυβέρνησης η οποία φορτώνει νέα βάρη στις πλάτες των συνταξιούχων Ναυτεργατών και ταυτόχρονα με την ασκούμενη ναυτιλιακή κυβερνητική πολιτική παρέχει και εξασφαλίζει νέα προνόμια στο εφοπλιστικό κεφάλαιο και στην επιχειρηματική του δράση.
 
Στο πλαίσιο αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής ανέφερε ότι συρρικνώνονται ακόμη περισσότερο οι θέσεις εργασίας και παράλληλα η
αναλογία των εν ενεργεία προς τους συνταξιούχους Ναυτεργάτες οδηγεί το ασφαλιστικό Ταμείο των Ναυτεργατών σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο.
 
Επίσης τόνισε ότι η ανασφάλιστη εργασία στην ποντοπόρο ναυτιλία (ελληνική και ελληνόκτητη) γιγαντώνεται και αποτελεί το κυρίαρχο μοντέλο στην απασχόληση και αυτό με την σειρά του ναρκοθετεί την αυτοτέλεια του ΝΑΤ και αποκλείει οποιαδήποτε δυνατότητα αντιμετώπισης της οικονομικής του δυστοκίας.
 
Κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως εργαλείο το Δ.Σ του ΝΑΤ (όπως κάνει και στα άλλα ασφαλιστικά ταμεία) για να περνάει και να υλοποιεί την αντιασφαλιστική πολιτική σε βάρος των συνταξιούχων, όπως έγινε πρόσφατα με τον υπολογισμό των συντάξεων των νέων συνταξιούχων ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και τα μέτρα που αφορούν τον επαναϋπολογισμό όλων των παλιών συντάξεων.
 
Αυτή την αντιλαϊκή αντιασφαλιστική κυβερνητική πολιτική η οποία ακολουθείται πιστά την τελευταία 15ετία, έχει μετατρέψει τις συντάξεις σε βοηθήματα φτώχειας και εξαθλίωσης.
 
Αυτή την  πολιτική η ΠΕΝΕΝ την αντιπαλεύει με όλες τις δυνάμεις της και θα συνεχίσει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ανατροπή της και την επαναφορά των συντάξεων στα προ μνημονίου επίπεδα.
 
Την τοποθέτηση και τα επιχειρήματα του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ προσπάθησαν ανεπιτυχώς να τα αντικρούσουν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΝΑΤ οι οποίοι δήλωσαν ότι δήθεν δεν αποτελεί το Δ.Σ του ΝΑΤ εργαλείο για την εφαρμογή της αντιασφαλιστικής κυβερνητικής πολιτικής και ιδιαίτερα του «νέου» ΝΑΤ…
 
Οι εκπρόσωποι των εφοπλιστών στο Δ.Σ του ΝΑΤ με την σειρά τους απαντώντας στον Πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ ενοχοποίησαν για την μείωση των θέσεων εργασίας τις θεσμοθετημένες διατάξεις για την επάνδρωση και την οργανική σύνθεση των πλοίων (ΠΔ 177/74) δηλώνοντας ότι αυτοί οι αναγκαστικοί νόμοι για την επάνδρωση οδήγησαν στην απώλεια της κρουαζιεροπλοίου ναυτιλίας, δήλωσαν ότι δήθεν η ανεργία περιορίζεται αποκλειστικά στο ξενοδοχειακό προσωπικό λόγω του μικρού αριθμού των Ε/Γ πλοίων και ταυτόχρονα ανέφεραν ότι πρέπει να καταργηθούν και στην Ακτοπλοΐα οι υποχρεωτικές συνθέσεις και ότι η λύση είναι η ανάπτυξη και η αύξηση των πλοίων τους….
 
Τα παραπάνω επιχειρήματα είναι παντελώς αβάσιμα αφού στην κρουαζιερόπλοιο ναυτιλία τα τελευταία 20 χρόνια είχαν καταργηθεί οι συνθέσεις σύμφωνα με το Π.Δ 177/74 και είχαν σε όλα αντικατασταθεί με τον άθλιο θεσμό των ειδικών συνθέσεων. Το ίδιο ακριβώς είχε γίνει την ίδια περίοδο και στα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία της Αδριατικής.
 
Σημειώνουμε ότι ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ καταψήφισε τον απολογισμό του ΝΑΤ, ο εκπρόσωπος των Πλοιάρχων (ΠΕΠΕΝ) ψήφισε υπέρ ενώ ο Πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Θανάσης Ευαγγελάκης έλαμψε δια της απουσίας του. Απών ήταν επίσης και ο εκπρόσωπος των Συνταξιούχων».
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 Δίκτυο αλληλεγγύης για τους
«Εξαιρετικούς ανθρώπους»
 
Περιοδεία της Δ. Μανωλάκου
στα Κύθηρα 

Η «ΘΗΡΟΓΕΝΕΙΑ» του Γιάννη
Ευθυμιάδη στη Σαντορίνη 

Η «επανάσταση» του Προέδρου της
ΕΕΕ και η απάντηση της ΠΕΝΕΝ
 
 
 

Γεγονότα

ΕΛΠΕ: Μνημόνιο Συνεργασίας με
το Οικονομικό Πανεπιστήμιο

«Τα νέα από το Περίπτερο»

«Sports Rehab» πρότυπο
κέντρο φυσικοθεραπείας

podosfairiki_synerg.logo1
Ο Πειραιάς υποδέχεται τις
καλοκαιρινές εκδηλώσεις
«Βεάκειο 2018»

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

15 Ιουλίου 2018, 20.54
 Δίκτυο αλληλεγγύης για τους «Εξαιρετικούς ανθρώπους»
Άρθρο της Περιφερειάρχη Αττικής στη «Νέα...
13 Ιουλίου 2018, 18.27
 «Ζητούμενο η ουσιαστική εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας…»
Ομιλία της βουλεύτριας Α΄ Πειραιά και...
12 Ιουλίου 2018, 00.00
Φυλακές Κορυδαλλού: Επιστρέφει το «σύστημα Αραβαντινού»
Δυσάρεστη έκπληξη αποτελεί η αιφνίδια...

Ναυτιλία

16 Ιουλίου 2018, 17.48
«120 νέες θέσεις εργασίας στο MYKONOS PALACE»
Την Ελληνική σημαία στο MYKONOS PALACE ύψωσε σήμερα...
14 Ιουλίου 2018, 18.00
 Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση στην Κέρκυρα
Στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που...
13 Ιουλίου 2018, 18.36
Η «επανάσταση» του Προέδρου της ΕΕΕ και η απάντηση της ΠΕΝΕΝ
Ανακοίνωση-απάντηση της Πανελλήνιας...

Πειραιάς

13 Ιουλίου 2018, 18.55
Παρουσίαση της «Γαλάζιας Ανάπτυξης 2018-2024» σε μαθητές
Μαθητές, καθηγητές και συνοδοί από την...
13 Ιουλίου 2018, 18.34
Της «Λεωφόρου Σχιστού» το κάγκελο…
Επί τάπητος έθεσε ο πρόεδρος του...
13 Ιουλίου 2018, 00.00
Τρία νέα αθλητικά έργα υλοποιούνται στον Πειραιά
Ένα ευρύ, φιλόδοξο και ταυτόχρονα...