Δευτέρα, 23 Απριλίου, 2018

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 03 Μάρτίου 2018 15:46

Εις οιωνός άριστος ἀμύνεσθαι… NOVARTIS

damanaki ixthok1
Του Τάκη Ιατρόπουλου 
 
Αμύνεσθαι περί πάτρης  είναι η σωστή Ομηρική φράση που αποδίδεται στον Έκτορα, κατά τη διάρκεια οιωνοσκοπίας προς τον συμπολεμιστή και φίλο του πολυδάμα αλλά σήμερα ποιος νοιάζεται για τέτοιες λεπτομέρειες? Στις μέρες μας αυτά, αν δεν είναι κουταμάρες, είναι εμμονές παραδόπιστων οι οποίοι πολύ εύκολα χαρακτηρίζονται από τους ‘’ ευέλικτους και αποδοτικούς ‘’ γιάπηδες, γραφικοί.  Η πολιτική αντιστοίχιση τους σήμερα, έχει ως προτεραιότητα – στη μεγάλη της πλειοψηφία- μια ιδιότυπη dolce vita και το πολιτικό αξίωμα τον ασφαλέστερο δρόμο για τη πραγμάτωσή της. Η επινόηση του  άρθρου 86 στο σύνταγμά μας πριν λίγα χρόνια, ήταν μάλλον το preludio για τις σημερινές αθλιότητες που κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι οι μόνες. Το γεγονός ότι η δικαιοσύνη σταματά έξω από το κοινοβούλιο, ακόμα και για κακουργηματικές πράξεις πολιτικών αν έχουν παρέλθει δύο τακτικές περίοδοι, είναι απόδειξη μιας δημοκρατίας  καρικατούρα.                                                                                                                                          
 
Από την εποχή του Μοντεσκιέ  ίσαμε τις μέρες μας, η διάκριση των εξουσιών αποτελεί  το θεμέλιο  μιας δημοκρατίας που εκπληρώνει τα βασικά. 
 
Τα δικά μας τα καμάκια  ως  εκτελεστική  εξουσία έχουν γραμμένους τους θεσμούς, στα πλέον πεπαλαιωμένα των υποδημάτων τους, κάτι που η κάθε Novartis το γνωρίζει πολύ καλά. Όταν λοιπόν στήνει το παιχνίδι είναι σίγουρη ότι θα βρει παίχτες. ‘’Ξέρω ότι δεν μπορώ να πείσω κανέναν πως οι πολιτικοί δεν είναι διεφθαρμένοι αλλά….’’ Φωνάζει υστερικά ο Άδωνις. Τι μας λες μεγάλε? Εμείς ξέρουμε όμως γιατί τα φάρμακα τα πληρώνουμε 150%  πάρα πάνω και αν προσθέσουμε και το ευρώπουλο που κόλλησες σε κάθε συνταγή, τότε το ποσοστό μεγαλώνει. Τώρα αν πούμε ότι ο ισχυρισμός σου για τη διαφθορά είναι πραγματικός θα μας μηνύσεις? Θα μπορούσε κάποιος να γράφει μέρες για παρόμοια ζητήματα,  επαναλαμβάνοντας  τους λόγους που έχουν δημιουργήσει αληθινό χάσμα ανάμεσα σε πολίτες και πολιτικούς και μάλιστα χωρίς προοπτική γεφύρωσης όπως πάμε. Κρατήστε μόνο τη σύνθεση του κοινοβουλίου μας και βγάλτε τα συμπεράσματα σας. Πάνω από τα 2/3 των βουλευτών ανήκουν σε τέσσαρα επαγγέλματα ( δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, δημοσιογράφοι) και οι καθηγητές τους, σε σκληρές συντεχνιακές οργανώσεις που μεταφέρουν τρέχοντας τα κλαδικά τους αιτήματα που κατά κανόνα γίνονται νόμοι στο άψε σβήσε. Δηλαδή τα παλληκάρια ξεπέρασαν και τη κορπορατική βουλή  του Μουσολίνι που διέθετε 22  επαγγέλματα τουλάχιστον. Αυτή η…Δημοκρατορία σύμφωνα με τον alpha blody  πρέπει να μετατραπεί σε δημοκρατία αρχών, όσο μας παίρνει γιατί εδώ είναι βαλκάνια και όχι Λουξεμβούργο ή λιχτενστάιν για να συμφωνήσω σε κάτι με τον νεαρό πρωθυπουργό μας.                                                                                                                                                     
Τώρα,  αν κάποιοι έγιναν  πλουσιότεροι  από τη κάθε Novartis, το φωνάζουν οι αριθμοί και το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη περίοδο καταναλώναμε σαν χώρα, περισσότερα φάρμακα από τη Γαλλία και την Ισπανία παρ’ ότι  πέντε φορές μικρότεροι πληθυσμιακά. Το αν θα υπάρξει νέμεση όμως, συνιστά μέρος της σύγχρονης τραγωδίας που ζούνε οι έλληνες. Είναι τόσο δαιδαλώδεις οι διαδικασίες πολιτικές και νομικές που κύριος οίδε τι και πως θα πάει στο ακροατήριο, αν πάει. Η δικαιοσύνη είναι βέβαια τυφλή αλλά μέσα στη δημοκρατία τριών οικογενειών εκατό χρόνια τώρα σχεδόν, απέκτησε και άλλα κουσούρια. Δεν ακούει και δεν μιλάει και αυτό γεμίζει με απογοήτευση τους έλληνες. Το αίτημα για επείγουσες αποδείξεις πως αυτή τη χώρα την έχουμε όλοι μαζί, πρέπει να ικανοποιηθεί .. χθες. Οι οικογένειες και οι αυλές τους παράγουν πολύ περισσότερη αδικία απ’ όση μπορούμε να καταναλώνουμε.     
 
