Κυριακή, 22 Απριλίου, 2018

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 21:38

Παραχώρηση «Χερσαίων Ζωνών Λιμένων» στην Ανατολική Αττική

logoartc_f
Στην άμεση υλοποίηση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ανατολικής Αττικής, σχετικά με τις παραχωρήσεις τμημάτων από τις Χερσαίες Ζώνες Λιμένων (ΧΖΛ), στις τοπικές κοινωνίες, προχώρησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
 
Σε διάστημα τριών μόλις ημερών μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Λαύριο, ο κ. Κουρουμπλής συγκάλεσε δύο συσκέψεις για να οριστικοποιηθούν τα τμήματα των ΧΖΛ που θα παραχωρηθούν. Στην πρώτη σύσκεψη που αφορούσε τη Ραφήνα, αποφασίστηκε ότι επιπλέον των τμημάτων που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας ότι θα παραχωρηθούν στο Δήμο (στις περιοχές Κόκκινο Λιμανάκι και Πάρκο Καραμανλή) θα παραχωρηθούν στο Δήμο, η παραλία Μαρίκες (προς την Αρτέμιδα), καθώς η έκταση γύρω από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. «Η εντολή του πρωθυπουργού είναι ρητή και την υλοποιούμε με τον καλύτερο και πιο γρήγορο τρόπο», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.  
 
Στη σύσκεψη ήταν παρόντες, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης,  ο Δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Ραφήνας Κατερίνα Αδαμοπούλου, ο τέως Δήμαρχος και νυν Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Πιστικίδης και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ  στην Περιφέρεια Αττικής Γιώργος Πάντζας. Κατά τη σύσκεψη συμφωνήθηκε, μόλις οριστικοποιηθεί το Master Plan του Λιμένα Ραφήνας, να εξεταστεί το ενδεχόμενο παραχώρησης και άλλων περιοχών  που δε θα χρησιμοποιούνται για λιμενικές δραστηριότητες. 
 
Στη συνέχεια ο κ. Κουρουμπλής συγκάλεσε δεύτερη σύσκεψη, με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής  Δημήτρη Λουκά, τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Δημήτρη Νικολάου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Μανώλη Μαραγκουδάκη.  Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης, καθώς και ο βουλευτής Γιώργος Πάντζας.  Συζητήθηκε η εξαγγελία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για παραχώρηση τμημάτων της ΧΖΛ στις περιοχές Λεγρενά  και Βρωμοπούσι και επιπλέον συμφωνήθηκε η παραχώρηση και άλλων περιοχών. Μετά από πρόταση του Δημάρχου Λαυρεωτικής και με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, συμφωνήθηκε να παραχωρηθεί στην τοπική κοινωνία προς χρήση η περιοχή από το Νησάκι έως και τον Άγιο Νικόλαο, στην οποία περιλαμβάνονται οι παραλίες Οξυγόνο, Κομομπίλι και Θωρικό. 
 
Ο  κ. Νικολάου εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον κ. Κουρουμπλή, ο οποίος δήλωσε ότι «υλοποιούνται πολύ γρήγορα οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού» και ζήτησε από τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής  να ετοιμαστεί ο Δήμος για την αξιοποίηση των εκτάσεων που του παραχωρούνται. 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Λιμάνια, Θαλάσσιες Μεταφορές
& Νησιωτικότητα»
 
Συναντήσεις Π.Καμμένου με
Φ.Κρανιδωτιώτη και Κ.Παπακώστα
 

«Ερώτηση για την
επανακατασκευή
οδογέφυρας στον Κηφισό»

Οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για
το Δικαστικό Μέγαρο
 

Γεγονότα

Η Μαραθωνοδρόμος
Γκλόρια Πριβιλέτζιο
στο Ρότερνταμ

"Οι φωνές των ποιητών"
με τον Β. Παπακωνσταντίνου
στο Kremlino 

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ βραβεύει
για 10η χρονιά τη Νέα Γενιά

podosfairiki_synerg.logo1
«Τοπία της απουσίας και
της αναπόλησης»

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

20 Απριλίου 2018, 18.43
 Συναντήσεις Π.Καμμένου με Φ.Κρανιδωτιώτη και Κ.Παπακώστα
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος...
20 Απριλίου 2018, 18.18
Μάγδα Φύσσα: «Οι χρυσαυγίτες να γυρίσουν στις τρύπες τους»
Την καταδίκη όχι μόνο των δολοφόνων του...
19 Απριλίου 2018, 19.08
Οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για το Δικαστικό Μέγαρο
Δήλωση του Δημήτρη Καρύδη πρώην...

Ναυτιλία

21 Απριλίου 2018, 11.27
Τι θα γίνει με τις τσούχτρες σε  Κορινθιακό και Πατραϊκό Κόλπο …
Ευρεία σύσκεψη για το πρόβλημα που...
19 Απριλίου 2018, 16.11
Ο Πρέσβης της Κίνας στη  ΝΕΖ Περάματος
Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε ο...

Πειραιάς