Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2018

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 00:52

Γιάννης Βρέλλος :Υποψήφιος πρόεδρος στο Δικηγορικό Σύλλογο

damanaki ixthok1
Επιστολή υποψηφίου Προέδρου στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, Ιωάννη Βρέλλου
 
Αγαπητές/οί συνάδελφοι, 
 
Οι επικείμενες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης του Συλλόγου μας διεξάγονται κάτω από συνθήκες εξαιρετικά κρίσιμες για τους δικηγόρους. Η δικηγορία, όπως την ξέραμε, δέχεται μία, χωρίς προηγούμενο, άμεση και σφοδρή επίθεση ώστε να επέλθει μία βαθειά εσωτερική αλλοίωση του χαρακτήρα της, να μεταβληθεί ο ρόλος της και να απαξιωθεί κοινωνικά. Συγκεκριμένα, πλήττεται το λειτούργημά μας ως υπερασπιστών δικαιωμάτων και ελευθεριών απέναντι σε κάθε είδους αυθαιρεσία, αφού οι υπηρεσίες μας αντιμετωπίζονται ως εμπόρευμα και ως τέτοιες υπόκεινται σε ΦΠΑ.
 
Ταυτόχρονα, προβάλλεται από τα ΜΜΕ, τεχνηέντως, μία ψευδεπίγραφη εικόνα μας ως τάχα απλών «διεκπεραιωτών φακέλων». Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ στον συνδικαλισμό του κλάδου μας κυριαρχούν οι πρακτικές της διαμεσολάβησης και απουσίας ουσιαστικής διεκδίκησης, του «ό,τι πει η Αθήνα» και του προεδροκεντρισμού.
 
Οι πρακτικές αυτές μας οδήγησαν στην αδιέξοδη (και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου) πολύμηνη αποχή για το ασφαλιστικό, που έφερε στα όρια της οικονομικής καταστροφής το μεγαλύτερο μέρος των μαχομένων δικηγόρων. Την χρήση του μέσου της αποχής «μέχρις εσχάτων» με έλλειψη οποιασδήποτε αντιπρότασης, περιμένουμε ακόμα να μας εξηγήσει η «συνδικαλιστική ηγεσία της ήττας». Έτσι, οι δικηγορικοί σύλλογοι έχουν μετατραπεί σε, χωρίς φωνή, γραφειοκρατικούς μηχανισμούς και εφαλτήρια ικανοποίησης πολιτικών σκοπιμοτήτων και προσωπικών φιλοδοξιών, που δεν προασπίζουν τα δικαιώματα και τα συλλογικά συμφέροντα των δικηγόρων στην σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα.
 
Σε αντίθεση με τα παραπάνω, η παράταξη στην οποία ανήκω, από την ίδρυσή της και μέχρι σήμερα, στόχευε και στοχεύει στην αλλαγή των δομών και των νοοτροπιών με βάση τις οποίες λειτουργεί ο Σύλλογός μας. Μόνο έτσι ο ΔΣΠ θα προσεγγίσει τον δικηγόρο και τις ανάγκες του, θα προασπίσει την αξιοπρέπειά του, που θίγεται από φορείς εξουσίας (ιδίως της δικαστικής), θα βελτιώσει δε την καθημερινότητά του. Σε αυτή την κατεύθυνση, καθιερώθηκε η τακτική αποστολή στο σύνολο των συναδέλφων ενημερωτικών δελτίων, προωθήθηκε η σύγκληση γενικών συνελεύσεων για όλα τα ουσιώδη ζητήματα του συλλόγου, επιτεύχθηκε η δημιουργία ενωτικού μετώπου με όλους τους συναδέλφους, αλλά και τους φορείς της πόλης του Πειραιά, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων εκτός Πειραιώς και να ανατεθεί στο Πολυτεχνείο η διενέργεια μελέτης στατικής επάρκειας του κτιρίου (που σήμερα έχει ολοκληρωθεί με θετικά αποτελέσματα), διασώθηκε το Ταμείο Αλληλοβοηθείας, κατορθώθηκε ο συμψηφισμός των οφειλών για ΕΦΚΑ με τις κρατήσεις από τις προεισπράξεις. Οι πρωτοβουλίες κατά του ΕΝΦΙΑ, ο αγώνας για την μη πώληση των μετοχών του ΟΛΠ, η στάση στο προσφυγικό, η μηνυτήρια αναφορά για το σκάνδαλο της πώλησης των 28 ακινήτων, οι ενέργειές για την προστασία της πρώτης κατοικίας και η άμυνα απέναντι στο ανεξέλεγκτο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τοποθέτησαν τον ΔΣΠ ξανά στην καρδιά του κοινωνικού γίγνεσθαι της πόλης μας και της Ελλάδας.
 