iatpan@hot mail.com                                                                                            
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Λιμάνια, Θαλάσσιες Μεταφορές
& Νησιωτικότητα»
 
Συναντήσεις Π.Καμμένου με
Φ.Κρανιδωτιώτη και Κ.Παπακώστα
 

«Ερώτηση για την
επανακατασκευή
οδογέφυρας στον Κηφισό»

«Κυκλική οικονομία και 
βιώσιμος τουρισμός στα νησιά»
 

Γεγονότα

Η Μαραθωνοδρόμος
Γκλόρια Πριβιλέτζιο
στο Ρότερνταμ

"Οι φωνές των ποιητών"
με τον Β. Παπακωνσταντίνου
στο Kremlino 

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ βραβεύει
για 10η χρονιά τη Νέα Γενιά

podosfairiki_synerg.logo1
«Τοπία της απουσίας και
της αναπόλησης»

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

22 Απριλίου 2018, 21.37
«Κυκλική οικονομία και βιώσιμος τουρισμός στα νησιά»
Στο  Συνέδριο με θέμα «Προς μια κυκλική...
20 Απριλίου 2018, 18.43
 Συναντήσεις Π.Καμμένου με Φ.Κρανιδωτιώτη και Κ.Παπακώστα
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος...

Ναυτιλία

21 Απριλίου 2018, 11.27
Τι θα γίνει με τις τσούχτρες σε  Κορινθιακό και Πατραϊκό Κόλπο …
Ευρεία σύσκεψη για το πρόβλημα που...
19 Απριλίου 2018, 16.11
Ο Πρέσβης της Κίνας στη  ΝΕΖ Περάματος
Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε ο...

Πειραιάς

22 Απριλίου 2018, 21.26
Ο Δήμαρχος Πειραιά στο συνέδριο της ΕΣΕΕΕ
O Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης,...
22 Απριλίου 2018, 21.18
Όχι στις νέες προβλήτες
Ανακοίνωση: Ενεργοί Πολίτες Πειραϊκής...
22 Απριλίου 2018, 21.12
«Φιλόξενος» στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της...