Τρίτη, 16 Οκτωβρίου, 2018

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 19 Μάρτίου 2018 23:59

Εκδήλωση στο Κορυδαλλό για τη μάχη κατά των διακρίσεων στην εκπαίδευση

logoartc_f
«Για ένα σχολείο της συμπερίληψης: Η καθημερινή μάχη κατά των διακρίσεων και των αποκλεισμών  στην εκπαίδευση» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει ο Δήμος Κορυδαλλού με αφορμή την 21η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, την Τετάρτη 21 Μαρτίου, ώρα 7 μ.μ στο Δημαρχείο, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Γρ. Λα-μπράκη 240.
 
Κεντρικοί ομιλητές είναι ο Κωστής Παπαϊωάννου, εκπαιδευτικός, πρώην Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης, Αντιδήμαρ-χος Αθηναίων για θέματα Μεταναστών, Προσφύγων και Αποκέντρωσης, μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. 
 
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Τμήμα Παιδείας και τα Γραφεία Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ισότητας του Δήμου Κορυδαλλού και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ρατσισμού, φασισμού, διακρίσεων και εξάλειψης των κοινωνικών αποκλεισμών κάθε είδους.
 
Σε δήλωση του με αφορμή την 21η Μαρτίου, ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης αναφέ-ρει, μεταξύ άλλων: «Η 21η Μαρτίου καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1966 ως Παγκόσμια Ημέρα κατά των φυλετικών διακρίσεων  με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία 69 μαύρων φοιτητών στην πόλη Σάρπβιλ της Νότιας Αφρικής, που διαδήλωναν ενάντια στο καθε-στώς φυλετικού διαχωρισμού και διακρίσεων του Απαρτχάιντ. Παρά τις δημοκρατικές κατακτήσεις στη χώρα μας, παρά το γεγονός ότι η πόλη μας, όπως και η ευρύτερη περιο-χή του Πειραιά έχουν μακρά δημοκρατική παράδοση, ο φασισμός και οι ακροδεξιές ρα-τσιστικές φωνές απειλούν ξανά τις κοινωνίες μας. Ως δημοτική αρχή πήραμε από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρη θέση απέναντι στα φαινόμενα της νεοφασιστικής απειλής με την στάση μας απέναντι στη δίκη της ΧΑ, αλλά και με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητο-ποίησης σε συνεργασία με την σχολική κοινότητα. Γιατί, πιστεύουμε ότι η παιδεία με βα-σικό κύτταρο το σχολείο, είναι αυτή που θα χτίσει μια δημοκρατική κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης, χωρίς αποκλεισμούς.
 
Μια κοινωνία που δεν θα κάνει διακρίσεις με βάση το φύλο, το χρώμα, τη σωματική αναπηρία, τις θρησκευτικές και άλλες πεποιθήσεις και τον σεξουαλικό προσανατολισμό αλλά θα αντιμετωπίζει ισότιμα τους πολίτες με βάση τις ι-κανότητες και τις δεξιότητες τους».  
Εξάλλου το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού, στην πρόσφατη συνεδρίαση του στις 14 Μαρτίου εξέδωσε σχετικό ψήφισμα. Αναλυτικά, το κείμενο του ψηφίσματος: 
 
«Η 21η Μάρτη έχει ανακηρυχθεί από τον Ο.Η.Ε., ως Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων.
 
Ο σεβασμός των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της διαφορετικότητας αποτελούν βασικές αξίες της δημοκρατικής παράδοσης της πόλης.
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί όλους τους συμπολίτες μας να ενώσουμε τις φωνές μας για τα θύματα του ρατσισμού, φυλετικών διακρίσεων, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας.
Ως Δήμος του ευρύτερου Πειραιά, έχοντας υποστεί την εγκληματική δράση των Ταγμά-των Εφόδου στις γειτονιές μας, δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας σε όλα τα θύματα και ζητάμε την καταδίκη της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.
 
Στις 17 Μάρτη, μαζί με άλλους Δήμους και μαζικούς φορείς, στηρίζουμε το μεγάλο αντι-ρατσιστικό, αντιφασιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην Αθήνα και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.
 
Στο ίδιο πνεύμα στηρίζουμε την πορεία μνήμης για τους Εβραίους στις 18 Μάρτη στη Θεσσαλονίκη και τον «περίπατο κατά των διακρίσεων» στην Αθήνα στις 21 Μάρτη.
 
Στο ίδιο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του ρατσισμού, στις 21 Μάρτη και ώρα 7 μ.μ. ο Δήμος Κορυδαλλού με το Τμήμα Παιδείας και τα Γραφεία Μεταναστευτικής Πολι-τικής και Ισότητας, διοργανώνει εκδήλωση στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου που απευθύνεται στην εκπαιδευτική κοινότητα και με τίτλο: «Για ένα σχολείο της συμπερί-ληψης: Η καθημερινή μάχη κατά των διακρίσεων και των αποκλεισμών στην εκπαίδευ-ση».
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Θα συμβάλλω στη διαλεύκανση
των ευθυνών
 
Αντιπρόεδρος της Επιτροπής
Κοινωνικών Υποθέσεων..

«Αγία Ζώνη II»  ένα χρόνο μετά… 

«Κόκκινο, κοκκινοπράσινο ....»
στο βάθος .... Καμμένος!

Γεγονότα

Η Cruiseway Travel: Εξειδικευμένος
Ταξιδιωτικός Οργανισμός

Ανακατασκευή από την ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ της πλατείας στο Καλοχώρι 

Άμεσα αντιμετωπίσιμες οι
διακοπές υδροδότησης

podosfairiki_synerg.logo1
Cruiseway Travel: Ονειρεμένες
κρουαζιέρες και φέτος
στην Αδριατική

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

15 Οκτωβρίου 2018, 00.12
Η νέα Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
Έληξαν το βράδυ της Κυριακής οι...
13 Οκτωβρίου 2018, 18.16
Παραπομπή σε δίκη 28 ατόμων για τους «στημένους αγώνες»
Με το υπ’ αριθμόν 1692/2018 βούλευμά του, το...
12 Οκτωβρίου 2018, 17.39
Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων..
Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών...

Ναυτιλία

13 Οκτωβρίου 2018, 18.47
Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας στο Ίδρυμα Ευγενίδου
«Μια σύγχρονη ναυτική εκπαίδευση που...
13 Οκτωβρίου 2018, 18.14
Νέα Οδηγία της ΕΕ για τα απόβλητα των πλοίων
Με συντριπτική πλειοψηφία...
11 Οκτωβρίου 2018, 18.18
Καταστροφή για τον κλάδο η ΚΥΑ…
Καταστροφικές κρίνονται οι...

Πειραιάς

16 Οκτωβρίου 2018, 00.46
Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στο Δημοτικό Θέατρο
Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά...
15 Οκτωβρίου 2018, 00.55
Επίσκεψη –ξενάγηση στην Έκθεση για τη «Μάχη της Ηλεκτρικής»
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, η...
12 Οκτωβρίου 2018, 17.27
Πολιτική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στον Πειραιά
Την Κυριακή 14-10-2018 και ώρα 11.00 πμ, στην Αίθουσα...