Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2018

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 00:08

Η ΚΕΔΕ στο πλευρό των Δημοτικών ΜΜΕ

logoartc_f
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την λειτουργία των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Ενημέρωσης, γιατί – όπως τονίζεται σε ψήφισμα του ετήσιου συνεδρίου που διεξήχθη στα Ιωάννινα-  αποτελούν πυλώνες ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας.
 
Σε σχεδόν ομόφωνο ψήφισμα (λευκό ψήφισε μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση), που ανέγνωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, αναφέρεται ακόμη η απόφαση σύστασης μόνιμης επιτροπής για τα δημοτικά ΜΜΕ, που θα συμμετέχει επίσημα στα συνέδριά της.
 
Στο ίδιο ψήφισμα η ΚΕΔΕ ζητά την εξαίρεση από την διαγωνιστική διαδικασία αδειοδότησης των Δημοτικών ΜΜΕ, ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο για την λειτουργία των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, ως δημοτικές επιχειρήσεις ιδιωτικού δικαίου ειδικού σκοπού, καθώς και την θεσμοθέτηση εθελοντικής κινητικότητας εργαζομένων μεταξύ δημοτικών επιχειρήσεων ειδικού σκοπού λειτουργίας ραδιοτηλεοπτικού σταθμού.
 
Να σημειωθεί ότι  για πρώτη φορά  με προτοβουλία  της  Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ,  στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της ΚΕΔΕ πραγματοποιήθηκε θεματική συζήτηση για τα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης,  παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΕ,Γιωργου Πατούλη,  πολλών δημάρχων και αυτοδιοικητικών από όλη την χώρα κι εργαζομένων σε δημοτικά ΜΜΕ.
 
Τοποθετήθηκαν, επισης, αρκετοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες μεταξύ των οποίων, ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νικόλαος Μελετίου, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος, ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας, ο πρώην δήμαρχος Τρίπολης  Γιάννης Σμυρνιώτης και πολλοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες.
 
Στο συνέδριο πήραν μέρος ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της  ραδιοφωνίας Πειραιά Τάκης Αβραμίδης.
Σε ότι αφορά την επόμενη ημέρα των Δημοτικών Μέσων εισήγηση πραγματοποιήσε ο Αντιπρόεδρος του Καναλιού Ένα 90, 4 Στέλιος Μπρατσόλης
 
ΨΗΦΙΣΜΑ  ΤΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ  ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΜΕ ( ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2/12/17 )
 
• Η ΚΕΔΕ στηρίζει την  απρόσκοπτη λειτουργία των δημοτικών και Ραδιοφωνικών  και Τηλεοπτικών σταθμών, καθώς αποτελούν σημαντικούς πυλώνες  ενημέρωσης των δημοτών και των πολιτών γενικότερα  και αναδεικνύουν την πολιτιστική και κοινωνική , τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών,  με νηφαλιότητα,  πλουραλισμό και αντικειμενικότητα.
 
• Η ΚΕΔΕ στα πλαίσια των θεσμοθετημένων οργάνων της θα συστήσει μόνιμη Επιτροπή για τους δημοτικούς Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και σε συνεργασία με την  Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.ΜΜΕ.Ε αυτό το όργανο θα στελεχωθεί και θα συμμετάσχει  επίσημα στα τακτικά συνέδρια της ΚΕΔΕ με δικιά της θεματική ενότητα στην οποία κάθε φορά θα συζητούνται όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει στα δημοτικά ΜΜΕ της χώρας.
 
Για την εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ:
 
• Είναι απαραίτητο να αποσαφηνιστεί το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των δημοτικών επιχειρήσεων ειδικού σκοπού, που έχουν μορφή ΝΠΙΔ.  Να δοθεί η δυνατότητα μετατροπής σε  δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού, όλων των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ που βρίσκονται υπό άλλο καθεστώς λειτουργίας.  Παράλληλα, να δοθεί η δυνατότητα για την ίδρυση νέων δημοτικών επιχειρήσεων ειδικού σκοπού με αντικείμενο την λειτουργία ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών.
 
