Παρασκευή, 20 Ιουλίου, 2018

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 03 Μάρτίου 2018 15:46

Εις οιωνός άριστος ἀμύνεσθαι… NOVARTIS

damanaki ixthok1
Του Τάκη Ιατρόπουλου 
 
Αμύνεσθαι περί πάτρης  είναι η σωστή Ομηρική φράση που αποδίδεται στον Έκτορα, κατά τη διάρκεια οιωνοσκοπίας προς τον συμπολεμιστή και φίλο του πολυδάμα αλλά σήμερα ποιος νοιάζεται για τέτοιες λεπτομέρειες? Στις μέρες μας αυτά, αν δεν είναι κουταμάρες, είναι εμμονές παραδόπιστων οι οποίοι πολύ εύκολα χαρακτηρίζονται από τους ‘’ ευέλικτους και αποδοτικούς ‘’ γιάπηδες, γραφικοί.  Η πολιτική αντιστοίχιση τους σήμερα, έχει ως προτεραιότητα – στη μεγάλη της πλειοψηφία- μια ιδιότυπη dolce vita και το πολιτικό αξίωμα τον ασφαλέστερο δρόμο για τη πραγμάτωσή της. Η επινόηση του  άρθρου 86 στο σύνταγμά μας πριν λίγα χρόνια, ήταν μάλλον το preludio για τις σημερινές αθλιότητες που κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι οι μόνες. Το γεγονός ότι η δικαιοσύνη σταματά έξω από το κοινοβούλιο, ακόμα και για κακουργηματικές πράξεις πολιτικών αν έχουν παρέλθει δύο τακτικές περίοδοι, είναι απόδειξη μιας δημοκρατίας  καρικατούρα.                                                                                                                                          
 
Από την εποχή του Μοντεσκιέ  ίσαμε τις μέρες μας, η διάκριση των εξουσιών αποτελεί  το θεμέλιο  μιας δημοκρατίας που εκπληρώνει τα βασικά. 
 
Τα δικά μας τα καμάκια  ως  εκτελεστική  εξουσία έχουν γραμμένους τους θεσμούς, στα πλέον πεπαλαιωμένα των υποδημάτων τους, κάτι που η κάθε Novartis το γνωρίζει πολύ καλά. Όταν λοιπόν στήνει το παιχνίδι είναι σίγουρη ότι θα βρει παίχτες. ‘’Ξέρω ότι δεν μπορώ να πείσω κανέναν πως οι πολιτικοί δεν είναι διεφθαρμένοι αλλά….’’ Φωνάζει υστερικά ο Άδωνις. Τι μας λες μεγάλε? Εμείς ξέρουμε όμως γιατί τα φάρμακα τα πληρώνουμε 150%  πάρα πάνω και αν προσθέσουμε και το ευρώπουλο που κόλλησες σε κάθε συνταγή, τότε το ποσοστό μεγαλώνει. Τώρα αν πούμε ότι ο ισχυρισμός σου για τη διαφθορά είναι πραγματικός θα μας μηνύσεις? Θα μπορούσε κάποιος να γράφει μέρες για παρόμοια ζητήματα,  επαναλαμβάνοντας  τους λόγους που έχουν δημιουργήσει αληθινό χάσμα ανάμεσα σε πολίτες και πολιτικούς και μάλιστα χωρίς προοπτική γεφύρωσης όπως πάμε. Κρατήστε μόνο τη σύνθεση του κοινοβουλίου μας και βγάλτε τα συμπεράσματα σας. Πάνω από τα 2/3 των βουλευτών ανήκουν σε τέσσαρα επαγγέλματα ( δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, δημοσιογράφοι) και οι καθηγητές τους, σε σκληρές συντεχνιακές οργανώσεις που μεταφέρουν τρέχοντας τα κλαδικά τους αιτήματα που κατά κανόνα γίνονται νόμοι στο άψε σβήσε. Δηλαδή τα παλληκάρια ξεπέρασαν και τη κορπορατική βουλή  του Μουσολίνι που διέθετε 22  επαγγέλματα τουλάχιστον. Αυτή η…Δημοκρατορία σύμφωνα με τον alpha blody  πρέπει να μετατραπεί σε δημοκρατία αρχών, όσο μας παίρνει γιατί εδώ είναι βαλκάνια και όχι Λουξεμβούργο ή λιχτενστάιν για να συμφωνήσω σε κάτι με τον νεαρό πρωθυπουργό μας.                                                                                                                                                     
Τώρα,  αν κάποιοι έγιναν  πλουσιότεροι  από τη κάθε Novartis, το φωνάζουν οι αριθμοί και το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη περίοδο καταναλώναμε σαν χώρα, περισσότερα φάρμακα από τη Γαλλία και την Ισπανία παρ’ ότι  πέντε φορές μικρότεροι πληθυσμιακά. Το αν θα υπάρξει νέμεση όμως, συνιστά μέρος της σύγχρονης τραγωδίας που ζούνε οι έλληνες. Είναι τόσο δαιδαλώδεις οι διαδικασίες πολιτικές και νομικές που κύριος οίδε τι και πως θα πάει στο ακροατήριο, αν πάει. Η δικαιοσύνη είναι βέβαια τυφλή αλλά μέσα στη δημοκρατία τριών οικογενειών εκατό χρόνια τώρα σχεδόν, απέκτησε και άλλα κουσούρια. Δεν ακούει και δεν μιλάει και αυτό γεμίζει με απογοήτευση τους έλληνες. Το αίτημα για επείγουσες αποδείξεις πως αυτή τη χώρα την έχουμε όλοι μαζί, πρέπει να ικανοποιηθεί .. χθες. Οι οικογένειες και οι αυλές τους παράγουν πολύ περισσότερη αδικία απ’ όση μπορούμε να καταναλώνουμε.     
 
