Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 05 Μάρτίου 2018 14:01

Επίσκεψη της Γ.Γεννιά στον Πόρο

logoartc_f
Γ. Γεννιά: «Ο Πόρος είναι ένας ευλογημένος τόπος που δικαίως διεκδικεί το δικαίωμα καλύτερης διαβίωσης για τους ανθρώπους του».
Τα αιτήματά τους και τις προτάσεις τους για την επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν, παρουσίασαν οι τοπικοί φορείς του Πόρου, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στο νησί, την 1η Μαρτίου 2018, η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά. 
 
Η κ. Γεννιά συναντήθηκε με τον Σύλλογο «Άγιος Κήρυκος», τον Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων, τους εκπροσώπους του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) και του Συλλόγου Φίλων Λεμονοδάσους, τον Σύλλογο Γυναικών, τον Κωπηλατικό Σύλλογο ΝΟΠΤ, τον Επαγγελματικό και Εμπορικό Σύλλογο Πόρου, τον ΑΟ Ποσειδώνα  (Ποδόσφαιρο-Στίβος) και τον Σύλλογο Λεμβούχων.
 
1.Ο Σύλλογος «Άγιος Κήρυκος» ζήτησε την περαιτέρω αξιοποίηση των δεξιοτήτων που αναπτύσσουν τα Άτομα με Αναπηρία, μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους στα Ειδικά Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ). Αυτά τα εξατάξια εργαστήρια παρέχουν στα Άτομα με Αναπηρία πολλές δεξιότητες, που όμως δεν μπορούν να αξιοποιήσουν, γιατί δεν υπάρχουν οι «μεταγυμνασιακές» δομές. Ο Σύλλογος ζητά να παραμένουν τα Άτομα με Αναπηρία στα ΕΕΕΕΚ και μετά την ολοκλήρωση της εξαετούς φοίτησής τους, μέχρι να βρεθεί πως και που θα αξιοποιηθούν οι δεξιότητές τους. 
 
2.Ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων επισήμανε στην κ. Γεννιά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος με τον ΦΠΑ και ζήτησε τη μείωσή του. Επίσης, ζήτησε την αλλαγή του καθεστώτος καταβολής του ΕΝΦΙΑ, ώστε να έχουν την ίδια έκπτωση με αυτή των ξενοδοχείων. 
 
3.Ο ΤΟΕΒ και ο Σύλλογος Φίλων Λεμονοδάσους, ανέπτυξαν στη βουλευτή τα κοινά προβλήματά τους, μεταξύ των οποίων είναι και αυτά που αφορούν στην εν γένει διαχείριση του νερού και στην απλοποίηση των διαδικασιών δήλωσης του σημείου υδροληψίας. Επίσης, ζήτησαν την αξιοποίηση του δενδροκομικού σταθμού.
 
4.Ο Σύλλογος Γυναικών έκανε αναφορά στη δράση και λειτουργία, κάθε καλοκαίρι, ενός μουσείου με τα προϊόντα του νησιού. Ζήτησε δε από την κ. Γεννιά τη στήριξή της για τη δημιουργία του λαογραφικού μουσείου Πόρου. 
 
5.Ο Κωπηλατικός Σύλλογος ΝΟΠΤ ανάπτυξε το πρόβλημα της υποχρηματοδότησής του, αλλά και της έλλειψης κτιριακών εγκαταστάσεων. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους του Πόρου, με μακρά παράδοση στον ναυταθλητισμό, που αριθμεί 200 τακτικά μέλη και 80 αθλούμενους,. Παρόλα αυτά, η έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης, αλλά και των απαραίτητων κτιριακών εγκαταστάσεων, τον οδηγούν στην ακύρωση πολλών εκδηλώσεων, με αποτέλεσμα να συρρικνώνονται οι δράσεις του. 
 
6.Ο Επαγγελματικός και Εμπορικός Σύλλογος Πόρου, αναφέρθηκε στους πιθανούς τρόπους βελτίωσης, τόνωσης και περαιτέρω ανάπτυξης της τουριστικής κίνησης. Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη του Συλλόγου ζήτησαν ενημέρωση για τα έργα στο λιμάνι και επισήμαναν την ανάγκη για βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης των τουριστών στο νησί. Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος αριθμεί 190 μέλη, η ζωή των οποίων εξαρτάται κυρίως από τη διάρκεια της τουριστικής  σεζόν, που σήμερα έχει συρρικνωθεί στις μόλις 40 με 50 ημέρες. Τέλος, αναφέρθηκαν στην αναθεώρηση των κριτηρίων για την εισαγωγή περισσοτέρων δικαιούχων στη ρύθμιση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό των οφειλών με τις 120 δόσεις. 
 
7.Ο ΑΟ Ποσειδώνας αναφέρθηκε στο σοβαρό κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει και ζήτησε τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του γηπέδου στο στρατόπεδο, το οποίο έχει υποστεί καταστροφές από την αλόγιστη χρήση του. Ο Σύλλογος ζήτησε  τη δυνατότητα περαιτέρω χρήσης του και την ασφάλεια του χώρου. 
 