• Απαιτείται συνέχιση των προσπαθειών εξορθολογισμού της λειτουργίας τους με το απαραίτητο προσωπικό των ειδικοτήτων που απαιτούνται και την επαρκή επιχορήγησή τους από τους δήμους.
Θα πρέπει να δοθεί νομοθετικά η δυνατότητα μετακίνησης προσωπικού σε και από άλλες υπηρεσίες του δήμου, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες, καθώς και η δυνατότητα εθελοντικής μετακίνησης προσωπικού μεταξύ των δημοτικών  Ραδιοτηλεοπτικών επιχειρήσεων ειδικου σκοπού.
 
• Οι Δημοτικοί Ραδιοφωνικοί  και τηλεοπτικοί Σταθμοί πρέπει να εξαιρεθούν  από την διαδικασία δημοπράτησης των Ραδιοφωνικών συχνοτήτων, καθώς αποτελούν δημόσια ραδιοφωνική  τηλεοπτική υπηρεσία τοπικού χαρακτήρα με σκοπό την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών για ζητήματα, που αφορούν τις τοπικές υποθέσεις, την προώθηση της τοπικής αγοράς, την παροχή ποιοτικών ( βάσει συγκεκριμένων χαρακτηριστικών ) προγραμμάτων, που σχετίζονται με τον πολιτισμό, την τέχνη, την παιδεία και τις δομές του δήμου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ρύθμιση αυτή δεν αντιβαίνει, το εθνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο και  τις ευρωπαϊκές οδηγίες, όπως προκύπτει από την σχετική νομολογία,  τις ανακοινωσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Πρωτόκολλο του Άμστερνταμ.
 
• Οι δημοτικές αρχές  θα εξετάσουν την δυνατότητα που δίδεται με τον  νόμο  ν. 4483 και προβλέπει την δυνατότητα «διαδημοτικοποίησης» των υφιστάμενων δημοτικών επιχειρήσεων ραδιοτηλεόρασης,  με τη συμμετοχή και άλλων φορέων ΟΤΑ.
 
πηγή:kanaliena.gr

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Το δικό μας σχέδιο είναι η
αξιοποίηση των λιμανιών» 
 
Αντίο… στη Δήμητρα Κοντού 
 

Το αναπτυξιακό σχέδιο
του ΟΛΠ: Θέσεις και
προτάσεις

Στοχεύοντας την διάκριση
στο Ευρωπαϊκό Finn 
 

Γεγονότα

Τιμητική Βράβευση
για την ΕΥΔΑΠ

Ο Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος
ανανεώνει το ραντεβού του

ΕΛΠΕ:Υψηλή κερδοφορία 

podosfairiki_synerg.logo1
Τιμητική διάκριση για
τα Δημοτικά Ραδιόφωνα

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

23 Φεβρουαρίου 2018, 23.05
Π. Κουρουμπλής :Η αλήθεια για τον «Π.Κ»
Δήλωση του Υπ. Ναυτιλίας Παναγιώτη...
23 Φεβρουαρίου 2018, 01.23
Ο Θ. Δρίτσας πρόεδρος της προανακριτικής …
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες,...
22 Φεβρουαρίου 2018, 11.47
Παραπέμπονται και τα δέκα πολιτικά πρόσωπα στην Προανακριτική
Εγκρίθηκε η σύσταση Προανακριτικής...

Ναυτιλία

23 Φεβρουαρίου 2018, 16.47
«Το δικό μας σχέδιο είναι η αξιοποίηση των λιμανιών»
Στη διάρκεια της συζήτησης στην...
23 Φεβρουαρίου 2018, 16.44
Επίσκεψη του Πρέσβη του Λουξεμβούργου στον ΟΛΠ
Συνάντηση γνωριμίας του Πρέσβη του...
22 Φεβρουαρίου 2018, 15.53
Τέσσερα νέα βραβεία για τη Celestyal Cruises
Η Celestyal Cruises ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έλαβε...

Πειραιάς

23 Φεβρουαρίου 2018, 23.00
Χωρίς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ο Πειραιάς τη Δευτέρα
Με απόφαση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη...
23 Φεβρουαρίου 2018, 16.58
Αντίο… στη  Δήμητρα Κοντού
«Η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου-...
23 Φεβρουαρίου 2018, 00.00
Δωρεάν ξεναγήσεις στην έκθεση «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων»
Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη,...