Δευτέρα, 23 Ιουλίου, 2018

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 23:16

«100 χρόνια από τον Κόκκινο Οκτώβρη» στον Κορυδαλλό

logoartc_f
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «100 χρόνια από τον Κόκκινο Οκτώβρη», που διοργάνωσε ο Δήμος Κορυδαλλού σε συνεργασία με την Εφημερίδα των Συντακτών και αφορμή την έκδοση σειράς βιβλίων της εφημερίδας για τα 100 χρόνια από την Ο-κτωβριανή Επανάσταση. 
 
Κάτοικοι του Κορυδαλλού και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά βρέθηκαν την Τρίτη στο Πνευματικό Κέντρο, όπου παρουσιάστηκαν τα βιβλία του αφιερώματος σε μια λογι-κή «διαλόγου» ανάμεσα στο κοινό και στους συγγραφείς. 
 
Καλωσορίζοντας ομιλητές και παρευρισκόμενους, ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης ανέ-φερε, μεταξύ άλλων, ότι «η Οκτωβριανή Επανάσταση ενέπνευσε διαχρονικά αιτήματα που θεμελίωσαν μιαν άλλη, ολότελα διαφορετική προοπτική, για την οικονομία, την ηθι-κή, την τέχνη, την διακυβέρνηση, την κοινωνική διαστρωμάτωση, τον πόλεμο, την ειρή-νη, την ανθρώπινη ζωή» και τόνισε ότι «ίσως χρειαστούν 100 κι άλλα 100 χρόνια για να αποτιμήσουμε ή και να γνωρίσουμε τα γεγονότα της Οκτωβριανής Επανάστασης».  Τέ-λος, ευχαρίστησε την εφημερίδα γιατί, μεταξύ άλλων, είχε καταλυτική συμβολή στην α-ποκάλυψη και στην ανάδειξη του εγκληματικού χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, αφού η Β’ Πειραιά έχει βιώσει πραγματικά τις εγκληματικές ενέργειες αυτής της ναζιστικής οργάνωσης. 
 
Την εκδήλωση συντόνισε εκ μέρους του Δήμου Κορυδαλλού ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Μακρυνός, ο οποίος ανέφερε ότι «η Οκτωβριανή Επανάσταση ήταν μια επανάσταση ορόσημο, το μεγαλύτερο συμβάν του «σύντομου 20ου αιώνα», που δεν περιορίστηκε μόνο στο πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά και στα πεδία της τέχνης, του πολιτισμού και της κοινωνίας». Εκ μέρους της εφημερίδας συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς, ενώ στο ακροατήριο ξεχώρισε η πολύ τιμητική παρουσία της Μάγδας Φύσσα. 
 
Ο πρώην υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς παρουσίασε το βιβλίο του Αγγέλου Ελεφάντη «Η επαγγελία της αδύνατης επανάστασης, ΚΚΕ και αστισμός στον Μεσοπόλεμο», ενώ ο Φοίβος Οικονομίδης μίλησε για το βιβλίο του πατέρα του, Ορφέα Οικονομίδη, «Ο Μεγάλος Οχτώβρης και η Ελλάδα», το οποίο έχει προλογίσει ο ίδιος. 
 
Στη συνέχεια, τον λόγο πήραν ο Γιάννης Μηλιός, συγγραφέας του βιβλίου «Ο σοβιετικός μαρξισμός και οι Έλληνες στοχαστές: Κορδάτος, Πουλιόπουλος, Μάξιμος, Λεκατσάς, Πουλαντζάς», η Αγγέλικα Ψαρρά, συγγραφέας του βιβλίου «Κι έγινα Μπολσεβίκα: Έμφυλοι απόηχοι του Οκτώβρη στην Ελλάδα» και ο Θανάσης Γιαλκέτσης, συγγραφέας του βιβλίου «Η Ουτοπία στην εξουσία - Η διάψευση της επαναστατικής επαγγελίας». 
 
Παρεμβάσεις πραγματοποίησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και ο Πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Πάνος Χαραλάμπους. Την εκδήλωση παρακολούθησαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα, ο Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας, ο Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού Ανδρέας Καπιτσίνος, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων "Εδώ Κορυδαλλός" και "Πάμε Αλλιώς", Γιάννης Μελάς και Καίτη Κυλάκου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού Μιχάλης Λώνας, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παύλος Γερακάρης, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης και Λαμπρινή Μάνου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Βιδάλης. 
 

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Ο Στ. Κασιμάτης ξανά υποψήφιος
Δήμαρχος στον Κορυδαλλό
 
 «Εδραιώνουμε δίκαιη ανάπτυξη
στα νησιά»
 

Ερώτηση για τον σχολικό
εκφοβισμό 

Σύσκεψη για την ακτοπλοϊκή
σύνδεση Μεστών Χίου
 
 

Γεγονότα

ΕΛΠΕ: Μνημόνιο Συνεργασίας με
το Οικονομικό Πανεπιστήμιο

«Τα νέα από το Περίπτερο»

«Sports Rehab» πρότυπο
κέντρο φυσικοθεραπείας

podosfairiki_synerg.logo1
Ο Πειραιάς υποδέχεται τις
καλοκαιρινές εκδηλώσεις
«Βεάκειο 2018»

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

22 Ιουλίου 2018, 18.48
 «Εδραιώνουμε δίκαιη ανάπτυξη στα νησιά»
Στην κατάμεστη αίθουσα της Γενικής...
22 Ιουλίου 2018, 00.00
«Η διπλωματία της κότας τέλειωσε...»
Ένα νέο ηχηρό μήνυμα στη Ρωσία στέλνει ο...
18 Ιουλίου 2018, 18.24
Ερώτηση για τον σχολικό εκφοβισμό
Το θέμα του σχολικού εκφοβισμού (bulling)...

Ναυτιλία

22 Ιουλίου 2018, 13.56
Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου...
21 Ιουλίου 2018, 18.03
Τελετή αποκαλυπτηρίων Μνημείου Πεσόντων Στελεχών Λ.Σ
Παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της...
21 Ιουλίου 2018, 17.59
Γιατί πανηγυρίζουν οι εφοπλιστές…
Άρθρο του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ...

Πειραιάς

22 Ιουλίου 2018, 18.46
55ου Ράλλυ Αιγαίου: η πρώτη ιστιοδρομία
Σε μία κούρσα, πραγματική πρόκληση, για...
20 Ιουλίου 2018, 17.39
Το «Λιμάνι της Αγωνίας» για το Master Plan του Ο.Λ.Π
Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης το...
19 Ιουλίου 2018, 18.06
Εργασίες καθαρισμού στην παραλία της Φρεαττύδας
Εργασίες καθαρισμού σε όλο το μήκος...