8.Ο Σύλλογος Λεμβούχων αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αλλαγής της άδειάς τους από το ισχύον καθεστώς του συγκοινωνιακού έργου σε τουριστικό. Ζήτησαν να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να μην αλλάξει ο χαρακτηρισμός τους . 
 
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στο νησί, η κ. Γεννιά συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πόρου, Γιάννη Δημητριάδη. Ο κ. Δημητριάδης παρουσίασε τα σοβαρά προβλήματα των κτιριακών υποδομών που αντιμετωπίζει ο δήμος, επισημαίνοντας το αίτημά του να του παραχωρηθούν οι εγκαταστάσεις, η αξιοποίηση των οποίων θα επιτρέψει τη στέγαση σημαντικών υπηρεσιών, όπως είναι ιατρεία, νηπιαγωγεία, δομές για τα ΑμΕΑ κλπ. Σημειώνεται ότι ο κ. Δημητριάδης, στις συζητήσεις που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού, προωθεί τη νόμιμη αποτύπωση των υφιστάμενων και πολυετών χρήσεων χώρων του στρατοπέδου από τον δήμο (αθλητικές εγκαταστάσεις, αμαξοστάσιο κ.ά.), αλλά και την επέκταση των σχέσεων αυτών με τη διάθεση της χρήσης νέων χώρων (αίθουσες και αύλειος χώρος πρώην γυμνασίου, έκταση για κατασκευή νηπιαγωγείου κ.ά.). 
 
H κ. Γεννιά δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει ενδελεχώς και στο σύνολό τους τα προβλήματα τού Πόρου και τις προτάσεις των φορέων του και του δημάρχου και θα βοηθήσει, προς κάθε κατεύθυνση, για την επίλυσή τους.
 
«Άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή τα αιτήματα των Συλλόγων του Πόρου, με τους εκπροσώπους των οποίων συναντήθηκα, με δική μου πρωτοβουλία και με γνώμονα την ανάπτυξη του νησιού και τη διασφάλιση καλύτερης και ποιοτικότερης ζωής για τους κατοίκους του», δήλωσε η κ. Γεννιά και πρόσθεσε: «Δεσμεύομαι ότι θα μελετήσω ενδελεχώς τα ζητήματα, όπως μου παρουσιάστηκαν και ότι, σε κάθε περίπτωση, θα συμβάλλω με τις δυνάμεις που μου επιτρέπει η ιδιότητά μου ως βουλευτής, ώστε να επιτευχθούν οι καλύτερες συνθήκες για να βρεθεί λύση στο κάθε πρόβλημα ξεχωριστά και να δοθεί στον Πόρο η δυνατότητα να αναπτυχθεί με την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που έδωσε η φύση και Θεός στο νησί».
 
«Ο Πόρος είναι ένας ευλογημένος τόπος που δικαίως διεκδικεί το δικαίωμα καλύτερης διαβίωσης για τους ανθρώπους του», κατέληξε η κ. Γεννιά.
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Ασπίδα προστασίας
της Αττικής…»
 
«Να οικοδομήσουμε έναν
κόσμο που μας χωράει όλους»

Άδειασμα Μητσοτάκη σε Πατούλη…

«Ακροδεξιά και συνυπεύθυνο
πολιτικό σύστημα»
 
 
 

Γεγονότα

Σημαντική διάκριση του σήματος
Bike Friendly Hotels 

18η ΕΚΘΕΣΗΣ EAST MED
YACHT SHOW 2019

Ο «Εθνικός Αστέρας»
έγραψε ιστορία…

podosfairiki_synerg.logo1
Βράβευση της Cruiseway για
τη διαδικτυακή της
πλατφόρμα κρατήσεων

«Κόμμα αλλάζουμε, ομάδα ποτέ»

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

23 Απριλίου 2019, 18.42
Συνάντηση Γιάννη Σγουρού με Βασίλη Λεβέντη
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης...
22 Απριλίου 2019, 00.33
Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΕΦ
Σήμερα Δευτέρα ώρα 7:00 μ.μ. θα γίνει η...
21 Απριλίου 2019, 22.00
«Να οικοδομήσουμε έναν κόσμο που μας χωράει όλους»
Συνέντευξη στην εφημερίδα Αυγή και...

Ναυτιλία

20 Απριλίου 2019, 18.34
 18η ΕΚΘΕΣΗΣ EAST MED YACHT SHOW 2019
Στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος...
18 Απριλίου 2019, 22.47
Έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους εκπαιδευτικούς
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και...

Πειραιάς

23 Απριλίου 2019, 15.28
Τα Ονόματα Των Πρώτων Υποψήφιων Με Την “Ανταρσία Στο Λιμάνι”
“Στο ψηφοδέλτιό μας συμμετέχουν...
22 Απριλίου 2019, 22.34
Σχόλιο για τη συνέντευξη του Γιάννη Μώραλη
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του...
22 Απριλίου 2019, 21.52
Όχι στην επέκταση του Λιμανιού
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ:   Με μία δυναμική...