Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2018

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 06 Μάρτίου 2018 20:25

Κορυδαλλός: Διαβούλευση για την πλατεία Ελευθερίας ενόψει Μετρό

logoartc_f
Τη διαβεβαίωση ότι η διαβούλευση θα συνεχισθεί έδωσε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύ-ρος Κασιμάτης στην πρώτη ανοιχτή συζήτηση με κατοίκους και επαγγελματίες με θέμα τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πλατεία Ελευθερίας μετά την λειτουργία του Μετρό, τον Ιούνιο 2019.
 
Στην πρώτη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας με τη συμμετοχή πάνω από εκατό κατοίκων και επαγγελματιών, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού ενημέρωσε αναλυτικά για τις εξελίξεις στην ολοκλήρωση της γραμμής 3 μετά τη δέσμευ-ση του Δ.Σ της Αττικό Μετρό για τμηματική παράδοση της γραμμής 3 και λειτουργία των τριών σταθμών  Αγ. Βαρβάρας, Πλατείας Ελευθερίας στον Κορυδαλλό και Αγ. Νικολάου στη Νίκαια έως τις  30 Ιουνίου 2019, μετά από σχετική πρόταση των Δημάρχων των τριών πόλεων. 
 
Όπως ανέφερε,  ο Δήμος Κορυδαλλού προετοιμάζεται εγκαίρως, ώστε να εξασφαλίσει την καλύτερη λειτουργία της πόλης μετά την λειτουργία του σταθμού στην πλατεία Ελευ-θερίας αλλά και την μείωση τυχόν αρνητικών συνεπειών με αύξηση εκροών.  
 
Για τον σκοπό αυτό  έχει χαράξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναβάθμισης του κέντρου, που ξεκίνησε με τις αναπλάσεις της πλ. Μέμου, των οδών Ξενοφώντος και Δημητρακο-πούλου, το οποίο συνεχίζεται με τη σχεδιαζόμενη ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας και της ευρύτερης περιοχής. Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος, ο Κορυδαλλός εξασφάλισε ανταποδοτικά έργα από την Αττικό Μετρό πριν την έναρξη των εργασιών, ώστε να μειώ-σει τις αρνητικές συνέπειες για τους κατοίκους, τους επαγγελματίες, να διασφαλίσει θέ-σεις εργασίας και την ομαλή λειτουργία της πόλης, αναφέροντας χαρακτηριστικά την κα-τασκευή πεζοδρομίων πλάτους 11 μέτρων γύρω από την πλατεία Ελευθερίας.
 
Όσον αφορά στην πλατεία Ελευθερίας ενημέρωσε ότι η  διαμόρφωση της θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα και θα περιλαμβάνει πεζοδρομήσεις και κατασκευή δρόμων ήπιας κυκλοφορίας γύρω από την πλατεία. Έντονο θα είναι το  υγρό στοιχείο και το πράσινο με νέες φυτεύσεις. Επίσης, θα τοποθετηθεί νέα παιδική χαρά για παιδιά και βρέφη, σύγ-χρονος φωτισμός, καθιστικά, καθώς και βυθιζόμενοι κάδοι. Τέλος, θα υπογειοποιηθούν οι κολώνες τη ΔΕΗ και ο εναέριος υποσταθμός, που βρίσκεται σήμερα στην προβολή του πεζόδρομου Αγ. Γεωργίου.
 
Όσον αφορά στις σχεδιαζόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, παρουσιάστηκαν σχέδια ε-ναλλακτικών διαδρομών που μελετά ο Δήμος, με τη διαμόρφωση οδών σε ήπιας κυκλο-φορίας, μονοδρομήσεων και αντιδρομήσεων σε σχέση με το σημερινό καθεστώς. 
 
Ακολούθησε αναλυτική συζήτηση, ενώ ο Δήμαρχος κάλεσε κατοίκους και επαγγελματίες να καταθέσουν τις τυχόν επιφυλάξεις, δυσλειτουργίες και απόψεις στο τμήμα Περιβάλ-λοντος του Δήμου email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Δεσμεύθηκε επίσης ότι με βάση τις προτάσεις των κατοίκων θα ακολουθήσει και άλλη συνάντηση, ενώ η τελική πρόταση θα έρθει εγκαίρως για έρθει προς συζήτηση και τη λήψη τελικών αποφάσεων από το Δημο-τικό Συμβούλιο. 
Τη συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρος Μερεντίτης, ενώ σε παρεμβάσεις και ερωτήσεις έδωσαν διευκρινήσεις ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υ-πηρεσιών Κώστας Καλούδης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Περι-βάλλοντος Γρηγόρης Γουρδομιχάλης. Παρέστησαν επίσης Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός
του Αντώνη Μποσκοΐτη
στον Ζακ Κωστόπουλο
 
Ο Δ.Τεμπονέρας στην Γεωργία
και την Πορτογαλία 

 Συνάντηση Γ.Σταματογιάννη με
τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Μπίστης κατά Γεννηματά

Γεγονότα

«Μαμά παίζω και συ γυμνάζεσαι!»
στον Πολυχώρο «Σώμα & Φως»

ΕΛΠΕ: Ιστορικό υψηλό
κερδών στο Α’ εξάμηνο
του 2018

Άμεσα αντιμετωπίσιμες οι
διακοπές υδροδότησης

podosfairiki_synerg.logo1
Ο Πειραιάς υποδέχεται τις
καλοκαιρινές εκδηλώσεις
«Βεάκειο 2018»

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

24 Σεπτεμβρίου 2018, 22.44
Αντιφασιστική εκδήλωση στην Σαλαμίνα
Φασιστική επίθεση δέχτηκε το Σάββατο 15...
24 Σεπτεμβρίου 2018, 00.07
Ο Πρόεδρος της Βουλής στην εκδήλωση του Μπλόκου της Κοκκινιάς
Στεφάνι στη μνήμη των εκτελεσμένων...
23 Σεπτεμβρίου 2018, 17.35
Υπέρ του λιντσαρίσματος ο νεοφιλελεύθερος Ανδρέας Ανδριανόπουλος
Ο τραγικός τρόπος με τον οποίο...

Ναυτιλία

24 Σεπτεμβρίου 2018, 22.49
Ο Δ.Τεμπονέρας στην Γεωργία και την Πορτογαλία
Στο Μπατούμι της Γεωργίας μετέβη ο...
21 Σεπτεμβρίου 2018, 14.41
«Παραμεσιτικά ιδιωτικά γραφεία για ναυτεργάτες»
Η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει ότι ιδιωτικά...
20 Σεπτεμβρίου 2018, 18.54
Νέες προκλήσεις για τον κλάδο των Logistics
Στη σημασία των εξελίξεων στο χώρο των...

Πειραιάς

22 Σεπτεμβρίου 2018, 17.57
«Μαμά παίζω και συ γυμνάζεσαι!» στον Πολυχώρο «Σώμα & Φως»
Πως θα σας φαινόταν η ιδέα την ώρα που το...
22 Σεπτεμβρίου 2018, 17.52
Συνάντηση Γ.Σταματογιάννη με τον Υπουργό Δικαιοσύνης
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού...
20 Σεπτεμβρίου 2018, 14.37
«Ναι στην αναβάθμιση όχι στην ιδιωτικοποίηση»
Η Δημοτική Κίνηση το «Λιμάνι της Αγωνίας...