iatpan@hot mail.com                                                                                            
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 Δίκτυο αλληλεγγύης για τους
«Εξαιρετικούς ανθρώπους»
 
«Νέα σοδειά ψευδών περί «νόμων
της νύχτας»

Ερώτηση για τον σχολικό
εκφοβισμό 

Σύσκεψη για την ακτοπλοϊκή
σύνδεση Μεστών Χίου
 
 

Γεγονότα

ΕΛΠΕ: Μνημόνιο Συνεργασίας με
το Οικονομικό Πανεπιστήμιο

«Τα νέα από το Περίπτερο»

«Sports Rehab» πρότυπο
κέντρο φυσικοθεραπείας

podosfairiki_synerg.logo1
Ο Πειραιάς υποδέχεται τις
καλοκαιρινές εκδηλώσεις
«Βεάκειο 2018»

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

18 Ιουλίου 2018, 18.24
Ερώτηση για τον σχολικό εκφοβισμό
Το θέμα του σχολικού εκφοβισμού (bulling)...
18 Ιουλίου 2018, 18.21
«Νέα σοδειά ψευδών  περί «νόμων της νύχτας»
Δήλωση του βουλευτή Α’...
15 Ιουλίου 2018, 20.54
 Δίκτυο αλληλεγγύης για τους «Εξαιρετικούς ανθρώπους»
Άρθρο της Περιφερειάρχη Αττικής στη «Νέα...

Ναυτιλία

19 Ιουλίου 2018, 18.53
 Σύσκεψη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Μεστών Χίου
Σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα του...
19 Ιουλίου 2018, 18.50
Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση
Απαγόρευση απόπλου για παράνομη...
19 Ιουλίου 2018, 18.00
Αναβάθμιση του Συστήματος Δορυφορικού Εντοπισμού
Αναβαθμίζεται το Ελληνικό Σύστημα...

Πειραιάς

19 Ιουλίου 2018, 18.06
Εργασίες καθαρισμού στην παραλία της Φρεαττύδας
Εργασίες καθαρισμού σε όλο το μήκος...
18 Ιουλίου 2018, 18.14
Κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών στον «Τινάνειο» Κήπο
Ο Δήμος Πειραιά προχώρησε στην...
18 Ιουλίου 2018, 01.23
«Όχι Λιμάνι στην Πειραϊκή»
Ανοιχτή επιστολή των κάτοικων της...