Αγαπητές / οί Συνάδελφοι,
 
Η παράταξη στην οποία ανήκω δεν είναι προσωποπαγής, λειτουργεί συλλογικά και με διαφάνεια (δεν υπάρχει «κρυφή ατζέντα»), όσοι δε έχουν ενεργό ρόλο στα δρώμενα της εμφανίζονται στα ψηφοδέλτιά της και  τίθενται υπό την κρίση των συναδέλφων, χωρίς να κινούν νήματα από το παρασκήνιο. Οι θέσεις για τα διάφορα ζητήματα δεν μεταβάλλονται ανάλογα με το «που φυσάει ο άνεμος» (όπως άλλοι πράττουν, ιδιαίτερα για το Δικαστικό Μέγαρο) ή από φόβο για τις συγκρούσεις που θα προκαλέσουν («κανέναν δεν χτυπάμε στην πλάτη»). Η διεκδίκηση των στόχων είναι αταλάντευτη, με περίσκεψη ως προς τα μέσα που πρέπει να χρησιμοποιούνται (ιδιαίτερα η αποχή, η οποία δεν πρέπει κατ’ ανάγκη να είναι γενική, αλλά μπορεί και να περιοριστεί στις υποθέσεις από τις οποίες επιδιώκει το δημόσιο να εισπράξει) και με προτάσεις για χρήση πιο ευέλικτων μεθόδων (π.χ. διατάραξη ταμειακών ροών του δημοσίου).
 
Χωρίς επιδαψίλευση αυτοεπαίνων, χωρίς υποσχέσεις για την επίλυση του συνόλου των προβλημάτων του κλάδου, χωρίς «εκθέσεις ιδεών» για τον συνδικαλισμό και τις «καλές προθέσεις μου», ενεργώντας ακομμάτιστα και απροσωπόληπτα, σεβόμενος τη συλλογικότητα και έχοντας το δικό μου, ιδιαίτερο, μερίδιο συμβολής στο πιο πάνω έργο, με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνω, θέτω την υποψηφιότητά μου στην κρίση σας και ζητώ την στήριξή σας, με την ψήφο σας τώρα και με την ενεργό συμμετοχή σας στα δρώμενα του Συλλόγου στο μέλλον, ώστε να συντελεσθεί μία αποφασιστική τομή που θα μεταβάλλει τη συλλογική μας πορεία, με την πεποίθηση ότι:
 
Στην ενότητα και στους αγώνες βρίσκεται η δύναμή μας για την αλλαγή στο ΔΣΠ
 
Ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων για την Αλλαγή στο ΔΣΠ
Γιάννης Βρέλλος

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Το δικό μας σχέδιο είναι η
αξιοποίηση των λιμανιών» 
 
Αντίο… στη Δήμητρα Κοντού 
 

Το αναπτυξιακό σχέδιο
του ΟΛΠ: Θέσεις και
προτάσεις

Στοχεύοντας την διάκριση
στο Ευρωπαϊκό Finn 
 

Γεγονότα

Τιμητική Βράβευση
για την ΕΥΔΑΠ

Ο Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος
ανανεώνει το ραντεβού του

ΕΛΠΕ:Υψηλή κερδοφορία 

podosfairiki_synerg.logo1
Τιμητική διάκριση για
τα Δημοτικά Ραδιόφωνα

Παρουσίαση του Μητρώου
online media 

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

23 Φεβρουαρίου 2018, 23.05
Π. Κουρουμπλής :Η αλήθεια για τον «Π.Κ»
Δήλωση του Υπ. Ναυτιλίας Παναγιώτη...
23 Φεβρουαρίου 2018, 01.23
Ο Θ. Δρίτσας πρόεδρος της προανακριτικής …
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες,...
22 Φεβρουαρίου 2018, 11.47
Παραπέμπονται και τα δέκα πολιτικά πρόσωπα στην Προανακριτική
Εγκρίθηκε η σύσταση Προανακριτικής...

Ναυτιλία

23 Φεβρουαρίου 2018, 16.47
«Το δικό μας σχέδιο είναι η αξιοποίηση των λιμανιών»
Στη διάρκεια της συζήτησης στην...
23 Φεβρουαρίου 2018, 16.44
Επίσκεψη του Πρέσβη του Λουξεμβούργου στον ΟΛΠ
Συνάντηση γνωριμίας του Πρέσβη του...
22 Φεβρουαρίου 2018, 15.53
Τέσσερα νέα βραβεία για τη Celestyal Cruises
Η Celestyal Cruises ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έλαβε...

Πειραιάς

23 Φεβρουαρίου 2018, 23.00
Χωρίς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ο Πειραιάς τη Δευτέρα
Με απόφαση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη...
23 Φεβρουαρίου 2018, 16.58
Αντίο… στη  Δήμητρα Κοντού
«Η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου-...
23 Φεβρουαρίου 2018, 00.00
Δωρεάν ξεναγήσεις στην έκθεση «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων»
Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη,...